【2019年整理】上海版牛津初中英语chapter5reading1试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 初一 > 正文

【2019年整理】上海版牛津初中英语chapter5reading1试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-05-21 06:06初一 158067 ℃


Chpter 5 Reading Ⅰ (by Wang Yi ai)
一、互译短语 (10’)
1.同意做某事 2。 短时记忆和长时记忆
3. 给某人讲笑话 4。出错
5. 丧失记忆 6。 和某人生气
7. 联想法 8。有戏剧性的事情
9.听说 10。 提高记忆的一种基本方法
二、选择并抄写单词 (5’)
1. Tony took over the family business after the _______ of his father (died, death)
2. Two people were_________ in this storm. (injured, injure)
3. You must ________ this secret message, and then burn it. ( memory, memorize)
4. The small village is ________ to the big city by an undergound. ( connected, connection)
5. Eating too ________ sweets is bad for your teeth. ( much; many)
三、用正确形式填空 (5’)
1. My father used to tell me ______ stories when I was young. ( interest)
2. Miss Li looked ________ at her students. ( anger )
3. His _______ seemed to be sure. ( explain)
4. Now matter how I tried, I couldn’t lose my _________.(weigh)
5. At last, they made a_______ to give up the missing dog. (decide)
四、同意句改写 (10’)
1. He had a traffic accident last month.
A traffic accident ________ _________ him last month.
2. They have built a tunnel to link England and France.
They have built a tunnel to _________ England ________ France.
3. How much did you spend on the house?
How much __________ the house ________ you?
4. He couldn’t memorize anything.
He could ____________ ________________.
5. I don’t know how I can improve my memory.
I _______ how ________ _________ my memory.
五、 完型填空( 10‘)
Many people have to work ___1___. Some people do not mind. Other people think it’s
terrible.
One man thinks that working at the weekends can be __2___. He is George Smith. Mr
Smith works in an office, in Brighton, England.
On Saturday, May 24, 1986, he went to the office to do some work. After he __3___ lift, it
stopped between floors. Mr Smith could not got out of the lift. He began to shout, but __4____
heard him. Then Mr Smith remembered that it was a holiday in England. No one was going to
come to work ___5___ Tuesday.
There was ___6____ for Mr Smith to do. He had to wait until one of his workmates came
to work and found him. With nothing to __7_____, Mr Smith was very hungry and had to sleep
most of the time.
Early on Tuesday morning, one of his workmates came into work and found the lift
___8___. When the lift was opened, Mr Smith came out, cold, weak, and tired. He had been in the
lift for ___9____ hours。
Now Mr Smith says, “ I only use lifts if they have ____10____ in them.”
( ) 1. A. from Monday to Friday B. at the weekends
C. on weekdays D. from morning till night
( ) 2. A. dangerous B. happy C. angry D. free
( ) 3. A. got off B. got into C. got out of D. got to
( ) 4. A. someone B. everyone C. no one D. either
( ) 5. A. on B. to C. from D. until
( ) 6. A. nothing B. something C. anything D. everything
( ) 7. A. read or write B. eat or drink
C. cook D. know the time
( ) 8. A. was not there B. was not closed
C. was not working D. was working
( ) 9. A. nearly 24 B. about 40
C. more than 60 D. over 94
( ) 10. A. pans B. beds C. exits D. telephones
六、综合阅读(10’)
One day, a young Chinese girl ____(A)____ Hua Mulan hears that the king wants lots of
young men to join the army. The king says that one man from every family must join the army.
Mulan is sad. (B)Her father is so old that he cannot join the army. Her brother is very young and
cannot join, either.
Mulan suddenly has an idea. She decides to join the army hershelf. She can make hershelf
look like a man and so the leader of the army will accept her as a man。 So, (C)木兰穿上她爸爸的
旧衣服。She goes to the market and buys a horse. Then she says goodbye to her(D)mother and
father. “ Please don’t be sad, Father and Mother. I’m going to come back soon,” she says.
Mulan then rides her horse to go to join the army. She travels past the Yellow River and the
Black Mountains to go to the army many miles away. She travels by hershelf. After many weeks,
Mulan finally reaches the army.
Mulan fights together with the other soldiers. The leader tells her, “ You are a brave man
and a great soldier.”
46.在(A)的空白处填入一个适当的单词:
_____________________________________________________________________
47.将画线部分(B)改成同义句:
Her father is ___________ old _________ join the army.
48.将画线部分(C)译成英语:
_____________________________________________________________________
49.写出一个单词来替换画线部分(D)
_____________________________________________________________________
50.找出俩个赞扬木兰的词组
_____________________________________________________________________
答案:一、 to do 2. a short-term memory and a longt-term memory 3. tell sb a joke
4. go wrong 5. lose one’s memory 6. be angry with sb 7. link method 8. sth
dramatic 9. hear about 10. one basic way of improving memory
二、1. death d ze 4. connected 5. many
三、sting ation on
四、1. happened to 2. between, and , cost 4. memorize nothing to
improve
五、21.B 22.A 23.B 24.C 25.D 26.A 27.B 28.C 29.C 30.D
六、
named
,to
puts on his father’s old clothes.
s
