2019年中考英语二轮复习阅读理解基础优题(5) 五选五阅读初中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 正文

2019年中考英语二轮复习阅读理解基础优题(5) 五选五阅读初中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-07 20:19初中 865680 ℃
五选五阅读初中试题
2019年中考英语二轮复习阅读理解基础优题(5) 【能力选练】 A (2019中考保健与健康类选练) Vegetables are good for our health. They give our bodies different kinds of vitamins and help us grow. Different vegetables can keep our bodies in different parts. Eating carrots is helpful to our eyes, because carrots can help us see better at night. Do you want to have strong teeth? Eat some beans. Beans have Vitamin K in them. Vitamin K is helpful to your teeth. Do you like red tomatoes? They look nice. Doctors call tomatoes “healthy vegetables”, because they can stop some illness. They also have a kind of Vitamin P and it can keep our skin(皮肤) healthy. So it is important to eat some tomatoes. Don’t forget about spinach. The spinach leaves have Vitamin A, Vitamin C and Vitamin E. They can help us do our jobs better. Vegetables are very important to us, but we can’t only have vegetables. We also need other kinds of food to keep healthy. 1. ____________ can help our bodies in eyes. A. Beans B. Carrots C. Onions D. Potatoes 2. Vitamin K can ____________ . A. make our teeth strong B. help us see better C. stop some illness D. help our skin healthy 3. The underlined(画线) word “spinach” is a kind of ____________ . A. vitamin B. fruit C. drink D. Vegetables 4. In this passage the writer wants to tell us that _____________ . A. there are many kinds of vitamins B. we should eat lots of vegetables C. vitamins are in many vegetables D. we don’t need to eat other kind of food 参考答案1B 2A 3D 4B 【能力选练】 B 1 / 6【****广西模拟】 Many people go to school for education. School education is very important and useful, but no one can learn everything from school. A teacher, no matter how much he knows, cannot teach his student everything. His work is to show his students how to learn. He teaches them how to read and how to think. So much more is to be learned outside school by students themselves. It’s always more important to know how to learn by oneself than to learn some facts or formulas (公式)by heart. It’s quite easy to learn some facts in history or a formula in math, but it’s very difficult to use them. Edison and Einstein didn’t get everything from school, but they were all successful. They invented so many things. The reason for their success is that they knew how to study. They read many books outside school. They worked hard all their lives, wasting not a single moment. The most important thing is that they know how to use their brains(大脑)。 根据短文,判断句子正误,正确的在答题卡上涂A, 错误的在答题卡上涂B 56. Everyone can learn everything from school. 57. To learn some facts in history or a formula in math isn’t very difficult. 58. Edison and Einstein didn’t read many books outside school. 59. It’s very important for a teacher to show his students how to learn. 60. The reason for Edison and Einstein success is that they knew how to study. 参考答案 56—

60、BABAA
【能力选练】 C
【****广西模拟】 Mrs. Green’s telephone number was three-four-six-three, and the number of the cinema near her house was three-four-six-four. So people often made a mistake and telephoned her when they wanted the cinema. One evening the telephone rang and Mrs. Green answered it. A tired man said, “At what time your last film begin?” “I’m sorry,” said Mrs. Green, “but you have the wrong number. This is not the cinema.” “Oh. It began twenty minutes ago,” said the man, “I am sorry about 2 / 6that. Goodbye.” Mrs. Green was very surprised, so she told her husband. He laughed and said, “The man’s wife wanted to go to the cinema, but he was feeling tired, so telephoned the cinema. The man’s wife heard him, but she didn’t hear you. Now they will stay at home this evening and the husband will be happy.” 根据短文内容,选择最佳答案。 61. Mrs. Green’s telephone number was ______. A. 3634 B. 3463 C. 4636 D. 3464 62. People often made a mistake and telephoned her when they wanted _____. A. to sleep visit 63. When Mrs. Green answered the phone, who didn’t hear her ?. A. Mr. Green B. The man C. The man’s wife. D. Anybody. B. the shop C. the cinema D. the 64. Why was Mrs. Green very surprised after she answered the telephone?Because . A. the man rang a wrong number B. the man said sorry to her C. the man didn’t answer her and said another thing D. the man’s voice was very slow 65. what will the man most probably do after the telephone? A. stay at home. B. go to the cinema. D. go to work. C. go to Mr. Green’s. 参考答案61-

