人教版八年级历史上册第一次月考试题 人教版历史初中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 初二 > 正文

人教版八年级历史上册第一次月考试题 人教版历史初中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-08 20:31初二 359599 ℃
人教版历史初中试题
Do the following three main points: 1 find out the weak. Review process is to sum up the knowledge on the one hand, make the knowledge more coherent system and regularity, but also let the students themselves, looks up the deficiencies. So, we teachers to understand the students ' knowledge of the situation prior to the review, students not only found widespread deficiencies, but also some shortcomings, for these well designed programs, reasonable arrangement of time, this review is more targeted and more effective. For example, you can design a form for investigation, understanding students ' weaknesses in each knowledge, put it as a review of key, combined with the problem of textbooks to reviewboth to avoid casting a net tihaizhanshu, and improve the efficiency of review. 2, good collation. Through six years of study, students in the basics, reading method, exercises, and so already have a certain degree of accumulation, the review stage, teachers should know how to guide the students to label the accumulation, process, form a system of knowledge networks. Exercises for students to be representative, "fine", "complete", to "live", and earnestly do a problem learning a method, class of pass was to get "time efficient" review results. 3, pay attention to use. The accumulation of knowledge is ultimately to use, therefore, review the situation and life situation to be created in a variety of languages, guide students on the basis of the previous accumulation of knowledge to use to the maximum, and really apply what they have learned. Second, review the content and strategy of the first part: the basics (a) 1, review the main points of Hanyu Pinyin is able to recite and write down the alphabet of Hanyu Pinyin; accurate spelling pronunciation (after reading cacuminal, nasal sound, light, and retroflex sounds), the correct write consonants, vowels and syllables. 2,. main types according to the order of the alphabet of Hanyu Pinyin alphabetical order; fill in the appropriate uppercase and lowercase letters; see phonetic writing words; pinyin to write sentences with dot to select the correct pronunciation of the word; to bring some initial consonants or vowels, word selection. Second, the main types of words (1) Ruby written words; (2) to bring Word to select the correct pronunciation; (3) use a sequencer and radical character lookup method人教版八年级历史第一次月考试题 列宁红军小学 尉风林 单项选择题(每小题2分把所选答案填入答题卡) 1.对联是中华民族文化瑰宝之一。品对联“竹枪一杆,打得妻离子散,未闻枪声震天;铜灯半盏,烧尽田地房廊,不见烟火冲天。”知对联揭示的问题是( ) A.因吸烟,中国人民内部仇杀亿万千人 B.说明中国人民勇敢,不怕刀枪火炮 C.刀枪火炮都有较大危害 D.揭示了鸦片输入的危害 2.耸立在天安门广场上的人民英雄纪念碑,它上面的浮雕再现了中华民族近代的反抗外来侵略的光辉历程。右图是人民英雄纪念碑上的第一组浮雕,它反映的主题是( ) A.虎门销烟 B.太平天国运动 C.辛亥革命 D.抗日战争 3.南京是近代历史的缩影。在此签订了中国近代史上第一个不平等条约,结合《鸦片战争英军入侵路线图》请你判断开放的通商口岸在同一省份的是( ) ①广州 ②厦门 ③福州 ④宁波 ⑤上海 A.①② B.