中考英语二轮复习短文语法选择、首字母、阅读优享新选(5) 五选五阅读初中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 数学 > 正文

中考英语二轮复习短文语法选择、首字母、阅读优享新选(5) 五选五阅读初中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-07 20:20数学 803871 ℃
五选五阅读初中试题
2020中考英语短文语法选择、首字母、阅读优享新选
(5) 一、阅读理解。 A (2020中考教育类选练) “I don't like my always tell me I should do this,and should not do sometimes makes me angry,”said Zhang Hua,a middle school student in you have the same problem。Perhaps your parents had the same problem when they were your age long does it seem that some parents are not so friendly in their children's eyes? One of the biggest problems is when someone becomes a parent,he/she likes worrying about worry about everything about you from the time you were do a lot for you,though something would make you angry,because they care about you and worry about worry about your choice of friends,food you eat,your work at school,how much sleep you get, these things are part of your want you to grow up healthily and happily. So how can you make things easier on yourself。It's easier than you make sure your parents know what you're them to know your them if you stay somewhere else late so that your parents don't call every hospital in the phone book looking for sorry to them when you make responsibility(责任)for what you have about your ideas with may talk about theirs with you. Most of all,try to think about why your parents do this or do are still practicing being parents and need help you can give day,when you become a parent,they may be able to help you know how to get on with your children. writer thinks one of the biggest problems for parents is to ________. A.worry about themselves B.worry about their children C.hate their children D.be friendly with their children the things that parents do is to ________. A.make their children angry - 1 - B.want their children to love them C.want their children to grow up healthily and happily D.want their children to do everything well in the future writer thinks we should ________ if we go back home later than usual. A.tell our friends B.tell the teacher C.say sorry to our parents D.make a telephone call to our parents writer thinks ________. A.it's wrong for parents to worry about their children too much B.some parents are unfriendly,which makes their children angry C.children should do everything as their parents say D.parents love their children very much and the children should understand them is the best title of the passage? A.Parents' responsibility B.How to get on with parents C.Zhang Hua's problem D.What are parents worrying about 参考答案1B 2C 3D 4D 5B B 阅读下列内容,从每小题所给的三个或四个选项中选出一个最佳答案。
It was Mother's Day. A man stopped his car at a flower shop to order(订购) some flowers. He wanted the shopkeeper to send the flowers to his mother, who lived two hundred miles away. As he got out of his car, he found a young girl sitting on the road crying. He asked her what was wrong and she replied, “I want to buy a red rose for my mother, but I only have seventy­five cents. A rose costs two dollars.” The man smiled and said, “Come into the shop with me, and I'll buy you a rose.” He bought the little girl a red rose and ordered his own mother's flowers. As they were leaving, he offered to drive the girl home. She said, “Yes, please。 You can - 2 - take me to my mother.” She brought him to a cemetery(墓地), where she placed the rose on the grave. The man was moved. He returned to the flower shop, picked up the flowers he ordered, and drove two hundred miles to his mother's house. Today is the day for your mother. Send a flower to your kind and beautiful mother by yourself. ( ) man went to the shop to________. A.help the girl B.order some flowers C.buy some food ( ) man's mother lived ________ away from him. A.2 kilometers B.200 kilometers C.200 miles ( ) girl was crying on the road because________. A.she was hungry B.she couldn't afford to get a rose C.she couldn't find her way home ( ) the man bought the girl a rose, they went to ________ together. A.the cemetery B.the girl's home C.his mother's house ( ) the passage we can infer(推断)that ________. A.the girl loved flowers very much B.the girl loved her mother very much C.the shopkeeper sent the flowers to the man's mother
【参考答案】1—

