初中英语知识点《阅读理解》《社会现象类》精选强化试题【81】(含答案考点及解析) 五选五阅读初中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 英语 > 正文

初中英语知识点《阅读理解》《社会现象类》精选强化试题【81】(含答案考点及解析) 五选五阅读初中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-07 20:23英语 549155 ℃
五选五阅读初中试题
初中英语知识点《阅读理解》《社会现象类》精选强化试题【81】(含答案考点及解析) 班级:___________ 姓名:___________ 分数:___________ 1.“Everything happens for the best,” my mother said whenever I faced disappointment. “If you can carry on, one day something good will happen.” After graduating from college in 1932, I decided to try for a job in radio, then work my way up to sports announcer(播音员). I took the bus to Chicago and knocked on the door of every station. But I was refused every time. In one studio, a nice lady told me that big stations didn’t want to accept inexperienced persons. “Go to the countryside and find a small station that’ll give you a chance,” she said. I returned home, Dixon in Illinois. While there were no radio-announcing jobs in Dixon, my father said Smith Ward had opened a store and wanted a local sportsman to manage its sports department. Since I had played high school football in Dixon, I applied(申请). The job sounded just right for me. But I still failed in the interview. At that moment, mom’s words came to my mind: “Everything happens for the best.” Dad offered me a car to look for a job. I tried WOC Radio in Davenport in Iowa. The program director, named Peter MacArthur, told me they had already hired an announcer. As I left his office, I felt sad. I asked aloud, “How can a man become a sports announcer if he can’t get a job in a radio station?” I was waiting for the lift when I heard MacArthur calling, “What did you say about sports? Do you know anything about football?” Then he made me stand before a microphone and asked me to broadcast an imaginary game. As a result, I did a wonderful job and was told to broadcast Saturday’s game。 On my way home, I thought of my mother’s words again: “Everything happens for the best if you carry on. One day something good will happen.”
【小题1】After the writer graduated from college, he tried to look for a job in at first. A.Chicago C.Davenport B.Dixon D.Illinois
【小题2】 The writer couldn’t find a job in Dixon because . A.he had played high school football B.he did not pass the interview C.he had no working experience D.he had no interest in the job
【小题3】Which sentence below is TRUE? A.In all, the writer went to three cities to look for the job. B.The writer took the train to different places to look for the job. C.The writer gave up finally when he was refused again and again. D.MacArthur gave the writer a chance to broadcast Saturday’s game directly.
【小题4】The passage mainly tells us that . A.it is hard to find a job B.mother’s help is necessary C.we should hope for the best D.life is full of disappointment
【答案】
【小题1】A
【小题2】B
【小题3】A
【小题4】C
【考点】初中英语知识点》阅读理解》日常生活类
【解析】 试题分析:短文大意:通过作者找工作的经历说明我们应该做最好的打算,做最坏的准备。每当我面对失望时,“如果能坚持下去,总有一天会有好事情发生。”
【小题1】细节理解题。
根据第二段前两句After graduating from college in 1932, I decided to try for a job in radio, then work my way up to sports announcer(播音员). I took the bus to Chicago and knocked on the door of every station.可知该选A。
【小题2】细节理解题。根据第三段第二三句Since I had played high school football in Dixon, I applied(申请). The job sounded just right for me. But I still failed in the interview.可知该选B。
【小题3】细节理解题。读短文可知作者去了Chicago、Illinois.及Iowa.找工作,所以该选A。

【小题4】主旨大意题。
读短文可知我们应该做最好的打算,所以该选C。 考点:日常生活类阅读。
afternoon I toured an art museum while waiting for my husband to finish a business meeting. I was looking forward to a quiet view (观察) of the art works. A young couple viewing the paintings ahead of me chatted non-stop between themselves. I watched them a moment and decided the wife was doing all the talk. I admired the husband’s patience for putting up with her continuous talk. Distracted by their noise, I moved on. I met with them several times as I moved through the different rooms of art. Each time I heard her constant burst of words, I moved away quickly. I was standing at the counter of the museum gift shop making a purchase when the couple came near to the exit. Before they left, the man reached into his pocket and pulled out a white object. He extended it into a long stick and then tapped his way into the coatroom to get his wife’s jacket. “He’s a brave man.” The clerk at the counter said, “Most of us would give up if we were blinded at such a young age. During his recovery he made a promise that his life wouldn’t change. So, as before, he and his wife come in whenever there’s a new art show.” “But what does he get out of the art?” I asked, “He can’t see.” “Can’t see? You’re wrong. He sees a lot. More than you or I do.” The clerk said, “His wife describes each painting so he can see it in his head.” I learned something about patience, courage and love that day. I saw the patience of a young wife describing paintings to a person without sight and the courage of a husband who would not allow blindness to change his life. And I saw the love shared by two people as I watched this couple walk away hand in hand. 根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填涂在答题卡的相应位置。
【小题1】The young couple were at an art museum _______. A.to show their love C.to discuss paintings B.to appreciate art D.to describe paintings
【小题2】“…I moved away quickly.” in Paragraph 3 shows that the writer _______. A.was in the hope of visiting more rooms B.was in a hurry to buy some gifts C.was tired of the non-stop talking D.was not interested in the art show
【小题3】We can infer (推断) from the passage that the husband _______. A.was not born blind B.couldn’t stand his wife C.knew nothing about art D.completely depended on his wife
【小题4】After hearing what the clerk had said about the couple, the writer was _______. A.encouraged B.excited C.touched D.annoyed
【小题5】The passage is mainly about _______. A.the importance of art C.patience of a husband
【答案】
【小题1】B
【小题2】C
【小题3】A
【小题4】C
【小题5】D
【考点】初中英语知识点》阅读理解》人生百味类
【解析】 试题分析:这篇文章描述的是作者在艺术博物馆里遇到一对年轻夫妇,从一开始对他们行为的反感和不理解到最终知道那个年轻男人是一个盲人而没有改变生活态度的勇气以及年轻女人对丈夫的耐心而深有感触,也被他们的之间的爱情所感动。
【小题1】细节理解题。
根据文中原句A young couple viewing the paintings …(一对年轻夫妇在欣赏画展……),所以此题选B。
B.good manners in public D.love between a couple 五选五阅读初中试题。
小学音乐论文, 小学奥数视频, 达祖小学, 小学数学论文范文, 朝晖中学, 5156无忧无虑中学语文, 文轩中学, 西平高中,

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/43833.html
  • 站长推荐
热门标签