②③ C.③④ D.④⑤ 4.右图再现了某条约的签字场景,该条约中破坏中国关税的条款是( ) A.赔款2100万两 B.开放广州、厦门等五处为通商口岸 C.割香港岛 D.英商进口货物交纳的税款,中国须同英国商定 5.魏源则被称为西学中用第一人,他提出的“师夷之长技以制夷”成为经典,成为拿来主义的开山鼻祖。他提出的“长技”是指( ) A.西方的先进技术 B.西方的政治制度 C.西方优秀的思想文化 D.西方开放的对外政策 Do the following three main points: 1 find out the weak. Review process is to sum up the knowledge on the one hand, make the knowledge more coherent system and regularity, but also let the students themselves, looks up the deficiencies. So, we teachers to understand the students ' knowledge of the situation prior to the review, students not only found widespread deficiencies, but also some shortcomings, for these well designed programs, reasonable arrangement of time, this review is more targeted and more effective. For example, you can design a form for investigation, understanding students ' weaknesses in each knowledge, put it as a review of key, combined with the problem of textbooks to reviewboth to avoid casting a net tihaizhanshu, and improve the efficiency of review. 2, good collation. Through six years of study, students in the basics, reading method, exercises, and so already have a certain degree of accumulation, the review stage, teachers should know how to guide the students to label the accumulation, process, form a system of knowledge networks. Exercises for students to be representative, "fine", "complete", to "live", and earnestly do a problem learning a method, class of pass was to get "time efficient" review results. 3, pay attention to use. The accumulation of knowledge is ultimately to use, therefore, review the situation and life situation to be created in a variety of languages, guide students on the basis of the previous accumulation of knowledge to use to the maximum, and really apply what they have learned. Second, review the content and strategy of the first part: the basics (a) 1, review the main points of Hanyu Pinyin is able to recite and write down the alphabet of Hanyu Pinyin; accurate spelling pronunciation (after reading cacuminal, nasal sound, light, and retroflex sounds), the correct write consonants, vowels and syllables. 2,. main types according to the order of the alphabet of Hanyu Pinyin alphabetical order; fill in the appropriate uppercase and lowercase letters; see phonetic writing words; pinyin to write sentences with dot to select the correct pronunciation of the word; to bring some initial consonants or vowels, word selection. Second, the main types of words (1) Ruby written words; (2) to bring Word to select the correct pronunciation; (3) use a sequencer and radical character lookup method6.为纪念圆明园建园300周年,同时也为了抢救圆明园十二兽首遗产,圆明园十二兽首纪念币首次铸币。圆明园十二兽首青铜尊在下列那次侵华战争中被掠走的( ) A.鸦片战争 B.第二次鸦片战争 C.八国联军侵华 D.甲午中日战争 7.我国当代一位著名的文化学者说:“废墟是昨天派往今天的使者,废墟让我们把地理读成历史。”从右图所示的废墟中,我们可以解读的历史是( ) A.近代中国大门被打开 B.英法联军攻战北京 C.洋务运动破产 D.义和团抗击八国联军 8.“东沟海战天如墨,炮震烟迷船掀侧,致远鼓棹冲重围,万火丛中呼杀贼。”与此诗相关的历史事件是( ) A.马尾海战 B.丰岛海战 C.黄海海战 D.威海卫战役 9.“吾国四千年大梦之唤醒,实自甲午战役割台湾,偿二百兆始”。下列内容与梁启超所述事实在同一条约的是( ) A.允许日本在通商口岸开设工厂 B.