初中英语知识点《阅读理解》《社会历史类》精选强化试题【47】(含答案考点及解析) 五选五阅读初中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 英语 > 正文

初中英语知识点《阅读理解》《社会历史类》精选强化试题【47】(含答案考点及解析) 五选五阅读初中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-07 20:23英语 868745 ℃
五选五阅读初中试题
初中英语知识点《阅读理解》《社会历史类》精选强化试题【47】(含答案考点及解析) 班级:___________ 姓名:___________ 分数:___________ 1. When do you think of a forest, what do you see? Just trees Or do you see many other things, such as singing birds, colorful plants and wild flowers? The forest is a whole world of its own. It is full of many different living things (生物). But even thoughthey are all different, they have one thing in common: they all need each other in order to live on. The trees feed the forest "people" by making food in their leaves; by using sunlight to join water and minerals(矿物) from the soil and air. Their deep network of roots Joins the soil together and stops it from dying out, making it possible for living things to live in it. Human beings (人类) are like the living things in the forest. We need one another in order to live. We need the farmers to grow our food, railroad and truck drivers to bring it to our shops and clerks (售货员) to sell it to us. We need people to prepare our food and cook it and others to take our waste things away. Then, of course, we need doctors, nurses, government leaders, mailmen, telephone operators, and many others. We also need other human beings in another way. We need people for friendship, to talk over our problems, exchange ideas. Think how lonely and unhappy you would be if you lived all alone. Life is a matter of giving and taking. We need to help other people as much as we need other people to help us. Think what a good feeling you have when you have done something for someone else. You know, being a volunteer is so great。 根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。
【小题1】According to the text, different things live on the soil and air.
【小题2】The water and minerals join from the soil and air by using sunlight.
【小题3】According to the writer, human beings need only farmers.
【小题4】When I have done something for someone else, I feel happy.
【小题5】 According to the passage, everyone needs friends.
【答案】
【小题1】B
【小题2】A
【小题3】B
【小题4】A
【小题5】A
【考点】初中英语知识点》阅读理解》教育类
【解析】 试题分析:森林是一个自己的世界。
它拥有着许多不同的生物。但是,尽管他们都是不同的,他们有一个共同点:他们为了生活都需要彼此依靠。通过这个例子,展示出了生活在地球上的人们也是相互依存的,人不可能没有朋友。生活是给予和索取。我们需要帮助别人,我们也需要别人来帮助我们。
【小题1】细节理解题。分析问题:根据短文描述,不同的物质生活在土壤和空气。这句描述是不正确的。
分析原文:even though they are all different, they have one thing in common: they all need each other in order to live on. 句意:尽管物质都是不同的,他们有一个共同点:他们都需要彼此相互依赖生活。因此问题的描述是不正确的,并不是只依靠土壤和空气。故选B.
【小题2】细节理解题。分析问题:水和矿物质从土壤和空气中通过光合作用完成的。这句描述是正确的。分析原文:by using sunlight to join water and minerals(矿物) from the soil and air.句意:水和矿物质通过光合作用为植物提供了养料。故选 A
【小题3】细节理解题。分析问题:依据作者的讲述,人类仅是需要农民提供粮食。
这句描述是不正确的。分析短文的第三段,我们需要农民种植食物,铁路和卡车司机带我们去商店,商店的服务员卖我们物品等等,因此我们的生活需要很多的方面和不同的有,从而问题的描述是不正确的。故选B
【小题4】细节理解题。分析问题:当我为某人做了一些事情,我感觉很开心。
这句描述是正确的。分析原文:Think what a good feeling you have when you have done something for someone else.句意:当你已经为了某人做了一些事情,想一下你的感觉是多么的好。
因此问题的描述是正确的。
故选A
【小题5】细节理解题。分析问题:依据短文,每个人都需要朋友。这句描述是正确的。
分析原文:Life is a matter of giving and taking. We need to help other people as much as we need other people to help us.句意:生活是给予和索取。我们需要帮助别人,我们也需要别人来帮助我们。
因此,人们是相互依存的。故选A 考点:人生哲理类短文阅读。 2. A big umbrella Nancy: I saw seven girls in one umbrella and none of them got wet. Taney: Oh, that must be a very big umbrella. Nancy: No, it wasn’t raining. * A good boy Little Robert asked his mother for two cents(美分). “What did you do with the money I gave you yesterday?” “I gave it to a poor old woman,” he answered. “You’re a good boy,” said the mother proudly. “Here are two more cents. But why are you so interested in the old woman?” “She is the one who sells candies. ” Break a mirror “What are you so happy about, Jason?” Lisa asked the 98-year-old man. “I broke a mirror,” he replied. “But that means seven years of bad luck. ” “I know,” he said happily. “Isn’t it wonderful? I can live for another seven years. ”
【小题1】The three passages above are all ________. A.jokes B.notices C.news D.letters
【小题2】The seven girls didn’t get wet because _________. A.the umbrella was big enough C.it wasn’t raining at all B.the seven girls wore raincoats D.it wasn’t a heavy rain
【小题3】Little Robert spent the money ________. A.helping the poor old lady C.helping his mom
【小题4】_________ broke the mirror. A.Nancy
【答案】
【小题1】A
【小题2】C
【小题3】B
【小题4】D
【考点】初中英语知识点》阅读理解》人物传记/故事阅读类
【解析】 试题分析:短文大意:本题讲述了三则小笑话。第一则中南希问托尼,为什么七个小女孩在一把伞下面,身上没有湿,原来是天没有下雨。
第二则中原来汤姆用钱买了糖果吃。第三则中老人打碎了镜子反而高兴,因为他认为自己又可以多活几年了。
【小题1】主旨大意题。阅读三则小短文可知这是三则小笑话。故选A。
【小题2】细节理解题。根据Nancy: No, it wasn’t raining. *描述,可知这七个女孩身上没有湿的原因是根本没有下雨。故选C。
【小题3】推理判断题。根据“I gave it to a poor old woman,” he answered.……“She is the one who sells candies. ”描述,可知这个老妇人就是买糖果的人,汤姆用钱买糖果吃了。故选B。
【小题4】细节理解题。
根据“What are you so happy about, Jason?” Lisa asked the 98-year-old man. “I broke a mirror,” he replied.描述,可知这个老人名叫詹森,是他打碎了镜子。故选D。 考点:考查故事类阅读 B.buying candies for himself D.buying gifts for his mom B.Lisa C.Robert D.Jason 五选五阅读初中试题。
小学一年级拼音辅导, 小学一年级英语, 小学家长会主题, 人教版小学语文教案, 富春江路小学, 武珞路中学, 怀集中学, 黄冈高中,

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/43831.html
  • 站长推荐
热门标签