上海市重点中学初二第一学期英语试题(附答案) 上海初中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 数学 > 正文

上海市重点中学初二第一学期英语试题(附答案) 上海初中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-05 22:09数学 201922 ℃
上海初中试题
学习必备 欢迎下载 上海市重点中学2017-2018学年初二第一学期英语试题(附答案) Part 1 Vocabulary and Grammar I. Choose the best answer 1. Last week I wrote _______ one-act play and two rhymes. A. a B. an C. the D./ 2. I saw a red apple in his _______ hand. A. another B. the other C. others D. other 3. Our headmaster, together with all the students,________ morning exercise every day. A. do B. does C. is doing D. are doing 4. The Mississippi is longer than ________ river in the United States. A. any B. any other C. the other D. other 5. This pass enables me _______ half-price on trains. A. to travel B. travel C. travelling D. travelled 6. The game makes the students ________. A. happy B. to be happy C. being happy D. are happy 7. The shop is _______ from morning till night. A. open B. opening C. opened D. to open 8. Tom used ________ up late, but now he _______ up early. A. to get, is used to getting B. to get, is used to get C. to getting , is used to get D. to getting ,used to getting 9. Why not ________。 Don’t lost heart。 A. trying again B. have another try C. to do it again D. give it up 10. Could you tell me what __________ tomorrow? A. the weather will be like B. will the weather be like C. the weather will be D. will the weather be 11. The teacher will teach you _________ and ________. A. what to do ……how to do it B. what to do it ……. what to not do it C. how to do ……..how not to do D. what to do ….what to not do 12. He ______ down on his bed and soon ______ asleep. A. lied …..fall B. lay…..felt C. lied …..fell D. lay…..fell 13. How many syllables(音节) are there in the word “ torches”? A. One B. Two C. Three D. Four 14. You’d better not sleep too late, _______you? A. would B. did C. could D. had 15. Can you see the dark clouds over there ? It ________. A. is going to rain B. will rain C. is raining D. rained 16. Each year at the date that Nobel died, the prizes ________to people who have done a great job in making a better world. A. gave B. give C. were given D. are given 17. There’s nothing left in the classroom ________the air-condition. A. except B. except for C. beside D. besides 18. You look so tired. Why _______have a break?学习必备 欢迎下载 A. don’t you B. not to C. don’t D. don’t to 19. My elder brother stood at the school gate,________ for me. A. waits B. waiting C. was waiting D. waited 20. -----Do you mind if I use your NDSL for a while? -------______________. A. Certainly , please do B. No, you can’t use it C. No, go ahead D. Yes, of course not II. Complete the following passage with the words or phrase in the box. Each word or phrase can only be use once. A. miss B. a little C. memorize D. at least E. comfortable I was also _____1____ nervous before I got here. But once I arrived I soon felt happy. You asked me about the kinds of clothes you should bring. You should bring _____2____one formal outfit (外套) for important dinners, and remember to bring lots of warm __3_____clothes, a well. Yes, I did say “warm” , because it is a bit cold here until the summer。 My mum wanted to make sure that I packed lots of special food so that I would not ___4____ her Chinese cooking too much. However, there are many different kinds of food in the UK, and I can buy all my favourite foods at small Chinese shops . There are also lots of cheap restaurants near the university. A. tastes B. dishes C. at the end of D. by the way E. shelves Another suggestion is to learn how to cook some of your favourite ____5____ before you come. Chinese food in England ____6___ very different to the food back home. You can also go to the university canteen------eating with others is a great way to make new friends. You will probably live in the halls of residence in your first year. People usually have their own room, with a desk,______7__ and a bed. The bathrooms and kitchen are usually ___8_____ the corridor(走廊). The kitchen is also a great place to meet the students in you hall. Good luck。 I am sure you will have a wonderful time. III. Fill in the blanks with the words in their proper forms. 1. People sometimes don’t ________ the importance of family until they lost their relative.( real) 2. Let’s __________Sheshan this weekend.(unexplored) 3. The young man asked himself what was the more important, ________or money.(free) 4. If the bank refuses to lend us money, we’re ________.