5.a brave man a great soldier
Chpter 5 Reading Ⅰ (by Wang Yi ai)
一、互译短语 (10’)
1.同意做某事 2。
短时记忆和长时记忆
3. 给某人讲笑话 4。出错
5. 丧失记忆 6。 和某人生气
7. 联想法 8。
有戏剧性的事情
9.听说 10。 提高记忆的一种基本方法
二、选择并抄写单词 (5’)
1. Tony took over the family business after the _______ of his father (died, death)
2. Two people were_________ in this storm. (injured, injure)
3. You must ________ this secret message, and then burn it. ( memory, memorize)
4. The small village is ________ to the big city by an undergound. ( connected, connection)
5. Eating too ________ sweets is bad for your teeth. ( much; many)
三、用正确形式填空 (5’)
1. My father used to tell me ______ stories when I was young. ( interest)
2. Miss Li looked ________ at her students. ( anger )
3. His _______ seemed to be sure. ( explain)
4. Now matter how I tried, I couldn’t lose my _________.(weigh)
5. At last, they made a_______ to give up the missing dog. (decide)
四、同意句改写 (10’)
1. He had a traffic accident last month.
A traffic accident ________ _________ him last month.
2. They have built a tunnel to link England and France.
They have built a tunnel to _________ England ________ France.
3. How much did you spend on the house?
How much __________ the house ________ you?
4. He couldn’t memorize anything.
He could ____________ ________________.
5. I don’t know how I can improve my memory.
I _______ how ________ _________ my memory.
五、 完型填空( 10‘)
Many people have to work ___1___. Some people do not mind. Other people think it’s
terrible.
One man thinks that working at the weekends can be __2___. He is George Smith. Mr
Smith works in an office, in Brighton, England.
On Saturday, May 24, 1986, he went to the office to do some work. After he __3___ lift, it
stopped between floors. Mr Smith could not got out of the lift. He began to shout, but __4____
heard him. Then Mr Smith remembered that it was a holiday in England. No one was going to
come to work ___5___ Tuesday.
There was ___6____ for Mr Smith to do. He had to wait until one of his workmates came
to work and found him. With nothing to __7_____, Mr Smith was very hungry and had to sleep
most of the time.
Early on Tuesday morning, one of his workmates came into work and found the lift
___8___. When the lift was opened, Mr Smith came out, cold, weak, and tired. He had been in the
lift for ___9____ hours。
Now Mr Smith says, “ I only use lifts if they have ____10____ in them.”
( ) 1. A. from Monday to Friday B. at the weekends
C. on weekdays D. from morning till night
( ) 2. A. dangerous B. happy C. angry D. free
( ) 3. A. got off B. got into C. got out of D. got to
( ) 4. A. someone B. everyone C. no one D. either
( ) 5. A. on B. to C. from D. until
( ) 6. A. nothing B. something C. anything D. everything
( ) 7. A. read or write B. eat or drink
C. cook D. know the time
( ) 8. A. was not there B. was not closed
C. was not working D. was working
( ) 9. A. nearly 24 B. about 40
C. more than 60 D. over 94
( ) 10. A. pans B. beds C. exits D. telephones
六、综合阅读(10’)
One day, a young Chinese girl ____(A)____ Hua Mulan hears that the king wants lots of
young men to join the army. The king says that one man from every family must join the army.
Mulan is sad. (B)Her father is so old that he cannot join the army. Her brother is very young and
cannot join, either.
Mulan suddenly has an idea. She decides to join the army hershelf. She can make hershelf
look like a man and so the leader of the army will accept her as a man。
So, (C)木兰穿上她爸爸的
旧衣服。
She goes to the market and buys a horse. Then she says goodbye to her(D)mother and
father. “ Please don’t be sad, Father and Mother. I’m going to come back soon,” she says.
Mulan then rides her horse to go to join the army. She travels past the Yellow River and the
Black Mountains to go to the army many miles away. She travels by hershelf. After many weeks,
Mulan finally reaches the army.
Mulan fights together with the other soldiers. The leader tells her, “ You are a brave man
and a great soldier.”
46.在(A)的空白处填入一个适当的单词:
_____________________________________________________________________
47.将画线部分(B)改成同义句:
Her father is ___________ old _________ join the army.
48.将画线部分(C)译成英语:
_____________________________________________________________________
49.写出一个单词来替换画线部分(D)
_____________________________________________________________________
50.找出俩个赞扬木兰的词组
_____________________________________________________________________
答案:一、 to do 2. a short-term memory and a longt-term memory 3. tell sb a joke
4. go wrong 5. lose one’s memory 6. be angry with sb 7. link method 8. sth
dramatic 9. hear about 10. one basic way of improving memory
二、1. death d ze 4. connected 5. many
三、sting ation on
四、1. happened to 2. between, and , cost 4. memorize nothing to
improve
五、21.B 22.A 23.B 24.C 25.D 26.A 27.B 28.C 29.C 30.D
六、
named
,to
puts on his father’s old clothes.
s
5.a brave man a great soldier 牛津初中英语
泸定中学, 浏阳河中学, 成都市通锦中学, 来凤县高级中学, 东营市胜利第三中学, 中学体育教师论文, 高中老师,

Tags: 牛津初中英语

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/572714.html
  • 站长推荐
热门标签