2018秋仁爱版初中英语九年级上册第一次月考试卷 小学考初中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 初一 > 正文

2018秋仁爱版初中英语九年级上册第一次月考试卷 小学考初中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-05 21:51初一 830086 ℃
小学考初中试题
绝密★启用前 一帮一教辅中心2018年九年级第一次月考试卷 英 语 注意事项: 1. 本试卷分试题卷和答题卡两部分. 2. 试题卷上不要答题,请用0.5毫米黑色签字水笔直接把答案写在答题卡上,答在试题卷上的答案无效. 3. 答题前,考生务必将本人姓名、准考证号填写在答题卡第一面的指定位置上. 评卷人 得分 一、单项选择(题型注释) 1. —Jack, you seem to be . —Yes. It’s 8:20 now and my train leaves in ten minutes. A. in a hurry B. in fear C. in safety D. in silence 2. silk feels soft and cool, it's difficult to be taken good care of. A. Because B. Though C. Since D. As 3.--- Did you see My Love from the Star ( 《来自星星的你》)? --- Yes. I ____ it twice so far. A. see B. am watching C. saw D. have seen st4.--- It’s reported that many people were hurt in Kunming Terrorist Attacks (恐怖事件)on March 1. --- _______ bad news。 A. What B. How C. What a D. How a 5.—Our country is becoming richer and stronger. —_______. A. So it is B. So is it C. It is so 6.—The air pollution is terrible. — It will be worse ________ we take action to protect the environment. A. if B. unless C. until D. When 7.—Whose hair band is this? —I' m not sure.I think it ________ Alice. A.must be B.belongs C.may be D.must belong to 8. Lippi ____ more attention since Guangzhou Evergrande Club won the Asian title in 2018. A. gains B. gained C. has gained D. had gained 9.– What a nice bicycle。 – Thanks. I ________ it for two months. A. have bought B. bought C. have had 10. --- I have trouble _______ my new computer. ---Don’t worry. I’ll show you how _______it. A. using; using B. to use; to use C. using; to use 11. Quite a few people were injured or killed in this traffic accident last week, ________? A. were they B. did they C. weren’t they D. didn’t they 12.— You look nice in your new dress。 When did you buy it? —Don’t you know? I ______it for several days. A. bought B. have bought C. have had 13.-- Is the Nanjing Bridge open to the public yet? ---Yes. It ____ for almost one and a half months . A. has opened B. has being opened C. has been open D. was open 14.---- How long __________ the bike? ---- For 2 years. A. have you bought B. have you had C. did you have 15. ---Hi, Miss Ding. I hear you ______in America when you were very young。 ---But now I’m in Nanjing. And I’ve been _____Chinese food since I moved here. A. used to living; used to eat B. is used to live; used to eat C. is used to living; used to eating D. used to live; used to eating 评卷人 得分 二、完形填空(题型注释) Everyone can feel stressed out because of too many things happening in your life. Teenagers, however, have __36__ opportunities to get stressed than people in any other age group. Being a teenager is hard. You are not a children any more, but you are not __37__, even though you have to deal with some grow-up problems and made decisions by __38__. Families can be one of the biggest causes(原因)of stress, such as problems of arguing with __39__ or brothers or sisters. Teenagers also have lots of stress from __40__, either from their