(finish) 5. Frank ________to buy the new car though it would cost him much money.(decision) 6. I am sorry, could you speak a little_______? I can’t hear you clearly.(loud) 7. Shanghai is so attractive and it has many tourist __________.(attract) 8. My father always says to me that _______ is gold.(silently) 9. I can’t remember what I am going to say after a sudden ________.(interrupt) 10. What is your _________for being late? (explain) IV. Rewrite the sentences as required. 1. Open the door, please.(改为反义疑问句) Open the door, _______ ________? 学习必备 欢迎下载 2. I went to the USA two years ago.(保持句意) I’ve _______ _______ the USA for two years. 3. Both of the twins are good at foreign languages.(改为否定句) _________ of the twins _______ good at foreign languages. 4. Chery won the first prize with the help of the teacher.(就划线部分提问) ________ did Chery ________ the first prize? 5. Rita shook the bottles before taking the medicine.(改为否定句) Rita _______ ________ the bottle before taking the medicine. 6. 连词成句:Gork, turned , our, to ,ice, gave a roar, blood , to , the crew, that Part II I. Reading comprehension A. Choose the best answer. News 1 Have you ever thought of being able to fly around the world in a few hours thought it is about 40,000 kilometers ? One day, maybe you can. Last Saturday , the American X-43A airplane made its first flight. It reached a speed of 8,000 kilometers an hour. This makes it the fastest plane in the world . The X-43A is only three to four meters long , but it's very heavy : it weighs 1,270 kilogrammes. News 2 Have you ever got angry at books that are full of mistakes。 Don't worry, things will get better soon. Last week, China started checking textbooks, dictionaries and children's books all over the country. The government said the results of the checking would come out at the end of June. News 3 There will be a new "star " in the sky soon . China plans to send a satellite into space by December 2009. It will stay in space for one year. It will go around the moon and take pictures. It must be very expensive, right。
That's for sure-1.4 billion yuan。 News 4 Floods across the northern Mexican state of Coabuila killed at least 32 people and left 100 more missing . It was reported on Monday . The heavy rain hit the state all night last Friday , so some banks of the river were broken. Along the river about 3,000 families were seriously affected. 1. News 1 talks about _____. News 1 talks about _____. A. people can't go around the earth in a few hours B. the American X-43A airplane traveled around the earth in a few hours C. the American X-43A airplane is the fastest one in the world D. only Americans can make such a fast plane 2. If the X-43A goes around the earth, it will take about _____ hours to finish the trip. A. three B. five C. eight D. twelve 3. Which of the following about New 2 is true。
A. Some students have to use the books full of mistakes till the end of June.学习必备 欢迎下载 B. There are many mistakes in most of the textbooks, dictionaries and children's books. C. Last week, Japan started checking textbooks, dictionaries and children' books. D. A few mistakes are not serious for children. 4. Which of the following about the new "star" is NOT true。
A. It will help us know more about the moon. B. It will go around the earth for one year. C. It will cost 1.4 billion yuan. D. It will be sent up by the year 2009. 5. Many families were affected because of _____. heavy rain on Monday B. the death of 132 people C. the floods across Coabuila D the broken banks of the river B. Choose the words or expressions and complete the passage. Jim Carrey has become one of the most famous faces in the world. It is because of his face that he has become so famous. The funny faces that he makes and his strange behavior are what people like to ____ _1_____. He was born in Canada in January 17th , 1962. His family was poor and ____2___ was difficult for him. As a teenager, he had to both work and go to school. Soon he decided to leave school. He was unhappy then ___3______it helped him a great deal. He developed a wonderful sense of humor to help him live with his problems. He didn’t have any friends because he said he didn’t want any. At 15, however, Jim Carrey started performing in a famous comedy(喜剧) bar in Toronto(多 伦多 ). Later he did the _____4___ thing in America . He became very good at it. That ’s the important reason why he developed into a famous comedy star many years