初中英语知识点《阅读理解》《记述文》精选练习试题【5】(含答案考点及解析) 五选五阅读初中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 数学 > 正文

初中英语知识点《阅读理解》《记述文》精选练习试题【5】(含答案考点及解析) 五选五阅读初中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-07 20:18数学 12845 ℃
五选五阅读初中试题
初中英语知识点《阅读理解》《记述文》精选练习试题【5】(含答案考点及解析) 班级:___________ 姓名:___________ 分数:___________ nds of years ago, people only ate food that was grown near their homes. Some kinds of food were only grown in one place, so people from other places didn’t know about them. When Europeans first traveled to Central and South America in the 1500s, they discovered strange kinds of food that they had never seen before. Today, these are grown in a lot of different countries and they’re sold in supermarkets all over the world. They don’t seem strange any more。 Potatoes were first grown in the Andes in South America. In 1586, they were taken to Europe by explorers(探险家).In 1719, they were taken to North America. Before 1719, nobody in North America had ever seen or eaten a potato. Today each American eats more than 60 kilos of potatoes a year. Tomatoes were also first grown by native(本地的)Americans. When European explorers visited the south of America in 1500, they took tomato seeds(种子)back to Europe. Soon, tomatoes were grown in Europe, but people in England didn't eat them. At that time, a lot of English people thought that tomatoes were poisonous。 Chilies(辣椒)have been eaten in Central and South America for more than 8 ,000 years 。 In the 1500s, chilies were taken to Europe by explorers. Today, they are grown in hot coun-tries all over the world.
【小题1】 How many kinds of food are mentioned in the passage? A. Two. B. Three. C. Four.
【小题2】 People in Central and South America have eaten chilies for more than years. A. 1,500 B. 1,586 C. 8,000
【小题3】The underlined word "poisonous" in the passage means " " in Chinese. A.有毒的 B.重要的 C.辛辣的
【小题4】 According to the passage, we know that . A. people only ate food grown near their homes after 1719 B. people in Europe were the first to plant potatoes C. the European explorers took chilies to Europe in the 1500s
【小题5】 Which of the following is the best title(标题)for the passage? A. Traveling to America B. "Strange" Food C. The Earliest Explorers
【答案】
【小题1】B
【小题2】C
【小题3】A
【小题4】C
【小题5】B
【考点】初中英语知识点》阅读理解》日常生活类
【解析】 试题分析:这篇文章主要讲了介绍了世界上各种不同的植物和食物,以及他们是在什么地方的特产。
【小题1】细节理解题。
通读全文可知文章提到了3种食物土豆,辣椒和西红柿。
可知选B。
【小题2】细节理解题。根据文中第四段Chilies(辣椒)have been eaten in Central and South America for more than 8 ,000 years。可知应选C。

【小题3】细节理解题。联系上下文描述,可知他的意思是有毒的。故选A。
【小题4】细节理解题。根据chilies were taken to Europe by explorers. Today, they are grown in hot coun-tries all over the world.可知D是正确的故选C。
【小题5】标题归纳题。通过文章可知这篇文中最好的标题是奇怪的食物,故选B。 考点:历史类短文阅读。
2.“I believe you’re the right person to write an advice column (专栏) for the students called Dear Amy。” Jenny, editor of the school newspaper, said to Andy, who finally agreed to accept the job if Jenny promised not to tell it to anyone else. At first it wasn’t too bad. Most of the letters he received were interesting and quite easy to answer. Then came a letter from a person named Joe. “Dear Amy,” it began, “I’m in real trouble. I’ve wanted to be a songwriter all my life, but my parents won’t even let me take music lessons. I have a guitar, but they both get angry if I play. I’ve tried explaining, but they won’t listen. I feel sad. Should I run away from home? Maybe that will make my parents agree.” The letter signed “Joe”. Andy thought about this letter for a long time. Should he advise someone to run away from home? Probably not. But didn’t Joe have a right to be a songwriter if he wanted to? Andy thought hard, but couldn’t think out a good answer. Andy couldn’t sleep. He just worried about poor Joe. At a bar a few days later, Eleanor, a girl in Andy’s math class, sat down next to him and asked, “ What’s wrong with you? You look a little worried.” “I guess I do,” said Andy. “If you got an problem, why don’t you try writing to Dear Amy about it?” asked Eleanor. Andy sighed; but she continued, “in fact, I guess Dear Amy is rather busy with other problems. She still hasn’t answered the phony letter I wrote her last week. You’d better read it – it may even make the most hard-hearted person cry。
It was supposed to be from a songwriter named Joe.”
【小题1】
【小题2】It’s clear “Dear Amy” ______. A.helps students who want to run away from home C.writes songs for the students
【小题3】 B.answers letters from the students D.meets readers at a bar
【小题4】
【小题5】The underlined word “ phony ” perhaps means ______. A.unreal
【答案】
【小题1】A
【小题1】B
【小题1】B
【小题1】C
【小题1】A
【考点】初中英语知识点》阅读理解
【解析】略 B.boyish C.popular D.favourite g is a nature reserve in Heilongjiang in north-east China. It is one of the world’s most important wetlands. The reserve covers an area of 210,000 hectares. The area provides food and shelter for wildlife. It is an ideal home for different kinds of plants, fish and birds. Many birds live comfortably in Zhalong Nature Reserve all year round, while some only stay there for a short time. There are many fish in the wetlands, and the birds can easily catch them for food. Zhalong has long been called “the home of the crane”. There are 15 crane species (物种) in the world. 8 of them are in China and there are 6 species in Zhalong area. It is an important living area for the rare red-crowned cranes. There are not many red-crowned cranes in the world. Every spring and summer, red-crowned cranes lay and hatch (孵化) their eggs in Zhalong. Some people want to change the wetlands to make more space for farms and buildings. This means there will be less and less space for wildlife. More and more birds are in danger because they do not have enough living space. Many of them died. The Chinese government wants to protect these endangered birds, and they can be safe in Zhalong. 五选五阅读初中试题。
小学五年级上册语文书, 灯市口小学, 小学评语, 厦门槟榔小学, 湖塘实验中学, 中学生科技网, 中学生作文600字, 荆州市北门中学,

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/43791.html
  • 站长推荐
热门标签