初中英语知识点《阅读理解》《说明文》精选练习试题【26】(含答案考点及解析) 五选五阅读初中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 英语 > 正文

初中英语知识点《阅读理解》《说明文》精选练习试题【26】(含答案考点及解析) 五选五阅读初中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-07 20:23英语 70874 ℃
五选五阅读初中试题
初中英语知识点《阅读理解》《说明文》精选练习试题【26】(含答案考点及解析) 班级:___________ 姓名:___________ 分数:___________ humans live in different parts of the world, but we have the same “mother”. She gives us everything we need in our daily life. She is our Mother Earth. Everybody wants to live in a green city. A green city is a healthy and pleasant place for people to live in. It can get its energy from something like solar and wind power. Also, it is connected by clean public transportation. The Hyperloop (超级高铁) The Hyperloop is a high-speed transportation. It works by having capsules (舱) with passengers in. The capsules run on the air. The Hyperloop plans to run from Los Angeles to San Francisco. With an average speed of 962 km per hour, it is only 35 minutes between the two cities. The solar panels (板) provide power to the Hyperloop. Smart Wheel Smart Wheel is a bicycle wheel with a motor. This invention can easily fit onto almost any bike. And the motor allows bikes to travel up to 50km once. Smart Wheel is different from other electric bikes. It can be controlled through your smartphone’s Bluetooth. The smartphone can show your speed, distance and travel time. Solar Sidewalk (太阳能步道) George Washington University made a special path in 2013. The path is about 9 square meters. It is covered with solar panels that can provide energy to power 450 LED lights. These lights can light the walkway after dark. The solar panel is also strong enough for people to walk on. 【小题1】A green city is ________. A.clean and tidy C.healthy and pleasant B.full of plants D.rich for energy 【小题2】It is ________ from Los Angeles to San Francisco. A.About 962 km. C.About 700 km. B.About 560 km. D.About 450 km. 【小题3】About Smart Wheel, which is Not right? A.It can travel 50km once. B.It can fit onto almost any bike. C.It’s a motorbike with a bicycle wheel. D.The smartphone’s Bluetooth can control it. 【小题4】What can solar panels do? A.They can run on the air. C.They can carry passengers. B.They can provide energy. D.They can show your travel time. 【小题5】What do you think of the public transportation? A.Modern and clean. C.Exciting and crazy. 【答案】 【小题1】C 【小题2】B 【小题3】C 【小题4】B 【小题5】A 【考点】初中英语知识点》阅读理解》科普环保类 【解析】 试题分析:这篇短文中给我们介绍了三个新的发明,这些交通方式都有利于环境,不会造成污染,这样就可以使我们的城市更绿,更适合人们居住。
【小题1】细节理解题。根据短文第一段中A green city is a healthy and pleasant place for people to live in.可知,一个绿色的城市是一个可以让人们居住的,健康的,令人愉快的地方。由此可知选C。

【小题2】推理判断题。根据短文第二段中The Hyperloop plans to run from Los Angeles to San Francisco. With an average speed of 962 km per hour, it is only 35 minutes between the two cities可知,这个高级地铁的时速是962公里,而从洛杉矶到旧金山只需花费35分钟的时间,由此我们可以计算出,两地的距离大约是560公里。
故选B。
【小题3】推理判断题。根据短文第三段中And the motor allows bikes to travel up to 50km once可知A的说法是正确的;根据This invention can easily fit onto almost any bike可知B是正确的;根据It can be controlled through your smartphone’s Bluetooth可知D是正确的;根据Smart Wheel is a bicycle wheel with a motor可知C不符合文意。故选C。
【小题4】细节理解题。根据最后一段短语中It is covered with solar panels that can provide energy可知,这个太阳能步道覆盖了太阳能帆板,可以用来发电。
故选B。
【小题5】主旨大意题。根据这篇短文中的三个介绍可知,这些公共交通方式都对环境是有利的,不会造成污染,而且这三个新的发明都很现代。故应该选A。
考点:科普类短文阅读。 B.Green and dangerous. D.Expensive and impossible. is a picture of the twin sisters' room. It is a nice room. Lily's books are on the desk. Her backpack is on the floor. Liz's pencils are on the books. Her backpack is behind her chair. Their coats are behind the door. We can't see Lily and Liz in the picture. They're not at home. 判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示。

【小题1】This is a picture of Lily and Liz's room.
【小题2】Lily's backpack is behind the chair.
【小题3】Liz's and Lily's coats are on the chair.
【小题4】Lily and Liz are not at home.
【小题5】Their room is nice.
【答案】
【小题1】T
【小题2】F
【小题3】F
【小题4】T
【小题5】T
【考点】初中英语知识点》阅读理解》日常生活类
【解析】 试题分析:本文主要描述了一张一对双胞胎姐妹房间的照片,根据照片描述了她们房间里物品的位置。
【小题1】细节理解题。
根据This is a picture of the twin sisters' room(这是双胞胎姐妹房间的照片)可知,本题是T。

【小题2】细节理解题。
根据Her backpack is on the floor(她的双肩背包在地板上)可知,本题是F。
【小题3】细节理解题。
根据Their coats are behind the door(他们的大衣在门后边)可知,本题是F。
【小题4】细节理解题。根据They're not at home(他们不在家)可知,本题是T。

【小题5】细节理解题。
根据It is a nice room(它是个漂亮的房间)可知,本题是T。 考点:日常生活类短文阅读。
3. American school life is different from (和……不同) Chinese. American students usually get to school at around
8:30 in the morning. They put their school bags in their lockers (柜子) and only take one book, one notebook and one pen to each class. In class, American students can sit in their seats (座位) when (当……时候) they answer their teachers questions At around
12:00 students have lunch. American students don’t go home for lunch. They have it at school. Most students like pizza(比萨), hot dogs or hamburgers. At
1:00 in the afternoon, they start to have classes. Their classes are usually over(结束) at three o’clock. Then they join in the activities (活动)of clubs or sports. Time At
8:30 am At
12:00
【小题3】_______ After
3:00 pm
【答案】 Activities
【小题1】__________
【小题2】__________ Have classes Join the clubs or play sports 五选五阅读初中试题。
小学生广播稿, 书生小学, 小学校本培训总结, 小学奥数试题, 江苏省盐城中学, 雷州市第二中学,

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/43835.html
  • 站长推荐
热门标签