teachers or from their classmates. Some teenagers also feel __41__ about choosing their education after high school. Getting a place at university can be very difficult and some can’t __42__ to go to university. It is hard for some teenagers to get a job after they graduate. There are so many young people finishing school __43__ not enough jobs for them. Though there is a lot of stress, you can find many ways to __44__ it. Talking to people is one of the best ways to deal with stress. It may sound __45__, but it is helpful. 16. A. more B. fewer C. many 17.A. a baby B. a teenager C. an adult 18.A. yourself B. himself C. myself 19.A. teachers B. parents C. classmates 20.A. family B. society C. school 21. A. relaxed B. stressed C. excited 22. A. afford B. offer C. refuse 23.A. and B. but C. or 24. A. agree with B. talk with C. deal with 25. A. simple B. difficult C. good 评卷人 得分 三、阅读理解(题型注释) A People often said Thomas Edison was the greatest genius(天才) of his age. There are only a few men in all of history, who have changed the lives of other men as much as the inventor of the first useful electric light. But Edison could never be pleased only because someone said he was a genius. “There is no such a thing as genius,” Edison said. He thought what people called genius was mostly hard work. But Edison was a thinker as well as a worker. From his earliest days as a child he wondered about the secrets of nature. He tried to understand them, and then he tried to learn what he could usefully do with them. Edison enjoyed thinking. He knew that most people would do almost anything instead of the difficult work of thinking, especially if they do not think very often. But he knew, too, that thinking could give men enjoyment and pleasure. Edison could not understand why anyone could not be interested in life. As he loved to think, he also loved to work. On the day he became 75 years old, someone asked him what idea he had about life. “Work,” he answered, “Discovering the secrets of nature and using them to make men happier.” He said he had enough inventions in his mind to give him another 100 years of work. 26.What is genius according to Thomas Edison? A. Hard thinking. B. Hard work. C. Useful ideas. D. Useful inventions. 27.How did Edison always deal with the secrets of nature after exploring them? A. To write down what he had learned. B. To carry out a new experiment. C. To make them useful in life. D. To share them with others. 28.What does the last sentence in the passage mean? A. Edison was born to be a great inventor. B. Edison was able to live another 100 years. C. Edison was ready to make his 100th invention. D. Life was too short for Edison to work for human beings. B Today there are policemen everywhere, but in 1700, London had no policemen at all. A few old men used to protect the city streets at night and they were not paid. About 300 years ago, London was starting to get bigger and more and more people began to live there. The city was very dirty and many people were poor. There