初中英语知识点《阅读理解》《教育类》精选强化试题【5】(含答案考点及解析) 五选五阅读初中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 正文

初中英语知识点《阅读理解》《教育类》精选强化试题【5】(含答案考点及解析) 五选五阅读初中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-07 20:18初中 67835 ℃
五选五阅读初中试题
初中英语知识点《阅读理解》《教育类》精选强化试题【5】(含答案考点及解析) 班级:___________ 姓名:___________ 分数:___________ 21 is World Sleep Day. How’s your sleep recently? The Chinese Medical Doctor Association asked 8,200 people in China about their sleep. More than 36.3 percent of them said they often sleep badly. The study also finds that many students have only 5 hours of sleep a day. According to the US National Sleep Foundation, teenagers need 8.5 to 9 hours of sleep every night. What cuts into their sleeping time? Homework. Also, school starts early in the morning. But bad sleeping habits also play a role. Do you like to have a look at your mobile phone before going to bed? The survey finds that 60 percent of people check their phones before they sleep. They read news, check their WeChat (微信) or chat with QQ friends. It’s important for us to get enough sleep. We feel tired and think slowly. Besides, sleepy kids are often unhappy, says a study by the US National Sleep Foundation. We can’t change our school time. But there are still ways to get better sleep. Stay away from coke, coffee and tea at night. They make it hard to fall asleep. Watch less television. Leave your mobile phone and tablet computer (平板电脑) on your desk. 根据短文内容,选择最佳答语,并在答题卡上按要求作答。
【小题1】What cuts into students’ sleeping time? A.Students like reading in bed before they sleep. B.Students have got too much homework and school starts early in the morning.. C.Students often drink coke, coffee and tea at night. D.Students check their WeChat or chat with QQ friends at night.
【小题2】How do students behave in class when they don’t get enough sleep? A.They don’t want to do their homework. B.They sleep in class. C.They feel excited. D.They not only feel tired and unhappy but also think slowly.
【小题3】How many hours should teenagers sleep every night according to the US National Sleep Foundation? A.5 to 6 hours. C.8.5 to 9 hours.
【小题4】Which of the following is NOT true? A.Drinking coke, coffee and tea at night is good for our sleep. B.We can’t change everything but we can find many ways to get better sleep. C.Bad sleeping habits aren’t good for us. D.We should stay away from bad sleeping habits.
【小题5】In this passage, the writer is mainly trying to make the readers realize__________. B.6 to 8 hours. D.9 to 10 hours. A.March 21 is World Sleep Day B.homework makes students have no enough time to sleep C.we feel tired and think slowly because we have bad sleeping habits D.good sleeping habits can help us stay healthy
【答案】
【小题1】B
【小题2】D
【小题3】C
【小题4】A
【小题5】D
【考点】初中英语知识点》阅读理解》科普环保类
【解析】 试题分析:3月21日是世界睡眠日。学生们的睡眠由于作业多,上学时间早,导致他们的睡觉时间少。由于睡眠时间少,学生们会出现很累的现象,还会感觉不开心,最重要的是思维会缓慢。最后作者提出了解决相应方案与建议。

【小题1】细节理解题。
问题:什么影响学生们的睡眠时间。分析原文:What cuts into their sleeping time? Homework. Also, school starts early in the morning.句意:什么影响到学生们的睡眠时间。
是作业,还有学校上课早的原因。因此明确答案为第二项。故选B
【小题2】细节理解题。问题:当学生们没有足够的睡眠时,他们在课堂上的表现如何。
分析原文:It’s important for us to get enough sleep. We feel tired and think slowly. Besides, sleepy kids are often unhappy, says a study by the US National Sleep Foundation.句意:美国的睡眠协会研究表明:睡眠不足会让学生感觉到累和不开心,并且还会思维缓慢。故选 D
【小题3】细节理解题。问题:通过美国的睡眠协会研究表明,青少年每天要有多少小时的睡眠。分析原文:According to the US National Sleep Foundation, teenagers need 8.5 to 9 hours of sleep every night.句意:研究结果表明:青少年每天需要8.5到9个小时的睡眠。
故选C
【小题4】细节理解题。问题:下列描述哪一个是不正确的。通过阅读短文,分析选项:第一项:在夜间喝可乐,咖啡各茶对我们的睡眠是有好处的。结合原文的描述这是不正确的。
原文:Stay away from coke, coffee and tea at night.句意:在夜间要远离可乐,咖啡和茶。故选A
【小题5】细节理解题。问题:通过这篇短文,作者想尽力让各位读者意识到什么。阅读全文,了解好的睡眠有助于我们保持我们的身体健康。
故选D 考点:科普知识类短文阅读。 was walking home from school one day when he noticed a boy ahead of him had dropped all of the books he was carrying. Mark helped the boy pick them up. 16 they were going the same way, he carried them for the boy. As they walked, Mark knew the boy’s name was Bill. Mark 17 discovered that he loved computer games, baseball and history and that he was having a lot of 18 with his other subjects. They arrived at Bill’s home first and Mark was invited in 19 Coke and to watch some television. The afternoon passed 20 with a few laughs and some shared small talk, and then Mark went home. They 21 to see each other around school, had lunch together once or twice and then 22 ended up from the same high school. Just three weeks before they finished school, Bill asked Mark if they could have a talk. Bill 23 him of the day years ago when they had first met. ‘Do you 24 wonder why I was carrying so many things home that day?’ asked Bill. ‘You see, I 25 out my locker because I didn’t want to leave a mess for anyone else. I had planned to 26 from home and I was going home to pack my things. But after we spent some time together 27 and laughing, I realized that 28 I had done that, I would have 29 a new friend and missed all the fun we would have together. So you see, Mark, when you picked up my books that day, you did a lot more. You 30 my life.’ A.After B.Since C.Although D.Until A.also B.still C.always D.almost A.questions B.ideas C.trouble D.doubt A.from B.with C.to D.for A.quickly B.proudly C.freely D.pleasantly A.continued B.hoped C.preferred D.offered A.all B.both C.every D.none A.removed B.reminded C.asked D.described A.ever B.soon C.even D.never A.checked B.took C.cleaned D.put A.run away B.take away C.put away D.pass away A.reading B.playing C.talking D.watching A.before B.if C.while D.as A.forgotten B.made C.became D.lost A.helped B.saved C.changed D.improved
【答案】
【小题1】B
【小题1】A
【小题1】C
【小题1】D
【小题1】D
【小题1】A
【小题1】B
【小题1】B 五选五阅读初中试题。
小学语文教案, 小学三年级英语课本, 小学生素质教育, 房山中学, 中学课程表, 初中化学方程式汇总,

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/43790.html
  • 站长推荐
热门标签