2020年八年级上学期期中考试英语试题 初中八年期中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 英语 > 正文

2020年八年级上学期期中考试英语试题 初中八年期中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-09 03:09英语 282499 ℃
初中八年期中试题
上学期初中八年级期中考试英语试卷 (考试时间为100分钟,试卷满分为100分) 第Ⅰ卷 选择题(共75分) 第一部分 听力理解(共15分) 二、听小对话,从下列各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项。每段对话读一遍。(共5分,每小题1分) 6. What does the man probably do? A. A driver. B. An actor. C. A waiter 7. How was her winter camp? A. It wasn’t exciting. B. It was relaxing. C. It was interesting. 8. Where did the woman go just now? A. The classroom. B. The library. C. The post office. 9. How long has the woman kept the camera? A. Three years. B. Six years. C. Eight years. 10. What are they going to do this afternoon? A. See a movie. B. Watch a match. C. Buy books. 三、听长对话,从下列各题所给的A、B、C三个选项中选择最佳选项。每段对话读两遍。(共5分,每小题1分) 听下面一段较长的对话,回答第11至第12两道题。 11. Where did Miss Young lose her suitcase? A. On the train. B. In the waiting hall. C. In the book store. 12. How much money did Miss Young have in the suitcase? A. About 25 dollars. B. About 30 dollars. C. About 50 dollars. 听下面一段较长的对话,回答第13至第15三道题。
13. Where did Sue go for her vacation? A. Beijing. B. Hangzhou. C. Hainan. 14. What did Sue think of the traffic there? A. It was excellent. B. It was awful. C. It wasn’t bad. 15. Why did Sue go shopping every day? A. The fruits were nice there. B. To make friends there. C. To buy some books there. 第二部分 知识运用(共20分) 三、单项填空。(共10分,每小题0.5分) 从下列各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择可以填入空白处的最佳选项。 16. Where is your mother now? She ____Paris. A. was in B. has been to C. have gone to D. has gone to 17. ____have you known him? Since five years ago. A. When B. How long C. What time D. How soon 18. Could you give me____ about improving my oral English? Sure. I’ve already studied English for ten years. A. some help B. some advice D. some knowledge C. some experience 19. Mr. Smith hasn’t been to the USA, ____? A. did he B. has he C. will he D. is he 20. There are two footballs in the classroom. One is new, ____is old A. other B. others C. the other D. the others 21. We couldn’t have dinner in the hotel because____ of us had money with us. A. none B. no one C. nothing D. all 22. There are more than____ people in the dining hall. A. two hundred of C. hundred of B. two hundreds D. two hundred 23. This book is a little bit boring.____ read something interesting? All right. A. How about B. Let’s C. Would you please D. Why not 24. Money is important, ____it’s not the most important thing. A. and B. but C. or D. so 25. John, would you like ____me____ my homework? No problem. A. to help, on B. help, with C. help, to D. to help, with 26. Mrs. Green lived____, but she didn’t feel____. A. alone, alone B. lonely, lonely C. alone, lonely D. lonely, alone 27. While we were having a party, suddenly the lights____. A. have gone off B. went off C. are going off D. go off 28. Her cousin____ black tea to coffee. So she often goes to teahouses. A. prefers B. has C. likes D. drinks 29. Mozart wrote his first opera____ the age of 12. A. in B. on C. at D. for 30. She was very happy because her dream____. A. came across B. came along C. came true D. came out 31. The children____ computer games when I came in. A. play B. had played C. are playing D. were playing 32. Don’t forget____ my dictionary tomorrow morning. A. to return B. returning C. to give D. giving 33. One evening, she was walking by a river____ she heard a strange noise. A. but B. when C. while D. since 34. Have you____ that movie? No, I haven’t. A. hear from B. heard from C. hear of D. heard of 35. I____ this novel for three weeks. I____ it in London. A. have had; have bought B. have had; bought C. have; have bought D. had; bought 四、完形填空。(共10分,每小题1分) 阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。 Some boys join the navy(海军)when they are young. They are then given a 36 of training as sailors. It is a long course, both on land and at sea. During it, the boys study things like mathematics and science 37 learning to tie the knots (打结), fire guns and to do other practical things. One of the important things they are taught is how to swim. 38 the old days, many sailors were unable to swim, 39 nowadays it is hard to find one that cannot. At one school for sailors, the swimming instructor(教练)was excellent. He had 39 never met a boy whom he had 40 to teach to swim by the time the course ended. One year, however, there was one particular(特别的)boy on the training course who seemed quite 41 to learn to swim. The instructor tried giving him extra(额外的)lessons, but he had no success at all, whatever he did. In the end, 42 the time drew near for the training to end, he had to