were so many thieves who stole money in the streets that people stayed in their homes as much as possible. In 1750,Henry Fielding started to pay a group of people to stop thieves. They were like policemen and were called “Bow Street Runners” because they worked near Bow Street. Fifty years later, there were 120 “Bow Street Runners”, but London had become very big and needed more policemen. So in 1829 , the first Metropolitan(or London)Police Force was started with 3,000 officers. Most of the men worked on foot, but a few rode horses. Until 1920 all the police in London were men. Today, London police are quite well paid and for the few police officers who still ride horses, the pay is even better than for the others. 29.In 1700, the men who protected the streets were paid . A. a few B. nothing C. a little D. a lot 30.About 300 years ago, many people . A. wanted to leave London B. had big houses in London C. became policemen D. came to live in London 31.People didn’t leave their houses because . A. they had no money B. they were afraid of losing money C. the city was not clean D. they liked homes 32.The “Bow Street Runners” . A. stopped people stealing B. stole money C. paid people to steal D. stopped people riding horses C Think "rock, paper, scissors (剪刀)" is a children's game? Think again. Top players from around the world came together in Toronto to compete for a 10,000 – Canadian-dollar prize and the title of World Champion (世界冠军头衔). More than 500 players, including national champions from Australia, Norway and New Zealand, attended. The simple game is often used to make decision and solve simple problems. Players hold their fists closed and count to three before making a fist (rock), a flat hand (paper) or two fingers (scissors). Paper covers rock, scissors cut paper and rock breaks scissors. Players have different, opinions about the history of the game, but it is commonly believed to have been played for centuries in Japan. The Paper Scissors Stone Club opened in England in 1842 and players could play together there. In 1918, the name was changed to World RPS Club and its headquarters (总部) moved from London to Toronto. The world championship started in 2002, and is held once every year. 根据短文内容,判断下列句子正误。正确为“T”,错误为“F”。 33.The winner of the game can get 10,000 Canadian dollars as a prize. 34.The simple game is often used to make new friends. 35.From the passage, we know that making two fingers stands for scissors in the game. 36.The headquarters of World RPS Club moved to New Zealand in 1918. 37.The first world championship was held in 2002. D It’s a long-awaited day for China. The navy now has its first aircraft carrier(航空母舰), Liaoning. It’s a unique experience to get to know the life in the carrier. The carrier is just like a small city on the sea. It has all the functions for daily life. There are 4 words to sum up its characters: big, small, much and high. The carrier Liaoning is such a huge one that the total length of the whole corridor(过道)could reach over 20 