5、BCBAB C (2020中考训练题) My father was German, but he Worked in England. He married my mother, who was English. Her family name was Robinson, so when I was born in632, in England, they called me Robinson, after her. My father did well in his business and I went to a good school. He wanted me to get a good job, and live a quiet, pleasant life. But I wanted adventure and an exciting life. - 3 - “I want to be a sailor and go to sea", I told my mother and father. They were very unhappy about this. “Please don’t go. "my father said, "You won't be happy you know. Sailors have a difficult and dangerous life. "and because I love him, and he was unhappy, I tried to forget about the sea. But I couldn't forget, and about a year later, I saw a friend in town. His father had a Ship and my friend said to me,” we are sailing to London tomorrow. Why don’t you come with us.” On September 1", 1651, I went to Hull and the next day we sailed for London. But, a few days later, there was a strong wind. The sea was rough and dangerous, and the ship went up and down up and down. I was very ill, and was very afraid. “Oh, I don't want to die。” I cried,“ I want to live。 If I live, I will go home and never go to sea again。
” The next day the wind stopped, and the sea was quiet and beautiful again. Well, Robinson, my friend laughed," How do you feel now? The wind wasn't to bad.” “What。" I cried. "It was a terrible storm.” “Oh, that wasn't a storm, "my friend answered, "just a little wind. Forget it, come and have a drink.” After a few drinks with my friend, I felt better. I forgot about the danger, and decided not to go home. I didn’t want my friend and family to laugh at me。 I stayed in London for some time, but I still, wanted to go to the sea. So, when the captain(船长)of a ship ask me to go with him to Guinea in Africa, I agreed, And so I went to the sea for the second time. It was a good ship, and everything went well at first, but I was very ill again. Then when we were near the Canary Islands, a Turkish pirate(海盗)ship came after us. They were famous thieves of the sea at that time. There was a long, hard fight, but when it finished, we and the ship were prisoners. The Turkish captain and his men took us to Sallee in Morocco. They wanted to sell us as slaves(奴隶)in the market. But in the end, the Turkish captain decided to keep me for himself, and took me home with him. This was a sudden and terrible change in my life. This Turkish captain was now my master. - 4 - 1.Why did Robinson forget about the sea at the beginning? A. Because he had no money to own a ship B. Because he hasted to live a dangerous life C. Because he wanted to make his parents happy D. Because he looked forward to getting a good job 2.Which is the right time order of what happened in the story? a. One of Robinson’s friends invited him to sail to London b. The Turkish captain took Robinson home c. A captain asked Robinson to go with him to Guinea d. Robinson drank with his friend e. A long and hard fight happened A. a-d-c-e-b B. d-a-c-e-b C. a-c-b-e-d D. d-c-a-b-e 3.What did Robinson think of his sea journey? A. Everything was fine B. The sea was quiet all the time C. The wind was weak D. Sea life was dangerous at times 4.Who took Robinson to Sallee in Morocco? A. the Turkish Captain B. his friend C. the captain of a ship D. his father 5.What can we infer(推断) from the passage? A. Robinson wanted to serve the Turkish B. Robinson lived happily with the Turkish captain C. Robinson became a slave to the Turkish captain D. Robinson made friends with the Turkish captain
【解析】试题分析:短文讲述了鲁滨逊的两次航海经历,充满了危险,第二次遭遇了海盗被俘,他成为土耳其船长的奴隶。 1.题意:为什么鲁滨孙起初忘记了大海。
考查细节理解题。根据and because I love him, and he was unhappy, I tried to forget about the sea.,可知鲁滨逊爱自己的父母,想让他们高兴,故选C。 2.题意:故事发生的时间顺序是什么。考查细节理解题。
a. One of Robinson’s friends invited him to sail to London鲁滨孙的一个朋友邀请他去伦敦航行。b. The Turkish captain - 5 - took Robinson home 土耳其船长带鲁滨孙回家。
c. A captain asked Robinson to go with him to Guinea船长请鲁滨孙和他一起去几内亚。d. Robinson drank with his friend鲁滨孙和他的朋友一起喝酒。
e. A long and hard fight happened一场漫长而艰苦的战斗发生了。根据短文的叙述,鲁滨孙先是在镇上遇到一个朋友,朋友邀请他去伦敦航行……途中了遭遇海盗……最后土耳其船长带鲁滨孙回家。可知a-d-c-e-b正确,故选A。 3.题意:鲁滨孙认为他的海上旅行怎么样。
考查细节理解题。根据It was a terrible storm.,可知海上旅行很危险,故选D。 4.题意:谁把鲁滨孙带到了摩洛哥的Sallee。考查细节理解题。
根据The Turkish captain and his men took us to Sallee in Morocco.,可知是土耳其船长,故选A。 5.题意:从这篇文章中我们能推断出什么。
考查综合理解题。A. Robinson wanted to serve the Turkish鲁滨孙想为土耳其人效劳。B. Robinson lived happily with the Turkish captain 鲁滨孙和土耳其船长幸福地生活在一起。