开放广州、厦门、福州、宁波和上海为通商口岸C.划定北京东交民巷为使馆区 D.割让香港岛给英国 10. 通过图文结合的学习,请你判断中英《南京条约》和中日《马关条约》的相似点是( ) ①都规定了割地 ②都有赔款 ③都规定了帝国主义在华设厂 ④都规定了开放通商口岸 A. ①②③④ B. ①②③ C. ②③④ D. ①② 11.台湾是中国领土的一个组成部分,近代史上,日本强迫清政府割占台湾及其附属岛屿的不平等条约是( ) A.《南京条约》 B.《北京条约》 C.《马关条约》 D.《辛丑条约》 12.割占右图中①地区的不平等条约是( ) Do the following three main points: 1 find out the weak. Review process is to sum up the knowledge on the one hand, make the knowledge more coherent system and regularity, but also let the students themselves, looks up the deficiencies. So, we teachers to understand the students ' knowledge of the situation prior to the review, students not only found widespread deficiencies, but also some shortcomings, for these well designed programs, reasonable arrangement of time, this review is more targeted and more effective. For example, you can design a form for investigation, understanding students ' weaknesses in each knowledge, put it as a review of key, combined with the problem of textbooks to reviewboth to avoid casting a net tihaizhanshu, and improve the efficiency of review. 2, good collation. Through six years of study, students in the basics, reading method, exercises, and so already have a certain degree of accumulation, the review stage, teachers should know how to guide the students to label the accumulation, process, form a system of knowledge networks. Exercises for students to be representative, "fine", "complete", to "live", and earnestly do a problem learning a method, class of pass was to get "time efficient" review results. 3, pay attention to use. The accumulation of knowledge is ultimately to use, therefore, review the situation and life situation to be created in a variety of languages, guide students on the basis of the previous accumulation of knowledge to use to the maximum, and really apply what they have learned. Second, review the content and strategy of the first part: the basics (a) 1, review the main points of Hanyu Pinyin is able to recite and write down the alphabet of Hanyu Pinyin; accurate spelling pronunciation (after reading cacuminal, nasal sound, light, and retroflex sounds), the correct write consonants, vowels and syllables. 2,. main types according to the order of the alphabet of Hanyu Pinyin alphabetical order; fill in the appropriate uppercase and lowercase letters; see phonetic writing words; pinyin to write sentences with dot to select the correct pronunciation of the word; to bring some initial consonants or vowels, word selection. Second, the main types of words (1) Ruby written words; (2) to bring Word to select the correct pronunciation; (3) use a sequencer and radical character lookup methodA.《南京条约》 B.《瑷珲条约》 C.《北京条约》 D.《马关条约》 13.恩格斯说,不费一枪一弹“从中国夺取了一块大小等于法德两国面积的领土和一条同多瑙河一样长的河流”,这个国家是( ) A.英国 B.日本 C.法国 D.俄国 14. 浙江慈溪流传着一首民歌“洋人好比一只鹰,黄毛高鼻绿眼睛,鹞鹰凶恶怕弓打,洋人怕的红头军”。
这里“红头军”是指( ) A.红巾军 B.白莲教 C.太平军 D.捻军 15.“紫禁城内各宫殿,尽为寇兵分国占据。三海、万寿山、颐和园等处……各宫中累代珍异皆为日人捆载以去。
”这是列强在哪一次侵华战争中犯下的罪行( ) A.第二次鸦片战争 B.甲午中日战争 C.八国联军侵华战争 D.日本全面侵华战争