kilometers. But the living space for the sailors(水手)is quite small. That’s because the carrier is designed for researching purposes, rather than comfortable living. Over 1,000 sailors, both men and women, are living onboard. They are arranged among over 3,000 tiny rooms below the deck.. For visitors, it’s so easy to get lost. So the first thing the new sailors have to learn is their way around. The number of female sailors is much less than that of the males, taking about 5 percent of the total. But they play a key role in carrying out some special missions. Also, you will be surprised by the high level of education of today’s sailors. The captain said that over 90 percent of the sailors are college graduates. Six hold Doctor’s Degrees and 45 have a Master’s. The whole team is young but vigorous. The complex work on the carrier requires high management abilities for the commanders onboard(在船上). 38.Why do we visitors get lost easily inside the carrier? A. Because they don’t have a map. B. Because the living space is quite small. C. Because there are too many corridors for rooms. D. Because the corridor inside the carrier is too long. 39.Why is the living space for the sailors(水手)quite small? A. Because the carrier is designed for researching purposes, rather than comfortable living. B. Because the carrier is small. C. Because It has all the functions for daily life. D. Because the whole corridor(过道)could reach over 20 kilometers. 40.What does the word “high” in Line 4 refer to(指代)。 A. The aircraft carrier is high since it is just like a small city. B. Most of the soldiers received good education. C. The expense(花费)to run a carrier is high. D. The high-level of their training. 41.The number of female sailors is about ____________ A. 50 B. 150 C. 200 D.600 42.Which of the following is NOT TRUE according to the passage? A. Liaoning is our country’s first aircraft carrier. B. Most of the sailors on the carrier are college graduates. C. There are far fewer women sailors than men sailors on the carrier. D. It is comfortable for the sailors to live in the carrier. E 阅读下文并回答问题。 Yang Cangxu has recently become hot on the Internet. He is considered as a hero, and known as "A Professional Life Saviour", because he has saved 24 people's lives during the past 26 years. Yang, a typical Chinese farmer, lives in Baoji, Shanxi Province. He is good at swimming, which is also his favorite. When he was young, he joined the army. The life in the army had a great influence on him. It also helped to form one of his characters(性格) --being ready to help others. Just seven to eight meters away from his home flows a channel(水渠). The water is very deep and flows fast. There is a bridge over the channel. Walking across the bridge is not an easy thing. From time to time, people fall into the water. If this happens, the person must be saved in time. Otherwise, he or she will be washed away by the water. Yang Cangxu is always the first one to rush to the channel to save the drowning (溺水)person. We must learn from him. 43.What does Yang Cangxu do ?