中考英语一轮阅读理解普练5人教新目标版7含答案 五选五阅读初中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 正文

中考英语一轮阅读理解普练5人教新目标版7含答案 五选五阅读初中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-07 20:19初中 816239 ℃
五选五阅读初中试题
2019中考英语一轮阅读理解普练
(5)及答案 Passage A (2019中考选练) What are you going to do if you are in a burning house? How will you escape? Do you know how to save yourself? Please read the following passage. Escaping a fire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save your life. It is important to know the ways you can use and show them to everyone in the family, such as stairways and fire escapes, but not lifts. From the lower floors of the buildings, escaping through windows is possible, learn the best way of leaving by windows with the least chance of serious injury. The second floor window is usually not very high from the ground. An average(平均高度的) person, hanging by the finger-tips will have a drop of about six feet to the ground. It is about the height of an average man. Of course, it is safer to jump a short way than to stay in a burning building. Windows are also useful when you are waiting for help. Be sure to keep the door closed. Or smoke and fire may be drawn into the room. Keep your head low at the window to be sure you get fresh air rather than smoke that may leaked(渗) into the room. On a second or third floor, the best windows for escape are those that open onto a roof. From the roof a person can drop to the ground more safely. Dropping onto cement(水泥) might end in injury. Bushes and grass can help to break a fall. ( )1. It is important to _______. A. put out the fire in the burning house B. know the ways to escape the fire C. jump off a burning house D. keep the door closed ( )2. It is possible to escape through the windows _______. A. if there are some bushes on the ground B. if you are strong enough 英语中考 C. if you live on a lower floor D. If you have a long rope ( )3. Which of the following escaping way is NOT right? _______. A. You can escape through stairways. B. You can choose fire escapes. C. Escape from the windows that open onto a roof. D. Use a lift to come down at once. ( ) 4. The best title of the passage is _______. A. Escaping from the Windows B. Save Yourself in the Burning House C. Knowledge on Fire D. Waiting for Help 参考答案1B 2C 3D 4B Passage B 2016中考英语阅读理解分类练习:广告布告类 Lost & Found Lost: Found: Schoolbag My school ID card Is this your schoolbag? Its number is 2007712 It’s black and white. My name is Mary Brown. My name is Tony Green Please call 6956385 Phone: 2360731 Cindy, Your red notebook is in the lost and found box. Mike 【小题1】Mary's school ID card number is ______. A.236¬0731 B.695¬6385 英语中考 C.2007712 D.695¬8635 【小题2】The schoolbag is ______. A.green B.white C.red D.black and white 【小题3】Mary's phone number is ______. A.695¬6385 B.2007712 C.236¬0731 D.659¬6385 【小题4】Tony' s last name is ______. A.Brown B.Green C.Mike D.Cindy 【小题5】Cindy's ______ is in the lost and found box. A.school ID card B.schoolbag C.notebook D.Baseball Passage C 阅读理解。 In Britain you may often hear “Drop in any time” or “Come to see me soon”, but you can’t really do that. People just say those things to make you feel welcome. It is better to telephone before visiting someone at home. If you receive a written invitation to an event that says “RSVP”, you should reply to let the person who sent the invitation know whether or not you plan to go. You should never accept an invitation unless you really plan to go. You may refuse by saying, “Thank you for inviting me, but I will not be able to come.” If, after accepting, you are unable to go, be sure to tell those who are expecting you as soon as possible that you will not be there. Although it is not necessarily expected that you give a gift to your host, it is considered polite to do so, especially if you have been invited for 英语中考 a meal. Flowers, chocolate, or a small gift are all appropriate(合适的). A thank-you note or telephone call after the visit is also considered polite and is an appropriate way to express your appreciation for the invitation. ( )11. What can you do when a British friend says, “Drop in anytime”? A. Visit him or her at any time. B. Say no time to him or her seriously. C. Telephone him or her before visiting. D. Visit him or her soon. ( )12. What does the underlined word “RSVP” probably mean in Chinese? A. 请自便 B. 请回复 C. 请审阅 D. 请来访 ( )13. What should you do if your British friend sends you an invitation but you do not want to go? A. Do not give him or her an answer. B. Tell another friend to go instead of you. C. Tell him or her that you can’t be there for some reason. D. Tell him or her that you don’t want to go there. ( )14. Which of the following is considered impolite in Britain? A. Buy small presents when invited. B. Refuse the invitation without telling anyone. C. Write a thank-you note after a visit. D. Give a telephone call after a visit. ( )15. Where would you probably see this passage? A. In an invitation. B. In a guidebook. C. On a poster. newspaper. 