16、一位同学参加中央电视台“开心辞典”网上答题,她回答的题目是选择标志中国近代史开端的历史事件,她的正确答案应该是( ) A.鸦片战争 B.第二次鸦片战争 C.甲午中日战争 D.八国联军侵华

17、2005年5月15日中央电视台报道,云南省得宏州某村庄有11户人家因吸毒而灭户。清朝后期,林则徐因禁烟而名垂千古.下列对林则徐禁烟活动的评述,正确的是 ( ) ①缉拿烟贩,销毁鸦片 ②维护了中华民族的利益 ③使英国再也不敢进行侵华活动 ④其禁烟精神值得我们学习 A. ①③ B. ①②④ C. ②③④ D. ①②③

18、鸦片战争对中国最突出的影响是 ( ) A.中国社会性质发生了变化 B.中国社会的主要矛盾发生了变化 C.中国人民的革命任务发生了变化 D.中国历史时期发生了变化

19、1997年,离家近百年的香港回到了祖国怀抱。最早割占香港领土的不平等条约是( ) A.《南京条约 B.《北京条约》 C.《马关条约》 D.《辛丑条约》 Do the following three main points: 1 find out the weak. Review process is to sum up the knowledge on the one hand, make the knowledge more coherent system and regularity, but also let the students themselves, looks up the deficiencies. So, we teachers to understand the students ' knowledge of the situation prior to the review, students not only found widespread deficiencies, but also some shortcomings, for these well designed programs, reasonable arrangement of time, this review is more targeted and more effective. For example, you can design a form for investigation, understanding students ' weaknesses in each knowledge, put it as a review of key, combined with the problem of textbooks to reviewboth to avoid casting a net tihaizhanshu, and improve the efficiency of review. 2, good collation. Through six years of study, students in the basics, reading method, exercises, and so already have a certain degree of accumulation, the review stage, teachers should know how to guide the students to label the accumulation, process, form a system of knowledge networks. Exercises for students to be representative, "fine", "complete", to "live", and earnestly do a problem learning a method, class of pass was to get "time efficient" review results. 3, pay attention to use. The accumulation of knowledge is ultimately to use, therefore, review the situation and life situation to be created in a variety of languages, guide students on the basis of the previous accumulation of knowledge to use to the maximum, and really apply what they have learned. Second, review the content and strategy of the first part: the basics (a) 1, review the main points of Hanyu Pinyin is able to recite and write down the alphabet of Hanyu Pinyin; accurate spelling pronunciation (after reading cacuminal, nasal sound, light, and retroflex sounds), the correct write consonants, vowels and syllables. 2,. main types according to the order of the alphabet of Hanyu Pinyin alphabetical order; fill in the appropriate uppercase and lowercase letters; see phonetic writing words; pinyin to write sentences with dot to select the correct pronunciation of the word; to bring some initial consonants or vowels, word selection. Second, the main types of words (1) Ruby written words; (2) to bring Word to select the correct pronunciation; (3) use a sequencer and radical character lookup method

20、 “圆明园,我为你哭泣。”同学们学习了“火烧圆明园”这段历史后,内心充满了悲愤和痛惜。
第二次鸦片战争中,抢劫、烧毁了这座世界著名皇家园林的殖民强盗是( ) A、英德联军 B、德法联军 C、英法联军 D、美俄联军 二、读图与简答(共60分) 16.请你观察右图中的人物,回答下列问题: (9分)

(1)你知道图中的三位历史人物是谁吗。

(2)他们各自的主要事迹是什么。

(3)他们身上的哪些精神值得我们学习。 三、材料分析题 17. 阅读下列材料:(15分) 材料一:“在地球的另一角落里有着一个人间奇迹,它叫夏宫。
……人们的想象力所能创造的一切几乎神话性的东西都体现在这座宫殿中。……有一天,两个强盗闯入了夏宫,一个动手抢劫,一个把它付诸一炬。原来胜利就是进行一场掠夺。胜利者窃走了夏宫的全部财富。
……之后,他们双双拉着手,荣归欧洲。” 材料二:美国的特命全权公使委派到世界那一边(中国),站在树底下,手里拿着筐子,等着接他在树上的伙伴所摇撼下来的果子。甚至他还接到训令,万Do the following three main points: 1 find out the weak. Review process is to sum up the knowledge on the one hand, make the knowledge more coherent system and regularity, but also let the students themselves, looks up the deficiencies. So, we teachers to understand the students ' knowledge of the situation prior to the review, students not only found widespread deficiencies, but also some shortcomings, for these well designed programs, reasonable arrangement of time, this review is more targeted and more effective. For example, you can design a form for investigation, understanding students ' weaknesses in each knowledge, put it as a review of key, combined with the problem of textbooks to reviewboth to avoid casting a net tihaizhanshu, and improve the efficiency of review. 2, good collation. Through six years of study, students in the basics, reading method, exercises, and so already have a certain degree of accumulation, the review stage, teachers should know how to guide the students to label the accumulation, process, form a system of knowledge networks. Exercises for students to be representative, "fine", "complete", to "live", and earnestly do a problem learning a method, class of pass was to get "time efficient" review results. 3, pay attention to use. The accumulation of knowledge is ultimately to use, therefore, review the situation and life situation to be created in a variety of languages, guide students on the basis of the previous accumulation of knowledge to use to the maximum, and really apply what they have learned. Second, review the content and strategy of the first part: the basics (a) 1, review the main points of Hanyu Pinyin is able to recite and write down the alphabet of Hanyu Pinyin; accurate spelling pronunciation (after reading cacuminal, nasal sound, light, and retroflex sounds), the correct write consonants, vowels and syllables. 2,. main types according to the order of the alphabet of Hanyu Pinyin alphabetical order; fill in the appropriate uppercase and lowercase letters; see phonetic writing words; pinyin to write sentences with dot to select the correct pronunciation of the word; to bring some initial consonants or vowels, word selection. Second, the main types of words (1) Ruby written words; (2) to bring Word to select the correct pronunciation; (3) use a sequencer and radical character lookup method一树上的人和果园的主人发生纠纷,他应当出来调停。
──美国学者德涅特《美国东亚外交史》 请回答:

