2019年中考英语二轮复习阅读理解基础优题5 五选五阅读初中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 正文

2019年中考英语二轮复习阅读理解基础优题5 五选五阅读初中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-07 20:18初中 369936 ℃
五选五阅读初中试题
2019年中考英语:阅读理解基础优题
(5)及答案 【能力选练】 A (2019中考训练题) Interesting festivals in the world Throwing tomatoes--Spain( 西班牙) Spain taes "tomatoes fights" to a whole new level. But the tomatoes are being thrown, not eaten. The festival taes place during the last Wednesday in August. Trucs (卡车) carry tomatoes into the square. People rush to the tomatoes and throw them into the crowd. Rolling cheese-England This festival is celebrated on the last Monday in May. It taes place on Cooper's Hill. A large wheel of cheese (奶酪) is roiled down Cooper's Hill. The festival is actually a race where people run down the hill after the rolling cheese. The first person to cross the finish line at the bottom of the hill wins the cheese. Burning man--The United States The Burning Man 'Festival lasts a wee, it is from the Monday before Labor Day to Labor Day(which falls on the first Monday in September in America). The festival taes place in the Blac Roc Desert. The best part of the festival is the burning of a large sculpture of a man. Pouring water--Thailand The Songran Festival is the celebration of the New Year in Thailand. Rather than a single day, Thailand celebrates the New Year from April 13th to April 15th. Thai people run after each other, pouring water. Songran is one of the most important reasons why foreigners travel to the beautiful land. 1.How many festivals are mentioned in the passage? A. One. B. Two. C. Three. D. Four 2.Where will you probably go to enjoy one of the festivals above in May? A. Spain. B. England. C. The United States. D. Thailand. 3.Which festival is held in Blac Roc Desert? A. Throwing tomatoes. B. Rolling cheese. C. Burning man, D. Pouring water. 4.Which of the following is TRUE according to the passage? A. The tomatoes are thrown into the crowd to eat. B. Not all the festivals alive fall on the single day. C. Burning a large real man is the best part of the festival. D. Songran is the only reason for attracting lots of tourists, 5.The passage is most probably taen from ____________. A. a tour guide B. a science report C. a story boo D. a fashion magaine 试题分析:这篇短文主要介绍了世界上有趣的节日:西班牙的番茄节,英国的滚奶酪比赛,美国的火人节等等。 1.D细节理解题。根据表格中提及的四个不同国家的节日,故选D。 2.B细节理解题。根据各个节日庆祝的时间,可知英国的滚奶酪节的庆祝时间是This festival is celebrated on the last Monday in May.和问题相符,故选B。
3.C细节理解题。根据Burning man--The United States提及的The festival taes place in the Blac Roc Desert.故选C。 4.B细节理解题。根据最后一个表格Thailand celebrates the New Year from April 13th to April 15th. Thai people run after each 故选B。 5.A细节理解题。根据这篇短文主要介绍的是各地有趣的节日,结合选项,可知最有可能自旅行指南。故选A。
考点:文化类短文阅读。
【能力选练】 B
【****福州市】 Biologists in Alasa are counting walruses (海象) in the Arctic Ocean. The aim to decide whether the walrus is an endangered species (物种). In 1990, biologists counted 201,039 walruses in the Arctic Ocean. Now, over 20 years later, it seems there are fewer. After three years of counting, the US Fish and Wildlife Service estimates that there are only 15,164 walruses in the area. But, scientists say, "They've not finished counting. " "We're still woring on the final population estimate," said Suann. She is a wildlife biologist with the US Fish and Wildlife Service. Endangered Species? What's a possible reason for the lower walrus count? Brendan Cummings, a spoesperson for the Center for Biological Diversity (多样性), thins many walruses are dying. He believes global warming is melting the ice in the waters between Alasa and Russia. That's the area where most walruses live. However, they can't live without ice. But other scientists aren't so sure that the walruses are dying out. The US Fish and Wildlife Service biologist Doug Bum said, "We realied we were missing a lot of walrus groups. " So the walrus count goes on. The counting hasn't been easy. Scientists sometimes have to guess the number of walruses that are underwater. US law requires scientists to count the walruses every three years. Then, if the mammals (哺乳动物) turn out to be an endangered species, they will be counted every year. 66. What's the purpose of counting walruses in the Arctic Ocean?. A. To study the living habits of walruses. B. To show the bad environment of the earth. C. To see whether the walruses belong to the endangered animals. D. To see whether the Arctic Ocean is suitable for people to live in. 67. What does the underlined word "estimates" mean in Chinese? A.创造 B.估算 C.分析 D.制造 68. According to the US law, scientists will count the walruses every year if they are ___. A. missing B. endangered C. sold out D. under the water 69. Which of the following statements is TRUE? A. The counting of the walrus is easy. B. Brendan Cummings is a biologist of the US Fish and Wildlife Service. C. In 1990, biologists counted only 15,164 walruses in the Arctic Ocean. D. Brendan Cummings believes global Warming maes the walruses fewer. 70. What is the best title of the passage? ' A. Global Warming B. Protect the Animals C. Biologists' Wor D. Worry about Walruses 参考答案 66-70 CBBDD
【能力选练】 C