__________________________________________ 44.Why is he considered as a hero? __________________________________________ 45.Does he like swimming best? __________________________________________ 评卷人 得分 四、单词拼写(题型注释) 46.Our school r us to wear the school uniform every day. 47.We should believe that our future is s by ourselves. 48.The teacher is much (严格)with us this term. 49.You'll be punished if you are (违反)the school rules. 50.He went to America for further study after (毕业)from high school. 51.- How was the driver in the accident? - The police finally in getting him out of the car. 52.- Can you make any on our plan? -I think we should discuss it first. 53.- It is said that iPhone 6 Plus is very expensive. - Yes. It is more than 6,000 yuan. 54.-I was surprised by her to give up the job. - Me too. I don't know why she did so. 55.- Be quick. There's still a long way to go. - I'm tired out. I have enough strength left to move my feet. 评卷人 得分 五、补充句子(题型注释) 阅读下面对话,从方框中选择适当的句子补全对话。(其中有两项是多余的) A. When will it be ? B. What is the name of it ? C. Shall we be volunteers? D. What is in today’s newspaper ? E. Anything new in today’s paper ? F. How can we become volunteers? G. Everyone is supposed to make contributions. A: Hi,Li Jun,____56.______ B: Yes,the first National Youth Games will be held in Fuzhou. A: Great。 ____57.______ B: It’ll start in Octobor ,2018. Look,here is a photo of the main stadium . A: Wow,it Look grand. _____58._______ B: Fuzhun Strait Olympic Games Center. A: Really nice . What else about the Games? B: Thirty-one thousand volunteers are wanted. _____59._______ A: Sure。It’s an honor to serve the players and visitor. B: So it is. _____60._______ A: Let’s look forward to this big event . 评卷人 得分 六、选词填空(题型注释) 从方框内选择合适的短语,完成句子。只填选项。 61.— When will his new novel ? — I think readers will be able to read it next month. 62.— Do you know his telephone number? — I’m sorry, but you can it in the directory (号码薄). 63.If you want to lose weight, you should high-fat food or eat less. 64.The doctor advised my grandpa to smoking because of his illness. 65.There are so many great cars here that I don’t know which to buy. 66.The girl couldn’t a good answer to the question, so she tried to change the topic. 67.She never took a taxi, she could afford to. 68.She’s the chicken bones (骨头) to make soup. 69.He seems to be experienced in this kind of problem. 70.Frank must be angry because nobody likes to be in public. 评卷人 得分 七、书面表达(题型注释) 71.6月5日( June 5)是世界环境保护日, 我们周围的环境变得越来越糟糕,污染越来越严重……。假如你是学生Jone.,你校要进行“如何保护我们的环境?”专题演讲比赛,要求:

1、举例说明环境存在的问题1—3方面;

2、如何保护好我们的环境,采取怎样的措施,举例1—3方面进行说明,字80左右。 Dear headmasters,teachers,classmates and friends: 参考答案 1.A
【解析】 试题分析:句意:杰克,你似乎很匆忙。是的。现在八点二十了,我的火车十分钟后就开走了。A. in a hurry匆忙B. in fear害怕的C. in safety安全地D. in silence沉默地。根据后文火车就要开走了可知杰克非常的匆忙,故选A。 考点:考查介词短语辨析。 2.B
【解析】 试题分析:A. Because 因为 ;B. Though尽管,虽然;C. Since自从;D. As当……的时候,搁置起来;句意:虽然丝绸感觉起来柔软和酷,它很难被照顾好。
结合句意,故选B 考点:考查连词的用法。 3.D
【解析】考查时态。
根据so far“到目前为止”,可知本句应用现在完成时,意为“到目前为止我已看过两遍。” 4.A