admit(承认)failure. One day, he 43 the boy to meet him after the swimming lesson and said to him, “John, I have tried very hard to teach you to swim, but I have failed for the first time in my life. Now I want to give you a piece of 44 . Listen carefully.” “Yes, sir,” answered the boy. “Well,” the instructor went on, “if you are ever in a ship and it will sink(沉没),just jump over the side into the sea, go right down to the bottom and run to the shore(海岸)as 45 as you can. That is the only way you will save your life.” 36. A. book B. way C. subject D. course(课程) D. as good as 37. A. as well as 38. A. Among 39. A. since 40. A. tried 41. A. able 42. A. as 43. A. let B. as far as B. At B. but C. as long as C. Before D. In D. because D. stopped D. unhappy D. so D. asked D. work D. freely C. when C. failed C. happy C. but B. began B. unable B. if B. said C. found 44. A. advice 45. A. fast B. news B. slowly C. information C. quietly 第三部分 阅读理解(共40分) 五、阅读理解(共40分,每小题2分) 阅读下面的五篇短文,根据短文内容,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项。 A The following is from a BBS online talking about the two singers. Author/Time Andyfan 3-2-2005
2:45 p.m. Topic: Who’s a better singer: Andy Lau or Jacky Cheung Some people say Jacky is the best Chinese singer. I don’t think so. Andy is the best. I went to his concert last year. It was incredible(难以置信的).I almost cried。
OK, I did cry, but that’s because Andy is so handsome 1000 reasons 3-2-2005
4:38 p.m. Movieman 3-2-2005
5:55 p.m. Lindalee 5-2-2005
7:15 p.m. 1000 reasons 5-2-2005
8:00p.m. I to tall disagree. Andy sounds like other singers. His voice is nothing special. Jacky’s voice is unique(独特的),and his songs are so romantic。 I think they’re about the same. But Andy is definitely a better actor. I’ve seen almost all of his movies. Remember the one in which he was an airplane pilot, and his plane crashed near a farm? I love that movie. I also think Jacky is a better singer. I prefer his Cantonese(粤语)songs. Maybe they sound better because he speaks Cantonese. I agree. Jacky’s Cantonese songs are better than his Mandarin(普通话)songs. I still like all his songs though. 46. Who likes Andy Lau best? A. Andyfan 47. Andyfan cried at the concert because____. A. she was sad at a concert B. she had a broken heart C. she was angry at Jacky Cheung D. she thought Andy Lau was very good-looking 48. What’s Movieman’s opinion? A. Andy is a better singer. B. Jacky is a better singer. B. 1000 reasons C. Movieman D. Lindalee C. Andy sings as well as Jacky. D. Jacky is a better actor. 49. Lindalee thinks Jacky’s Cantonese songs sound better because____. A. Jacky has no experience in singing in Mandarin B. Jacky only sings Cantonese songs C. his Mandarin pronunciation is not as good as his Cantonese D. Jacky’s Mandarin songs are boring 50. Which of the following is TRUE? A. Nobody likes Andy’s movies. B. 1000 reasons has similar opinion as Lindalee. C. 1000 reasons thinks Andy’s voice is more special than Jacky’s. D. Andyfan has never seen an Andy Lau concert. B Many students complain about learning English and they often fail in the exams. It’s not that they don’t want to learn it well, but that they don’t know how they can learn it well and how they can pass the exams. Here are some suggestions from a teacher. A good way to pass an exam is to work hard every day in a year. You may fail in an exam if you are lazy for most of the year and then work hard only a few days before the exam. If you want to be good at English, you have to read stories in English. And speak English as much as possible. A few days before the exam, you should go to bed early. Do not go to bed late at night studying. Before you start the exam, read carefully over the question papers, and try to understand the exact meaning of each question. When you have finished your exam at last, read over your answers. Correct the mistakes if there are any, and make sure that you don’t miss anything out. 51. The reason why many students complain about learning English is____. A. they have no interest in learning English B. they don’t know the importance of learning English C. they don’t have good methods in learning English D. they don’t have enough confidence(信心) 52. It is important to____ a few days before the exam. A. play too much B. have enough sleep C. read the question papers D. have a good drink 53. When people have finished the exam, they should____. A. stand up and leave at once B. answer a few more questions C. make sure that they don’t miss anything out D. leave some mistakes on the question papers 54. The best title for the passage is____. A. An important Exam B. An Easy Exam C. Get Ready for Exams D. How to Pass an Exam C Volunteering means