【****大丰市第一次调研测试】 Articles Wanted School Life ▲Articles should be typewritten (打印的) and double spaced(双倍行距), using only one side of the page. ▲Your name, year of birth, school name (and English teacher), home address and e-mail address must be included. ▲For photos, place the information on the bac of each envelope PLEASE DON’T FOLD. ▲Please eep copies of your tet, pictures or photos. ▲The sentence MUST BE WRITTEN with your name on each wor, "I promise the above wor is completely original (原创的)." ▲If your article is chosen, you will receive a copy of School Life and a special gift. SEND IT ALL SUMMER。 For more information, please contact(联系) us。 Tel (02) 92136116 (02) 92674363 E-mail schoollife@ Mail School Life-Bo 5252, Sydney, NSW 200 31. What is required for the articles wanted according to the passage? A. They must be fully created by the writers themselves. B. They must be typed in single space and on both sides. C. They must be provided with photos and descriptions. D. They must be sent with the copies of tets and pictures. 32. According to the passage, you can send your articles_____. A. within 3 wees B. all summer C. all the year round D. during the whole term 33. How many ways can you find in the passage to contact School Life? A. 1. B.2. C.3. D. 4. 参考答案 31-35 ABC
【能力选练】 D 阅读下列内容,从每小题所给的三个或四个选项中选出一个最佳答案。 Betty is an American girl. She is thirteen. She is in Beijing with her parents. She doesn’t now much Chinese. She can’t spea Chinese well. Sometimes her friends don’t understand(理解) her. It’s Sunday morning. She’s going to the oo to see the pandas(熊猫). She’s waiting at the bus stop. At the bus stop she ass a Chinese boy how to go to the oo. But the boy can’t understand her. Then she taes out a pen and some paper. She draws a panda on it and shows the picture to the boy. The boy smiles and then shows her the way to the oo. is in Beijing with her _________. A. brother B. sister C. mother D. father and mother can spea _________ Chinese. A. much B. little C. any D. not is going to the oo _________. A. by bie B. by bus C. by train D. on foot ’s going to the oo to _________. A. see her friends B. see tigers C. see moneys D. see pandas boy _________. A. shows her the way to the oo B. doesn’t now the way C. goes to the oo with her D. gives a map to her
【参考答案】1D 2B 3B 4D 5A
【能力选练】 E If English means endless new words, difficult grammar and sometimes strange pronunciation, you are wrong. Haven’t you noticed that you have become smarter since you started to learn a language? According to a new study by a British university, learning a second language can lead to an increase in your brain power. Researchers found that learning other languages changes grey matter. This is the area of the brain which processes information. It is similar to the way that eercise builds muscles. The study also found the effect is greater when the younger people learn a second language. A team led by Dr. Andrea Mechelli, from University College London, too a group of Britons who only spoe English. They were compared with a group of “early bilinguals” who had learnt a second language before the age of five, as well as a number of later learners. Scans showed that grey matter density (密度) in the brain was greater in bilinguals than in people without a second language. But the longer a person waited before mastering a new language, the smaller the difference. “Our findings suggest that the structure of the brain is changed by the eperience of learning a second language,” said the scientists. It means that the change itself increases the ability to learn. Professor Dylan Vaughan Jones of the University of Wales, has researched the lin between bilingualism and maths sills. “Having two languages gives you two windows on the world and maes the brain more fleible (灵活的),” he said. “You are actually going beyond language and have a better understanding of different ideas.” The findings were matched in a study of native Italian speaers who had learned English as a second language between the ages of two and thirty-four. Reading, writing, and comprehension were all tested. The results showed that the younger they started to learn, the better. “Studying a language means you get an entrance to another world,” eplained the scientists. 1.The main subject taled about in this passage is ________. A. science on learning a second language B. man’s ability of learning a second language C. that language can help brain power D. language learning and maths study 2.The underlined word “bilingual” probably means _______. A. a researcher on language learning B. a second language learner C. a person who can spea two languages D. an active language learner 3. We may now from the scientific findings that ________. A. the earlier you start to learn a second language, the higher the grey matter density is. B. there is no difference between a later second language learner and one who doesn’t now a second language C. the eperience of learning a second language has bad effect on people’s brain D. the ability of learning a second language is changing all the time 4.In the last two paragraphs, the author wants to tell us that _________. A. learning a second language is the same as studying maths B. early learning of a second language helps you a great deal in studying other subjects C. Italian is the best choice for you as a second language D. you’d better choose the ages between 2 and 34 to learn a second language
【答案】 1.C 2.C 3.A 4.B
【解析】 试题分析:这篇文章主要讲了语言学习可以提高你的智力,语言学习对大脑的促进作用比作体育锻炼能促进肌肉健全,说明语言学习对大脑的促进有类似的作用。 1.C主旨大意题。作者在第一段中就提出了本文的主题,然后下文围绕这一主题进行深入地阐述,即“语言学习可以提高你的智力”。故选C。 2.C词义猜测题。根据本词前后的解释“They were compared with a group of ‘early bilinguals' who had learnt a second language before the age of five, as well as a number of later learners.”,可知其意思应是“a person who can spea two languages”。
故选C。 3.A推理判断题。
根据Scans showed that grey matter density (密度) in the brain was greater in bilinguals than in people without a second language. The results showed that the younger they started to learn, the better.可知学习第二语言越早,灰质密度越大。故选A。
4.B段落大意题。根据文章大意,作者在最后两段继续阐明其中心论点,即外语学习宜早不宜迟。
可知故选B。
【难度】一般 五选五阅读初中试题。
小学四年级数学试卷, 小学生作文我的理想, 天柱民族中学, 聚德中学, 中学语文教学论文, 琼海市嘉积中学, 高中物理教材,

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/43793.html
  • 站长推荐
热门标签