C. Robinson became a slave to the Turkish captain 鲁滨孙成了土耳其船长的奴隶。
D. Robinson made friends with the Turkish captain - 6 - 鲁滨孙和土耳其船长交了朋友。
根据最后一句This Turkish captain was now my master.,可知鲁滨孙成了土耳其船长的奴隶,故选C。
二、语法选择。 I often hear some students say English is difficult, and it gives them a headache. But English is very easy for me. I’m good 1 it. I’m very glad to tell you something about 2 I study English. First, I think 3 the interest in English is the most important thing in learning English. When I began 4 English, it was fresh for me. I was interested in 5 , so I worked very hard. Soon we had an English exam and I 6 a very good mark. How Happy I was。 After that, I learn English 7 and harder. Our English teacher often teaches us English songs, and the songs sound 8 . I often think English is very interesting。 9 , English is a foreign language, so I learn it well in the following ways: listen to the teacher carefully, speak bravely, read aloud and expand the vocabulary. Then practice again and again. And I 10 have a good habit: asking for help whenever I have question 11 I can’t understand. I must make it clear by asking my English teacher or classmates. 12 happy I am when I understand。
Besides, I often read English articles, jokes and easy novels. They help me 13 the meanings of some words well. 14 doing more reading is an important way to learn English well. And I also 15 diaries in English. English has become a close friend of mine. 1. A. at B. on C. for D. in 2. A. what 3. A. have B. when B. has C. how D. why D. had D. learn D. them C. having 4. A. to learn 5. A. its 6. A. get B. leant B. it B. gets B. hard B. nicer C. learns C. it’s C. getting C. hardly D. got D. harder D. nicely 7 7. A. hardest 8. A. nice C. nicest 9. A. Second B. Secondly B. too C. Two D. The second D. also 10. A. as well 11. A. who 12. A. What C. either C. what B. which D. when B. What a C. How D. How a D. understood 13. A. understand 14. A. Because 15. A. draw B. understands B. But C. understanding C. So C. write 11-15 BCACD D. Though D. keep B. share 参考答案1-5 ACCAB 三、短文首字母填空。 6-10 DDAAD Betty was a new student in my class. She was really little for her age of 12. The boys in 1. m class often laughed at her. She would open a book, pretending to 2. r , with tears dropping on the open page. I looked at this tiny girl and decided to 3. h her. But how could I do that? One day, when I went into the classroom, I got a 4. c . I saw a picture of a train on her desk. And she was making a copy carefully. It was perfect。
I was surprised and thought that she could do something in the coming talent show. So, I took Betty to see the art teacher, Miss Parker, and showed the picture that was 5. d by Betty. “Wow, it’s wonderful, ” said Miss Parker. Then she showed us a poster she had painted 6. f the talent show.“I need more of these, but I just don’t have enough 7. t . You draw so well and even 8. b than me. Could you help me, Betty?” On the day of the talent show, Betty’s posters were everywhere —all over the hall and all over the school, and each one is 9. d . “And finally, ” said Mr Brown, the schoolmaster, at the end of the show, “we have an unusual 10. p . I’m sure you’ve all noticed the wonderful posters.” Everyone nodded. “One of our own students painted them.”
【主旨大意】本文是一篇记叙文。介绍瘦瘦小小的新生贝蒂在作者的帮助下从被男生欺负到由于画画受到老师和同学赞扬的故事。
8 1. my
【解析】分析句意可知此处指我班里的男孩子经常嘲笑她。
分析句子结构可知此处需填一个形容词或形容词性物主代词修饰名词class。根据句意可知此处是指“我班里的男孩子”,故填I的形容词性物主代词my。 2. read
【解析】分析句意可知此处指她打开书,假装去看。根据句意及上下文可知男孩子嘲笑她,她就假装看书,pretend to do sth意为“假装做某事”。故填read。
3. help
【解析】分析句意可知此处是指决定去帮助她。
根据“decide to do sth决定做某事”可知此处需填一个动词原形。
根据首字母提示可知help,帮助,符合句意。故填help。
4. chance
【解析】分析句子结构可知此处需填一个名词。根据句意及首字母可知此处是指“当我走进教室的时候,我得到了一个机会”。故填chance。 5. drawn
【解析】根据空前的was和空后的by可知此处需填过去分词构成一般过去时的被动语态。根据句意及首字母提示可知此处是指“贝蒂画的那幅画”。故填drawn。
6. for
【解析】分析句子结构可知此处需填介词。根据句意及首字母提示可知此处是指“为才艺大赛画的海报”。故填for。 7. time
【解析】分析句子结构可知,此处缺少名词。根据句意及下文请贝蒂帮忙可知此处是指“没有足够的时间”。故填time。 8. better
【解析】根据句意可知这里指“甚至比我画得好”。需填副词well。
再由“than”可知这里要使用副词well的比较级。故填better。
9. different
【解析】 分析句意可知此处是指每一幅画都是不同的。different不同的,符合句意。
故填different。 10. prize
【解析】根据空前的 an unusual 可知此处需填一个名词。根据句意并联系下文可知此处是指因为贝蒂的海报画的很棒,所以要给她颁一项特殊的奖,另根据首字母提示可知填prize。 9 五选五阅读初中试题。
小学四年级英语上册, 小学班级口号, 小学教学论文, 观澜中心小学, 北京大学附属中学, 中学生心理, 初中数学教材,

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/43807.html
  • 站长推荐
热门标签