later. Now Jim Carrey is a big famous star and he hasn’t looked back since. The __5____looks good for him, and he has millions of fans who love his wild style of films. He has proved his ability to be a great star. Carrey has come a long way from his unhappy childhood and in fact seems to be living a ___6____ childhood now. Canada has been producing fine comedic talents for years, and Jim Carrey is the best of the new ones. 1. A. hear B. see C. read D. look 2. A. putting up B. getting up C. growing up D. looking up 3. A. but B. so C. or D. for 4. A. same B. different C. dirty D. wrong 5.A. film B. future C. star D. school 6.A. first B. second C. third D. fourth C. Read the passage and fill in the blanks with the proper words. A young boy was going to buy vegetables. On his way to the s____1___, he met a friend. “Where are you going?” asked the boy. “Wherever my legs take me.” answered his friend. The学习必备 欢迎下载 boy thought about the answer and he was s____2____ it had some deep meanings. When he returned home, he told his mother about it. His mother said, “You should ask him what he would do if he had no l____3____.” The next day the boy was e____4___ to see his friend coming towards him. “Where are you going?” he asked, and without w____5___ for an answer, he continued, “Wherever your legs take you, right? Well, let me ask you…” “Sorry,” his friend interrupted (打断). “Today I’m going wherever the wind blows.” This answer was so d___6___ from the boy’s expectation (预期) that he had nothing to say. Later, the boy told his mother about it. His mother said, “You should ask him what he would do if there were no wind .” Some days later the boy saw his friend a____7___. He ran to his friend and asked, “Where are you going? Wherever your legs take you or wherever the wind blows? Well, let me ask you …” “No, no,” his friend interrupted. “Today I’m going to buy vegetables.” D. Answer the questions Every day on Amelia’s way to work she had to pass a slum (贫民窟).Though she was a social worker, she had never paid much attention to it. This changed when she met a boy named Jack. Jack knew that she was the head of social services, and was sure she could help. He reached out his hand to touch her, and said, "Can you help me? I’m looking hard for my dad." His hands were so cold that Amelia could not help holding them. She said, "What’s up?" "My mom is sick and too weak to get up. Her birthday is coming. I know my father’s coming back would be the best present. We really love him, and need him." "So what’s his name? What does he do?" Amelia asked. He said," I’ve no idea. My mama said he had left us before I was two years old." Amelia was deeply moved and said, "Take me to your home, son." He led her to a small house . Looking around , there was nothing in it except for a small bed. A woman was sitting on it and as soon as Amelia saw her, she knew her life was near its end. She said to Amelia," Please find a home for my son. Please don’t leave him alone in the world." With tears running from her eyes, Amelia took her hand and said, “I will take care of him and love him as my own son”. In fact, since her husband and she had no children, they had been wanting a child for a long time. Ever since Amelia took Jack into her home, life is full of joy and laughter. She got the best present in return for her kindness. 1. What was Amelia? 2. Where was she stopped by Jack? 3. Why was Jack looking hard for his dad? 4. How was Jack’s mother? 5. Jack had no memory of his father, did he? 6. What was the best present for Amelia。 7. What can we learn from the story? 参考答案:学习必备 欢迎下载 1.A 2.D 3. B 4. B 5. A 6. A 7. A 8. A 9. B 10. A 11. A 12. D 13. B 14. D 15. A 16. D 17. A 18. A 19. B 20. C 1. B 2. D 3. E 4. A 1. B 2. A 3. E 4. C 1. realize 2. explore 3. freedom 4. finished 5. decided 6. louder 7. attractions 8. silence 9. interruption 10. explanation IV. Rewrite the sentences as required. 1. will you 2. been in 3. Neither , is 4. How , win 5. didn’t shake 6. Gork gave a roar that turned our blood to ice. A. Choose the best answer. 1. C 2. B 3. B 4. B 5. C B. Choose the words or expressions and complete the passage. 1. B 2. C 3. A 4. A 5. B 6. B C. Read the passage and fill in the blanks with the proper words. 1. supermarket 2. suspected 3. legs 4. excited 5. waiting 6. different 7. again 上海初中试题。
小学女生胸部, 卉原中学, 徐闻中学, 嘉兴秀州中学, 大庆东风中学, 高中试卷网, 上海高中补课,

Tags: 上海初中试题

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/6154.html
  • 站长推荐
热门标签