(1)两则材料反映的事件发生在哪一战争中。

(2)材料一中的“两个强盗”、 材料二中的“树上的伙伴”都是指谁。“果园的主人”指谁。在这一事件中美国扮演了什么角色?

(3)与上述材料有关的这场战争给中国造成了什么严重影响。

(4)西方列强一向标榜自己是来自“文明社会”的“文明人”,读了上述材料后你有何认识。

(5)12月4日是该“夏宫”罹难纪念日,假如我们穿越了时光隧道作为火烧该宫的见证人,你怎样用简练醒目的文字,富于感情的语言向世人报道这段历史 18.阅读下列材料:(15分) 材料一:义和团民谣:“最恨和约,误国殃民。上行下效,民冤不伸。
”…… “神助拳,义和团,只因鬼子闹中原。兵法易,助学拳,要摈鬼子不费难。
挑铁道,把线砍,旋再毁坏大轮船。大法国,心胆寒,英吉、俄罗势萧然。” 材料二:7月中旬,八国联军攻陷天津。慈禧太后慌忙向外国求和。
八国联军不予理睬,继续向北京进犯。8月中旬,攻入北京。
慈禧太后带领光绪帝仓皇Do the following three main points: 1 find out the weak. Review process is to sum up the knowledge on the one hand, make the knowledge more coherent system and regularity, but also let the students themselves, looks up the deficiencies. So, we teachers to understand the students ' knowledge of the situation prior to the review, students not only found widespread deficiencies, but also some shortcomings, for these well designed programs, reasonable arrangement of time, this review is more targeted and more effective. For example, you can design a form for investigation, understanding students ' weaknesses in each knowledge, put it as a review of key, combined with the problem of textbooks to reviewboth to avoid casting a net tihaizhanshu, and improve the efficiency of review. 2, good collation. Through six years of study, students in the basics, reading method, exercises, and so already have a certain degree of accumulation, the review stage, teachers should know how to guide the students to label the accumulation, process, form a system of knowledge networks. Exercises for students to be representative, "fine", "complete", to "live", and earnestly do a problem learning a method, class of pass was to get "time efficient" review results. 3, pay attention to use. The accumulation of knowledge is ultimately to use, therefore, review the situation and life situation to be created in a variety of languages, guide students on the basis of the previous accumulation of knowledge to use to the maximum, and really apply what they have learned. Second, review the content and strategy of the first part: the basics (a) 1, review the main points of Hanyu Pinyin is able to recite and write down the alphabet of Hanyu Pinyin; accurate spelling pronunciation (after reading cacuminal, nasal sound, light, and retroflex sounds), the correct write consonants, vowels and syllables. 2,. main types according to the order of the alphabet of Hanyu Pinyin alphabetical order; fill in the appropriate uppercase and lowercase letters; see phonetic writing words; pinyin to write sentences with dot to select the correct pronunciation of the word; to bring some initial consonants or vowels, word selection. Second, the main types of words (1) Ruby written words; (2) to bring Word to select the correct pronunciation; (3) use a sequencer and radical character lookup method逃跑。在逃跑途中,慈禧太后命令清军斩杀义和团,并无耻地请求八国联军“助剿”。
请回答:

(1)、 材料一中的“和约”指的是什么。
、为什么说它是“误国殃民”。 、从材料中可以看出,当时义和团运动的主要斗争对象是什么?