spending some of your free time helping others. You may volunteer to help other people, but you can also volunteer to protect animals, the environment, or any other things that you care about. Volunteering helps others, but it can also help you .If you’re worried about something that’s happened, doing something can be a great way to deal with(处理)your feelings. Volunteering can let you see your own life in new ways. Sometimes it’s easy to worry about things like grades or get angry because you don’t have the most expensive shoes or the newest computer game. Volunteering lets you spend some time on others for a while. Lots of people find that they really enjoy volunteering. Volunteer experiences often put you in a different environment. Doing volunteer work means one very important thing: You make a difference in the world. Volunteering is a great way to have fun with your family, and here are some ideaas on how you can do together. ●Clean up a park, or a road along a river. ●Plant trees or flowers in your community(社区) ●Serve food at a homeless shelter(收容所) ●Give meals to people who are elderly or ill at home. ●Clean up a school or other public buildings. Some schools now require(要求)kids to spend some of their time on service to others. Volunteering gives kids a taste of responsibility, because people are depending on them for something important. Volunteering also can help kids learn important things about themselves. A volunteer job can even help some kids decide what they want to do when they grow up. So what are you waiting for? Make a plan to start volunteering today。 55. To be a volunteer is useful to some students because____. A. they would like very much to buy expensive shoes B. their schools ask them to spend more time serving others C. it can help them make their own decisions when they grow up D. they can serve food at homeless shelters 56. What fun it will be when we____ with our family. A. clean up a school or other public places B. worry about grades C. go shopping D. have dinner at a homeless shelter 57. The reason why students are asked to do some volunteering is that____. A. students should be responsible B. students are too lazy to do any work C. students often get angry D. students care about the environment 58. We can infer(推断)from the passage that____. A. many people don’t like volunteer jobs B. doing volunteer jobs is a waste of time for kids C. kids can have different values(价值观)because of volunteering D. the author doesn’t support(支持)volunteering D Are you in shape? To find out, ask yourself some questions: Do I exercise regularly? Do I ever walk places instead of driving my car? Do I ever play sports for fun? Do I ever take the stairs instead of the elevator(电梯)?If you answered no to any of all of the above questions, you are probably out of shape and need to start a fitness program. Exercise is very important. It improves your strength and blood circulation(循环).It gives you more energy. It can help you relax and sleep well, and it can help control your weight. In fact, the U.S. Surgeon General says that exercise can help prevent heart disease, obesity(肥胖症),and osteoporosis(骨质疏松症). The first step is to make a program. A good fitness program should be fun. It should involve(包含)both your arms and your legs, and it should help you to build endurance(忍耐力).To make a good program for yourself, first you should think about the types of activities you like to do, what you think you are able to do, and when you will have time to do it. A good exercise program will involve cardiovascular(心血管的)activities, such as running, biking, swimming, roller skating, playing soccer or tennis, or jumping rope. It will also involve weightlifting exercise, and stretching activities. In addition, daily low-intensity(低强度)activities such as walking, gardening, dancing, and climbing stairs are good for your physical health. So what are you waiting for? Get off the sofa and start exercising. Sign up for yoga(瑜伽),tai chi, or Pilates(普拉提,一种健身运动).Join a gym or a running club, or just start walking half an hour every day. Every little bit helps。 59. We can learn from the passage that____. A. exercise can stop all kinds of diseases B. a good exercise program should be tiring C. exercise can help you control your weight D. it’s not necessary to make an exercise program 60. A good exercise program should involve____ types of activities. A. two B. three C. four D. five 61. Which of the following is low-intensity activity? A. swimming B. mountaineering C. weightlifting E 阅读并根据短文内容,从短文后的四个选项中选出能填入空白处的最佳选项。 