【解析】 试题分析:句意:据报道在3月1日的昆明恐怖事件中很多人受伤了。-多糟糕的消息啊。本题考查的是感叹句,常用what 和how,what a/an +形容词+可数名词单数或what +形容词+不可数名词或可数名词复数;how +形容词+a/an +可数名词单数或how +形容词或副词。这句话中的news 是一个不可数名词,所以应该用what。故选A。 考点:考查感叹句。 5.A
【解析】 试题分析:“so+助动词(情态动词或连系动词)+另一主语”,表示前面的情况也适用于后者.So+主语+助动词(情态动词或连系动词)是对上文所说的情况加以肯定.如果上文是否定形式则要将so换成neither. 根据上文,我们的国家变得越来越富有,越来越强大了。结合语境可知下文表示对上文的肯定,故选A。
考点:考查主谓倒装结构 6.B
【解析】 试题分析:句意:—空气污染很严重。 —情况将会更加严重,除非我们采取措施来保护环境。A. if如果; B. unless除非,如果不;C. until直到……才;D. when当……的时候。
句意和词意结合可知,选B。 考点:考查连词的用法。 7.D
【解析】 试题分析:句意:这是谁的发带。我不确定,我认为它肯定属于爱丽丝。根据句意,可知是猜测。belong to+宾格形式。
be+名词所有格,表示是……的。根据结构只能选择D。
考点:考查情态动词的用法。 8.C
【解析】 试题分析:句意:自从广州恒大俱乐部在2018年赢得亚洲冠军以来,里皮已经获得了更多的关注, since+过去的时间是现在完成时的时间状语,故用现在完成时。
结合句意,故选C 考点:考查时态的用法 9.C
【解析】 试题分析:for+一段时间,常用现在完成时,要与延续性动词连用。buy是非延续性动词,have是延续性动词。句意:好漂亮的自行车啊。谢谢,我已经买了两个月了。
故选C。 考点:考查完成时的用法。
10.C
【解析】 试题分析:句意:---我在使用新电脑方面有困难;----不担心,我将出示给你再怎么用;have trouble in doing表示做某事有困难how to do 表示疑问词+不定式短语;根据语境可知故选C。 考点:考查动词短语及不定式的用法。
11.C
【解析】 试题分析:句意:在上一周的交通事故中,相当多的人受伤或死亡对吗。此题考核“反意疑问句”的用法,在“前肯后否”“前否后肯”原则下,根据关键词“quite a few(相当多)修饰可数名词”“were injured中的be动词”,需要使用“前肯后否”和be动词的were形式,即本题选C。
考点:考查反意疑问句。 12.C
【解析】 试题分析:句意:---你穿着新裙子看起来很漂亮。你什么时候买的。---难道你不知道吗。
我买了几天了。for +一段时间,用现在完成时态,buy 是非延续性动词,不能和一段时间连用。
所以,要变成我有它几天了。故选C。
考点:考查现在完成时态。 13.C
【解析】考查现在完成时。
for almost one and a half month作为段时间,谓语动词得用延续性动词或表示某种状态存在的词,且时态采用现在完成时。故答案为C。 14.B
【解析】 试题分析:句意:--这辆自行车你已经买了多长时间。--已经有两年了。
分析:这辆自行车是在过去一个时间点买的,现在已经属于我的了,符合现在完成时定义,同时问句用how long(表示段时间)提问,因此将瞬间动词buy转换为have,故选B 考点:考查时态的用法。 15.D
【解析】 试题分析:句意:嗨,丁小姐,我听说你年轻时住在美国。
-但是现在我在南京。自从我搬到这里后我就习惯了中国的食物。
be used to do sth,被用来做……,be used to doing sth 习惯于做……,used to do sth,过去常常做某事。
根据句意,故选D。
考点:考查固定句式的用法。 16.A 17.C 18.A 19.B 20.C 21.B 22.A 23.B 24.C 25.A
【解析】
【主旨大意】本短文主要讲述了青少年面临的各种压力,包括来自家庭、学校及高中毕业后择校的压力,大学毕业后找工作的压力等,但是有一些压力可以通过与人交谈解决。
16.A此句后有than可知是比较级句子,由语境可知“青少年的压力比任何一个年龄段都要多”,fewer意为“更少的”与题意不符,排除;故选A。 17.C根据上下文可知“但你不是成年人”。故选C。 18.A你自己,用by yourself故选A。 19.B联系上下文可此应填parents.句意“比如和父母、兄弟、姐妹的争吵问题”。故选B。
20.C由下“…either from their teachers or from their classmates.”可知此处应填school. 21.B联系上文及also可知,青少年高中毕业后在选择教育上,也感到有压力。 22.A由句意“考上大学可能是很困难的,但是有此学生没有条件去上大学”。
故选A。 23.B由句意此处表转折关系,故用but. 24. C agree with意为“同意”;talk with意“和某人交谈”;deal with意为“处理”。
句意“可是有一些压力,你能找到处理的方法”。故选C. 25.A句意“与人交谈虽然简单,但对缓解压力很有帮助”。
故选A。 26.B 27.C 28.D
【解析】 试题分析:短文大意:这篇短文主要介绍了著名发明家爱迪生的工作生活等情况,告诉我们天才就是那些勤奋的人。 26.细节理解题。根据短文第一段He thought what people called genius was mostly hard work.描述,可知爱迪生认为天才就是勤奋的人。故选B。 27.细节理解题。
根据短文第二段He tried to understand them, and then he tried to learn what he could usefully do with them.描述,可知爱迪生在发现自然的秘密后,经常尝试把它们应用到实际生活中去。故选C。 28.句意理解题。结合本文描述,可知这是爱迪生在感叹生命的短暂。
故选D,对于爱迪生来说,为人们工作的生命太短了。 考点:考查人物传记类阅读 29.B 30.D 31.B 32.A
【解析】 试题分析:这篇短文为我们讲述了伦敦警察的发展史,开始的时候,伦敦没有警察,但是后来越来越多的人来到伦敦居住,小偷也变得多了起来。
所以Henry就专门花钱雇佣一些人来防止小偷。再到后来,伦敦的警察越来越多了,报酬也越来越高了。 29.细节理解题。
根据短文的第一段中but in 1700, London had no policemen at all. A few old men used to protect the city streets at night and they were not paid.可知,在1700年,伦敦根本没有警察,少数的老人来保护城市的街道,而且题目没有报酬。故选B。 30.细节理解题。根据短文第二段的第一句话About 300 years ago, London was starting to get bigger and more and more people began to live there.可知,在大约300年前,伦敦变得越来越大,越来越多的人来到伦敦居住。故选D。