(2)材料一中法、英、俄“心胆寒”“势萧然”的原因是什么。 分析材料可以看出义和团运动的不足有哪些。

(3)八国联军中的八国指哪些国家。它们何时开始侵略中国。

(4)材料二反映了义和团失败的原因。
从客观上看,义和团失败的原因是什么。


(5)八国联军入侵中国带来了什么后果。 19. 从1840年-1901年短短几十年间,西方列强先后发动了四次侵华战争。签订了 一系列不平等条约,清政府完全成为帝国主义统治中国得工具,中国逐步沦陷为半殖民地半封建社会得深渊。 请回答:(18分)

(1)清政府与西方列强之间进行得第一次较量是哪次战争。
结果怎样。


(2)中国近代史上第一个不平等条约是什么。赔款最多的条约是什么。割地最多的条约是什么。
Do the following three main points: 1 find out the weak. Review process is to sum up the knowledge on the one hand, make the knowledge more coherent system and regularity, but also let the students themselves, looks up the deficiencies. So, we teachers to understand the students ' knowledge of the situation prior to the review, students not only found widespread deficiencies, but also some shortcomings, for these well designed programs, reasonable arrangement of time, this review is more targeted and more effective. For example, you can design a form for investigation, understanding students ' weaknesses in each knowledge, put it as a review of key, combined with the problem of textbooks to reviewboth to avoid casting a net tihaizhanshu, and improve the efficiency of review. 2, good collation. Through six years of study, students in the basics, reading method, exercises, and so already have a certain degree of accumulation, the review stage, teachers should know how to guide the students to label the accumulation, process, form a system of knowledge networks. Exercises for students to be representative, "fine", "complete", to "live", and earnestly do a problem learning a method, class of pass was to get "time efficient" review results. 3, pay attention to use. The accumulation of knowledge is ultimately to use, therefore, review the situation and life situation to be created in a variety of languages, guide students on the basis of the previous accumulation of knowledge to use to the maximum, and really apply what they have learned. Second, review the content and strategy of the first part: the basics (a) 1, review the main points of Hanyu Pinyin is able to recite and write down the alphabet of Hanyu Pinyin; accurate spelling pronunciation (after reading cacuminal, nasal sound, light, and retroflex sounds), the correct write consonants, vowels and syllables. 2,. main types according to the order of the alphabet of Hanyu Pinyin alphabetical order; fill in the appropriate uppercase and lowercase letters; see phonetic writing words; pinyin to write sentences with dot to select the correct pronunciation of the word; to bring some initial consonants or vowels, word selection. Second, the main types of words (1) Ruby written words; (2) to bring Word to select the correct pronunciation; (3) use a sequencer and radical character lookup method (3)在这部屈辱史中,作为一个爱国者,你看到的清政府的本质是什么。 20.十九世纪中期和后期,面对外敌侵略,中国人民进行了英勇的反抗斗争,并涌现出无数民族英雄和爱国将领。请说出你知道的三位民族英雄或爱国将领的名字及相关的典型事件。
从他们身上你学到什么。(3分) 答题卡 1 11 2 12 3 13 4 14 5 15 6 16 7 17 8 18 9 19 10 20 1.D 2.A 3.B 4.D 5.A 6.B 7.B 8.C 9.A 10.D 11.C 12.D 13.D 14.C 15.C 16 A 17.B 18. A 19. A 20.C 二、读图与解答 16.

(1)A邓世昌;B林则徐;C左宗棠

(2)林则徐领导禁烟运动(或虎门销烟);左宗棠率军收复新疆;邓世昌在黄海战役中壮烈捐躯

(3)视死如归的精神,爱国主义精神等 三、材料分析题 17.