In the countries all over the world, people are leaving the countryside in large numbers to find jobs in the cities. They leave because the countryside is much poorer than the city,and 62 ,Services such as hospitals and transport are usually much better in cities than they are in the country. They hope that their lives will improve when they move to the city. But in the big cities of Europe and America London, Paris, New York, 63 .These are usually families who have some money, and want to live a quieter life. They are tired of the noise and the dirt(灰尘)of the city, 64 .They don’t want to sit in traffic any more. They want a house with a garden, and clean air that isn’t polluted So they move out. Some don’t go very far, just a little way out of the city, to the towns near the cities, other people move to the real countryside with sheep and cows and green fields。 There, they start new lives and try to make new friends. Not all those who move from the city to the countryside are happy. After two or three years, many people who have done this feel that it was a big mistake. They don’t make so much money and there isn’t much to do. Country people are very different and aren’t always very friendly. As a result, 65 . "It’s wonderful to see crowds in the streets and cinema lights, "they say, "I’m so glad I’m back in the city。
" A. quite a lot of people who have moved to the countryside move back to the city B. people are moving out of the city C. often there isn’t much work there D. tired of the crowded streets, crowded trains and buses D. climbing stairs 第Ⅱ卷 非选择题(共25分) 六、用方框内所给词的适当形式填空。(共5分,每小题1分) with because on learn something Do you have a computer? Do you have your blog? I have one. I like it very much. I use it to write compositions, to read interesting books and sports news, to listen to music, to search for 66 useful, to deal with e-mails and to chat 67 my net friends. It’s really my good helper. A year ago, I made a nice blog on the computer. I put some photos and interesting stories 68 it. So far I’ve got lots of e-mails and information from all over China. I am proud of this. Thanks to my blog, I’ve 69 a lot out of textbooks. And it has been my best friend. Do you know? I don’t spend much time playing computer games 70 I think it is a waste of time. 七、句型转换。
(共5分,每小题1分) 71. He writes to his father twice a month.(就划线部分提问) _________does he write to his father? 72. She gets up early in the morning.(改为一般疑问句) _________ get up early in the morning? 73. They were watching TV at that time, ________? (完成反意疑问句) 74. I have already read a novel called A Tale of Two Cities. (改为否定句) I_________ a novel called A Tale of Two Cities_________. 75. I have learned French for five years.(就划线部分提问) _________have you learned French? 八、根据中文提示,完成下列句子。(共10分,每小题2分) 76. 昨天晚上八点你在做什么。
_________at
8:00 last night? 77. 你们昨天在迪斯尼乐园玩的开心吗。 Did you_________ in Disneyland yesterday? 78. 他不仅会踢足球,还会打篮球。
He can play_________ football_________ basketball. 79. 对于他来说与人相处很难。
_________for him to_________ other people. 80. 这首布鲁斯听起来不错。 This blues_________. 九、根据句意,写出单词的正确形式。(共5分,每小题0.5分) 81. She_________ (fly) a kite on the playground, didn’t she? 82. Sam_________ (usual) listens to China Radio International at 7 o’clock. 83. She practices_________ (translate) English sentences every day. 84. It’s a good idea_________ (have) a picnic. 85. The roast duck tastes_________ (well). 86. Alice was thinking of_________ (make) a daisy chain. 87. He stopped_________ (work) and had a rest. 88. I think the performance is_________ (wonder). 89. They_________ (sit) on the grass while I was cooking dinner. 90. He is one of the greatest_________ (composer) of classical and traditional music.
【试卷答案】 第Ⅰ卷(共75分) 一、二 听力。
(共15分,每小题1分) 1. C 6. C 2. B 7. A 12. C 3. A 8. C 13. C 4. A 9. A 14. B 5. B 10.B 15. A 11. B 三、单选(共10分,每小题0.5分) 16. D 21. A 26. C 31. D 四、完形(共10分,每小题1分) 36. D 41. B 五、阅读(共40分,每小题2分) (A) 46. A (B) 51. C (C) 55. C (D) 59. C (E) 62. C 第Ⅱ卷(共25分) 六、选词填空(共5分,每小题1分) 66. something 47. D 52. B 56. A 60. C 63. B 48. C 53. C 57. A 61. D 64. D 65. A 49. C 54. D 58. C 50. B 37. A 42. A 38. D 43. D 39. B 44. A 40. C 45. A 17. B 22. D 27. B 32. A 18. B 23. D 28. A 33. B 19. B 24. B 29. C 34. D 20. C 25. D 30. C 35. B 67. with 68. on 69. learnt/learned 70. because 七、句型转换(共5分,每小题1分) 71. How often 72. Does she 73. weren’t they 74. haven’t read, yet 75. How long 八、完成句子(共10分,每小题2分) 76. What were you doing 77. enjoy yourselves 78. not only, but also 79. It’s difficult/hard, get on(along)well with 80. sounds great 九、根据句意,写出单词的正确形式。(共5分,每小题0.5分) 81. flew 82. usually 83. translating 84. to have 85. good 86. making 87. working 88. wonderful 89. were sitting 90. composers 初中八年期中试题。
中小学教育网, 鄞州中学, 唐河县第一高级中学, 天津第二南开中学, 达县中学, 高中学习,

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/68935.html
  • 站长推荐
热门标签