31.细节理解题。
根据短文第二段中There were so many thieves who stole money in the streets that people stayed in their homes as much as possible.可知,在300年前,伦敦的街道上有很多的小偷,所以人们都尽可能的呆在自己的家里。故选B。 32.细节理解题。根据短文的第四段中In 1750,Henry Fielding started to pay a group of people to stop thieves. They were like policemen and were called “Bow Street Runners” because they worked near Bow Street.可知,在1750年,Henry Fielding开始付钱请一些人来防止小偷。他们就像今天的警察一样,他们被叫做Bow Street Runners,因为他们在Bow Street 这个街道附近工作。
故这些人是来防止小偷的。故选A。
考点:文化类短文阅读。 33.T 34.F 35.T 36.F 37.T
【解析】 33.细节理解题。
题干意为:赢的比赛的人可以得到1000加元作为奖励。根据文章的描述“Top p layers from around the world came together in Toronto to compete for a 10,000 – Canadian-dollar prize and the title of World Champion (世界冠军头衔).”可知是正确的。
34.细节理解题。题干意为:简单的游戏通常可以交到新的朋友,文中并没有这样的讲述,所以是错误的。
35.细节理解题。题干意为:通过这篇文章我们知道了,在游戏中,伸出两个手指头代表的是剪子。
根据文章的描述“Players hold their fists closed and count to three before making a fist (rock), a flat hand (paper) or two fingers (scissors).”,可知是正确的。 36.细节理解题。题干意为:世界PRS俱乐部的总部在1918年时搬到了新西兰。根据文章的描述“In 1918, the name was changed to World RPS Club and its headquarters (总部) moved from London to Toronto.”,可知是正确的。 37.细节理解题。题干意为:第一次世界锦标赛是2002年举行的。根据文章的描述“The first world championship was held in 2002.”可知是正确的。 点评:本文是一篇说明文,主要讲述了“石头剪子布”这个不是游戏不仅仅是孩子们的游戏,很多运动员聚集在多伦多为的是参加比赛,赢得奖金和冠军头衔,他们就用“石头剪子布”这个游戏来解决简单的问题。1842年在英国石头剪子布俱乐部成立,运动员们一起玩这个游戏。
1918年,俱乐部的名字也变了,总部也从伦敦搬到多伦多。本题的难点是第2小题,需要我们认真读过文章后,确定文章没有提到也没有涉及到此题内容再判断。 考点:说明类短文。
38.D 39.A 40.D 41.A 42.D
【解析】 试题分析:本文是以新闻报道的形式对辽宁舰进行了一次全面的介绍,它是我国期盼已久的成果。它就是一个在海上漂浮的城市,拥有着全部功能。
同时又介绍了舰上的水手们居位的环境与男、女水手的比例。最后介绍了舰上水手都是高水平的科技人员。
38.细节理解题。问题:为什么参观者在航空母舰上容易迷路。
分析原文:The carrier Liaoning is such a huge one that the total length of the whole corridor(过道)could reach over 20 kilometers.句意:辽宁舰上有很长的过道,超过20千米。
联系下文也提到新兵上去之后都容易迷路。故选D 39.细节理解题。问题:为什么水手的生活空间很小。分析原文:the living space for the sailors(水手)is quite small. That’s because the carrier is designed for researching purposes, rather than comfortable living.句意: 但是水手的生活空间非常小。这是因为以研究为目的进行设计的,而不是为了舒适的生活。
因此选择第一项。故选 A 40.细节理解题。问题:第四行中的“高”指代什么。分析四个字为:大、小、多和高。结合下文提到了高是指训练是高水平的。故选D 41.计算及细节理解题。
问题:女性水手在航空母舰上的数量是多少。分析原文:The number of female sailors is much less than that of the males, taking about 5 percent of the total.句意:女水手的数量比男水手的数量少的多,只占总数的百分之五。联系前文全部水手的总数为一千人,百分之五的比例,最后等于五十。故选A 42.细节理解题。
问题:下列哪一个描述是不正确的。阅读全文的内容与问题的描述得知,第四项是错误的,水手的居住地是很小的。
故选D 考点:新闻报道类短文阅读。 43.A farmer. 44.Because he has saved 24 people’s lives during the past 26 years. 45.Yes, he does.
【解析】 试题分析:这篇短文为我们介绍的是现在网上很热的一个人叫杨苍旭。他擅长游泳,他家附近有一个水渠,不断地有人落入水里。
他在过去的26年的时间里救了24个人的生命,被看做是一个英雄。 43.根据短文中Yang, a typical Chinese farmer, lives in Baoji, Shanxi Province.可知,杨苍旭是一个典型的中国农民,居住在陕西省宝鸡市。故本题答案为A farmer。
44.根据短文开头部分中He is considered as a hero, and known as "A Professional Life Saviour", because he has saved 24 people's lives during the past 26 years.可知,杨苍旭被认为是一个英雄,因为在过去的26年里他救了24个人的生命。 45.根据短文中He is good at swimming, which is also his favorite.可知,杨苍旭非常擅长游泳,而且游泳是他最喜欢的运动。