(1)第二次鸦片战争

(2)英国和法国;中国;帮凶

(3)加深了中国的民族危机。

(4)西方列强是一伙地地道道的强盗、魔鬼和杀人狂,他们在第二次鸦片战争中的行为足以证明这一切。标榜自己是来自文明社会的“文明人”只是欺世盗名,也是自欺欺人。(相近的说法都可以)

(5)答题思路:一是揭露列强的暴行,再就是从中得到爱国主义的教育,勿忘国耻,振兴中华。 18.

(1)《马关条约》;此条约规定割地、赔款、开放通商口岸,允许列强投资设厂等,是继《南京条约》以来最严重的不平等条约,大大加深了中国的Do the following three main points: 1 find out the weak. Review process is to sum up the knowledge on the one hand, make the knowledge more coherent system and regularity, but also let the students themselves, looks up the deficiencies. So, we teachers to understand the students ' knowledge of the situation prior to the review, students not only found widespread deficiencies, but also some shortcomings, for these well designed programs, reasonable arrangement of time, this review is more targeted and more effective. For example, you can design a form for investigation, understanding students ' weaknesses in each knowledge, put it as a review of key, combined with the problem of textbooks to reviewboth to avoid casting a net tihaizhanshu, and improve the efficiency of review. 2, good collation. Through six years of study, students in the basics, reading method, exercises, and so already have a certain degree of accumulation, the review stage, teachers should know how to guide the students to label the accumulation, process, form a system of knowledge networks. Exercises for students to be representative, "fine", "complete", to "live", and earnestly do a problem learning a method, class of pass was to get "time efficient" review results. 3, pay attention to use. The accumulation of knowledge is ultimately to use, therefore, review the situation and life situation to be created in a variety of languages, guide students on the basis of the previous accumulation of knowledge to use to the maximum, and really apply what they have learned. Second, review the content and strategy of the first part: the basics (a) 1, review the main points of Hanyu Pinyin is able to recite and write down the alphabet of Hanyu Pinyin; accurate spelling pronunciation (after reading cacuminal, nasal sound, light, and retroflex sounds), the correct write consonants, vowels and syllables. 2,. main types according to the order of the alphabet of Hanyu Pinyin alphabetical order; fill in the appropriate uppercase and lowercase letters; see phonetic writing words; pinyin to write sentences with dot to select the correct pronunciation of the word; to bring some initial consonants or vowels, word selection. Second, the main types of words (1) Ruby written words; (2) to bring Word to select the correct pronunciation; (3) use a sequencer and radical character lookup method民族危机;外国侵略者

(2)义和团敢于同国际强盗展开血战,粉碎了列强瓜分中国的梦想;义和团在抵抗西方列强侵略的同时,对西方的一些文明成果也加以抵制。

(3)英、美、俄、日、法、德、意、奥,1900年6月。


(4)清政府和帝国主义联合镇压。

(5)八国联军逼迫清政府签订了《辛丑条约》,使清政府成为帝国主义统治中国的工具,中国完全陷入半殖民地半封建社会的深渊。

19、

(1)中英鸦片战争、清政府战败。

(2)中英《南京条约》、《辛丑条约》、中俄《瑷珲条约》。

(3)清政府的本质是经济落后,政治腐败无能,对外妥协投降,对内残酷镇压。


20、.⑴林则徐领导禁烟运动;左宗棠收复新疆;邓世昌在黄海海战中壮烈捐躯;丁汝昌率军积极抵抗等等。
(只要答出其中三位人物及相关的事件即可,如答出其他与题意相符的人及事亦可)⑵爱国主义精神。(或英勇不屈的斗争,不怕牺牲勇于献身的精神等) 人教版历史初中试题。
小学三年级数学上册, 翠竹小学, 南京游府西街小学, 无忧无虑小学语文网, 绵阳南山中学, 北京大学附属中学, 德宏州民族第一中学, 衡水中学吧,

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/63192.html
  • 站长推荐
热门标签