65、BCCCA
【能力选练】 D 阅读下列内容,从每小题所给的三个或四个选项中选出一个最佳答案。
Bicycle Tour (旅行) and Race A bike tour and race will be held on August 26 and 27(Sat. & Sun.) at
5:30 a.m. The riders will leave Tian anmen Square and ride the first 35 kilometers as a training leg The second racing leg of the tour will be from Changli to the seaside of Nandaihe, covering a distance of 20 kilometres. Saturday night the riders will 3 / 6stay at Nandaihe for supper. Sunday morning is free for playing at the seaside. At noon all the people and their bikes will be taken back to Beijing. Cost: 200 yuan Telephone: 4675027 Ticket price: ¥60, ¥100, ¥150 Time/Date:
4:30 p.m.,August 26(Sat.) Telephone: 5012372 Rock Climbing Take a bus from Dongzhimen to Huairou. Time/Date:
9:00~
12:00, August 26 and 27 Telephone: 7143177, 7144850 ( ) 1. The main purpose(主要目的)of the passages in the newspaper is to give information about . A. visiting teams B. famous players C. things to do for the weekend D. prices to pay for the sports events ( ) 2. If you take part in the bike tour, you will probably ride for . A. 35 kilometers B. 55 kilometersC. 75 kilometers D. 110 kilometers ( )3. The underlined word “leg” in “Bicycle Tour and Race” probably means . A. race B. practice C. part of the training D. part of the tour A. A foreign team takes part in it. can watch it without paying. don’t have to be a sportsman to take part in. ( ) 5. If you want to find something to do for Saturday afternoon, which telephone number will you call? 4 / 6A. 4675027. B. 7143177. C. 5012372. D. 7144850.
【参考答案】1C 2D 3D 4B 5C
【能力选练】 E Winter is cold, with piles of snow, When rain falls and no trees grow. For kids it’s the snow they desire, And cups of cocoa before the fire. When winter is gone, the grass grows, Roses and trees, light wind blows The bees are buzzing, the birds are singing, Sheep are grazing and cow bells are ringing. And then the sun starts to shine too brightly, It is so hot that fans are put on nightly. And then it’s off to the beach or pool, Where people swim about just to keep cool. All the leaves on the trees turn golden-brown, And when on the ground make a big sound. In autumn a lot of money he spends, For clearing leaves on the backyards. Each season has its own goods and its bads, But since they are different I am glad. 1.According to the poem, light wind starts to blow ________. A. before winter B. during winter C. after winter D. all year round 2.Which of the following is TRUE? A. The writer doesn’t like the cold winter. 5 / 6B. The writer enjoys the differences of the four seasons. C. The writer feels worried about the bad weather. D. The writer likes summer best because it’s a season for swimming. 3.The title of the poem is most likely to be ________. A. Weather B. Tree leaves C. Goods and bads D. Seasons
【答案】 1.C 2.B 3.D
【解析】 试题分析:这首诗写了四季的景象,在冬天过后微风开始吹,秋季的时候树上的叶子开始变黄等。作者喜欢这四个季节。 1.C细节理解题。
据文章When winter is gone, the grass grows, Roses and trees, light wind blows可知,根据这首诗,在冬天过后微风开始吹。故正确答案为C. 2.B细节理解题。根据Each season has its own goods and its bads, But since they are different I am glad. 可知,作者喜欢四个季节的不同,该题正确答案为B. 3.D主旨大意题。通读全文并根据Each season has its own goods and its bads, But since they are different I am glad. 可知,这首诗的题目最可能是Seasons。
即该题选D.
【难度】一般 6 / 6五选五阅读初中试题。
重庆中小学数字图书馆, 小学数学论文题目, 小学体育教学计划, 陕西省汉中中学, 威海实验中学, 中学作文教学,

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/43796.html
  • 站长推荐
热门标签