参考答案11—15 CBCBB Passage D (2019中考训练题) Interesting festivals in the world D. In a 英语中考 Throwing tomatoes--Spain( 西班牙) Spain takes "tomatoes fights" to a whole new level. But the tomatoes are being thrown, not eaten. The festival takes place during the last Wednesday in August. Trucks (卡车) carry tomatoes into the square. People rush to the tomatoes and throw them into the crowd. Rolling cheese-England This festival is celebrated on the last Monday in May. It takes place on Cooper's Hill. A large wheel of cheese (奶酪) is roiled down Cooper's Hill. The festival is actually a race where people run down the hill after the rolling cheese. The first person to cross the finish line at the bottom of the hill wins the cheese. Burning man--The United States The Burning Man 'Festival lasts a week, it is from the Monday before Labor Day to Labor Day(which falls on the first Monday in September in America). The festival takes place in the Black Rock Desert. The best part of the festival is the burning of a large sculpture of a man. 英语中考 Pouring water--Thailand The Songkran Festival is the celebration of the New Year in Thailand. Rather than a single day, Thailand celebrates the New Year from April 13th to April 15th. Thai people run after each other, pouring water. Songkran is one of the most important reasons why foreigners travel to the beautiful land. 1.How many festivals are mentioned in the passage? A. One. B. Two. C. Three. D. Four 2.Where will you probably go to enjoy one of the festivals above in May? A. Spain. B. England. C. The United States. D. Thailand. 3.Which festival is held in Black Rock Desert? A. Throwing tomatoes. B. Rolling cheese. C. Burning man, D. Pouring water. 4.Which of the following is TRUE according to the passage? A. The tomatoes are thrown into the crowd to eat. B. Not all the festivals alive fall on the single day. C. Burning a large real man is the best part of the festival. D. Songkran is the only reason for attracting lots of tourists, 5.The passage is most probably taken from ____________. A. a tour guide B. a science report C. a story book D. a fashion magazine 试题分析:这篇短文主要介绍了世界上有趣的节日:西班牙的番茄节,英国的滚奶酪比赛,美英语中考 国的火人节等等。 1.D细节理解题。根据表格中提及的四个不同国家的节日,故选D。 2.B细节理解题。根据各个节日庆祝的时间,可知英国的滚奶酪节的庆祝时间是This festival is celebrated on the last Monday in May.和问题相符,故选B。 3.C细节理解题。根据Burning man--The United States提及的The festival takes place in the Black Rock Desert.故选C。
4.B细节理解题。根据最后一个表格Thailand celebrates the New Year from April 13th to April 15th. Thai people run after each 故选B。
5.A细节理解题。根据这篇短文主要介绍的是各地有趣的节日,结合选项,可知最有可能来自旅行指南。
故选A。 考点:文化类短文阅读。 Passage E (2019中考选练) A serious earthquake can be a terrible experience, and it is easy to forget safety measures(措施) in disorder(混乱). Fortunately, most earthquake safety measures are common sense, but if you forget everything else, remember the following instructions: drop, cover, and hold on. Also, most of earthquake deaths happen after the earthquake, so remember that the danger does not end when the shaking does。
If you stay indoors during an earthquake, move away from unsupported areas and windows. Try to get under a doorway or another area of the building which is held up by strong beams(梁). Stay under a table or desk only if it is very strong. Do not rush to lifts, because it is far safer to stay where you are. Cover your head with your arms around it and curl(蜷缩) into a ball, and wait for the shaking to stop. If you stay outdoors during an earthquake, move to an area which is as open as possible. Don’t move to buildings, electric poles and other objects which may fall during an earthquake and injure you. Protect your head and stay low to the ground till the shaking ends and it is safe to move. After an earthquake, many buildings are less strong, although they appear safe. If you stay indoors, move people from the building quickly and help disabled or injured 英语中考 people. Once outdoors, move well away from the building so that if it falls down, you will not be injured. Wait till public safety officials announce that it is safe to stay indoors. By planning ahead and keeping calm during an earthquake, you can greatly increase your chances of survival(生存) without injury. ( ) underlined word “Fortunately” in the first paragraph means______ . A. especially B. gradually C. luckily D. finally ( ) can learn from the passage that earthquake safety measures________ . A. are planned for children B. help us to keep safe C. are not necessary D. are not easy to understand ( ) ing to the passage, it isn’t a good choice _________during an earthquake. A. to take a lift B. to stay under a strong table C. to get under a doorway D. to cover the head with arms around it ( ) you stay outdoors during an earthquake, you can do all the following except________ . to protect your head to an open place away from buildings the disabled people into the room ( ) purpose of the passage is mainly to tell us how to________ . away from an earthquake t an earthquake l an earthquake safe during and after an earthquake 参考答案1C 2B 3A 4D 5D 英语中考 五选五阅读初中试题。
小学英语教学法, 小学语文教学总结, 小学语文研修日志, 外研社小学英语教材, 厚街中学, 中学生学习机, 初中英语单词,

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/43798.html
  • 站长推荐
热门标签