故这个答案是肯定的。 考点:任务型阅读。
46.requires 47.seized 48.stricter 49.disobeying 50.graduating 51.succeeded 52.suggestions 53.worth 54.decision 55.little
【解析】 46.根据句意,学校要求我们每天穿校服,requires是要求的意思,注意加s. 47.根据句意我们的将来是我们自己控制的,用seize的过去分词进行解答,be seized 被动语态。 48.对…要求严格,be strict with,本题中有much,应当用比较级stricter来解答. 49.根据违反规则,用disobey,前面有are 所以要加ing,构成be doing结构. 50.毕业用graduate from,after是介词,动词要加ing,所以用graduating. 51.根据句意警察成功的把他弄出了车,succeed in doing,用过去时态. 52.根据句意,你能给我们的计划提些意见吗。
suggestions用复数形式. 53.根据句意它值6 000多元,用worth来解答. 54.句意:我被她放弃这个共作的想法惊呆了,决定、想法用decision解答. 55.根据句意我没有力量挪动我的脚了,little,几乎没有. 56.E 57.A 58.B 59.C 60.C
【解析】 试题分析:短文大意:这篇对话中两个人主要谈到了2018年在福州举行的全国青年运动会,两人期盼这次运动会快点到来,并打算去做运动会的志愿者。 56.根据下文,是的,第一节全国青年运动会要在福州举行. 可知选E,今天的报纸上有什么新消息吗。
57.根据下文,在2018年10月开始. 可知选A,什么时候举行这次运动会。 58.根据下文,福州奥林匹克中心。可知选B,它的名字是什么。 59.根据下文,当然了。
为选手和游客们服务是我们的荣幸。可知选C,我们要去做志愿者吗。 60.根据前文,确实如此。
及下文,让我们盼望着这个大事快点到来吧。可知选G,每个人都应该做出自己的贡献。 考点:考查情景交际 61.B 62.C 63.A 64.E 65.D 66.J 67.I 68.G 69.F 70.H
【解析】 试题分析: 61.结合前后文,此句为:他的小说什么时候出版。我想读者下个月能读到。短语come out出版。 62.结合前后文,此句为:你知道他的电话号码吗。对不起,你可以查电话本。Look up 查阅。 63.结合前后文,此句为:如果你想减肥,你应该远离高脂肪食物或少吃。
Stay away from远离。 64.结合前后文,此句为:因为他的疾病,医生建议我爷爷戒烟。
Give up 放弃,后接动词ing形式。
65.结合前后文,此句为:那么多的车在展览,我不知道买哪辆了。
On display 展览。 66.结合前后文,此句为:女孩想不出这个问题的答案,所以她打算换个话题。
Come up with想出。 67.结合前后文,此句为:她从不搭乘的士,尽管她能负担得起。
Even though尽管,即时。
68.结合前后文,此句为:她把鸡骨头用完来做汤。Use up 用完。 69.结合前后文,此句为:他看起来处理这类问题很有经验。
Deal with处理。
70.结合前后文,此句为:弗兰克肯定生气了,因为没有人喜欢在公共场合被嘲笑。Laugh at 嘲笑,句中用到了被动。 考点:短语填空。 71. Dear headmasters, teachers, classmates and friends: I’m very proud that I have chosen to speak to you all today, I’m a bit nervous as I’ve never made a speech before to so many people ,so please forgive me if it shows. As we all know,the environmemt around us is getting worse and worse . In some places we can’t see fish swimming in the river or trees on the hills. Some people even have no clean water to drink. So I think we must do something to protect the environment. .But what can we do? How to protect our environmemt ?For example ,we can go to school on foot or by bike . we can use shopping baskets not plastic bags .when we go shopping and we can use both sides of the paper when we write .In a word ,if everyone pays more attention to our environment ,there will be less pollution and our life will be better. “There is only one earth”,I hope everyone will protect our environment well. Thanks。
【解析】 试题分析:这是一篇给材料作文。
本文所给材料很笼统,这就需要我们用正确的英语句子把这些内容表达出来。动笔前要认真阅读材料,不可遗漏要点,并适当发挥。根据材料内容可知本文主要是一般现在时态,注意时态语时间状语的搭配及主谓一致问题。写作中适当使用连词,注意上下文联系紧密,符合逻辑关系。
【亮点说明】这篇短文使用了大量的固定句式和短语,为文章增色不少.如: have no clean water to drink.没有喝的干净的水; go to school on foot or by bike步行或骑自行车去学校;In a word 总而言之;if everyone pays more attention to our environment ,there will be less pollution and our life will be better.如果每个人都多加保护环境,将会有更少的污染,我们的生活也会变得更美好。
学习中注意总结,牢记一些固定句式及短语,写作时就可以适当引用,使文章的表达更有逻辑性,更富有条理. 考点:话题作文。
小学考初中试题。
上海理工大学附属小学, 小学生早恋怎么办, 小学德育计划, 小学毕业留言, 同文中学, 保定市第十七中学, 苍梧中学, 绍兴一中初中部,

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/6031.html
  • 站长推荐
热门标签