九年级英语练习(阅读完型五选五) 五选五阅读初中试题_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」

主页 > 初中 > 初一 > 正文

九年级英语练习(阅读完型五选五) 五选五阅读初中试题

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-07 20:17初一 675639 ℃
五选五阅读初中试题
2014年3月8 九年级英语练习 Each year Ben is glad when school is closed on Martin Luther King Jr. Day. Ben knows that this day honors an important man, but Ben does not feel connected to him. However, the small-world theory (理论) connects Ben to Dr. King. Ben’s mom (0) has a close friend, Amy (1). Amy’s uncle, Mark (2), once met and spoke to John Carter (3), the son of President Jimmy Carter (4). Jimmy Carter knew Dr. King (5). In a way, Ben is only “five people away” from Martin Luther King Jr. The small-world theory says that everyone in the world is connected through a short chain (链条) of people they know. Another name of this chain is degrees of separation. Each degree is a step that separates a person from someone he or she does not know. There are zero degrees of separation between a person and the people he or she knows directly. This means that there are zero degrees between Ben and his mom. There is one degree of separation when just one person separates someone from a person he or she does not know. Ben knows his mom, but he hasn’t met her close friend Amy. Therefore, Ben is one degree away from Amy. As the chain continues, Amy’s uncle, Mark, is two degrees. John Carter is three degrees, and his father is four degrees. Dr. King is five degrees away from Ben. The theory says that there are no more than six degrees of separation between any two people in the world. The small-world theory has a lot to do with math. The theory assumes (假定) that each person knows 100 people. Each one of those 100 people knows 50 different people. Each of those 50 people knows another 50 people, and so on. When someone continues the calculation to six degrees, it is like this: 100 × 50 × 50 × 50 × 50 × 50 = 31.25 × 109. This number is greater than 31 billion (a billion = a thousand million). There are over 6 billion people in the world. These numbers show it is possible that six degrees of separation could include everyone in the world. Does the small-world theory work? No one has ever proved it. Maybe the theory just invites people to think a little more about their places in the world. 1. Ben is two degrees away from __________. A. Jimmy Carter B. John Carter C. Amy D. Mark 2. What is the meaning of “degrees of separation” in Paragraph 2? A. The chain to connect people. B. The relations between people. C. The steps of knowing strangers. D. The separation between strangers. 3. What is the small-world theory mainly about? A. How far Ben is away from Dr. King. B. How many people one can get to know. C. How people are connected in the world. D. How the degrees of separation are set up. 4. We can learn from the article that _____________. A. the small-world theory works B. more research is needed to prove the theory C. six degrees are needed to know the strangers D. the writer’s purpose is to help people find out their places 二 完形填空 On the first day of school, all the excited students walked into the room expecting to start: everyone but David. He had had a 35 summer. His father was in jail(监狱). His mother had to work nights, so she wasn’t at home in the evening and was 36 when he woke up. As the weeks went on, David slowly gave up doing his 37 homework and staying on task, and began to get into more trouble out on the playground. He was going downhill quickly. It was 1 clear that he was looking for any kind of 38 —even if it was negative. I also knew that he was not getting much 39 at home. One day, David and I sat in the library and just talked. I told him that I knew that he was not an “F” student and that I was not going to let him 40 . It was my job to teach him, but his job to 41 . We talked about home and what he did after school. He knew what I 42 him to do and that I respected him as a person. As a result, his behavior in my room 43 . From then on David and I periodically sat in the library and just talked. He told me that his 44 was to pass the fifth grade and not be suspended(停学). Finally, the last day of school arrived. David had met his goal. During Teacher Appreciation(感谢) Week, the students had written about any teacher they wanted. In my booklet, on a wrinkled up piece of paper, it read: “You 45 give up on me and focus on the silver lining because you know I am smart. And for that I not only appreciate you, but admire you.”-signed David. After reading that, I sat down with tears rolling down my face. We, as teachers, never know when or how we 46 our students. But it’s the notes like this that make all we do worthwhile. 35. A. boring B. wonderful C. relaxing D. hard 36. A. reading B. sleeping C. cooking D. leaving 37. A. shopping B. housework C. homework D. washing 38. A. attention B. encouragement C. excuse D. chance 39. A. praise B. care C. support D. love 40. A. stop B. fail C. go D. drop 41. A. try B. do C. listen D. play 42. A. told B. allowed C. taught D. expected 43. A. changed B. improved C. disappeared D. returned 44. A. goal B. idea C. plan D. job 45. A. even B. also C. never D. still 46. A. protects B. educates C. helps D. influences 三 选词填空 阅读短文,选词填空。每空一词,每词只使用一次。 time, have, sea, and, like, spend, cool With July coming, the summer holidays begin. Boys and girls in England will __68__ a two-month holiday. The holidays are the best __69__ of the year for most children. They can __70__ most of their time in swimming, camping and traveling with their parents. The most enjoyable place is the seaside. Some children are lucky enough to live near the __71__, but for those who live far from the sea, their parents will take them to the seaside for the holidays. Why do children __72__ spending their holidays at seaside? It’s because they like the sand, the sun, the __73__ wind and the salt water there more than anything else. Of course, there are lots of new things to see, nice things to eat __74__ exciting things to do. 四 阅读短文,根据短文内容,从短文的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一个选项为多余选项。
A funny thing happened to my sister Tina last month. She lives in Japan and teaches English. In Japan, people don't usually wear their outdoor shoes in the house or in school, and a lot of buildings have places for shoes. So her school has a special place for shoes. 61 2 Tina teaches English in the evening. One Friday, she went to school, and she put her shoes in the shoe box-as usual. Then she had an interesting spoken English class with her students. 62 But to her surprise, her shoes weren't in the box. There was only one pair of those there, and they weren't her hoes。 She had to get home in a hurry. 63 On Monday, at her next English class, her shoes were in a shopping bag on her desk。 There was a note that said, "I'm so sorry. I took your shoes by mistake。" 64 Somebody felt a lot of shame。
A. It's a shoe box. B. Tina is my sister. C. So she put on the shoes and left. D. After class she got ready to leave. E. But there was no name on the note. 五 阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项.选项中有一项为多余选项. Kenny and Bobbi McCaughey live in Iowa. They have a big family . Mikayla is the oldest child in the family .She is six years old. The other children are Brandon,Joel,Kelsey ,Kenny,Natalie,Alexis and Nathan. They are all five years old. Why are they all the same age。
61 .They are septuplets。 It is hard work to look after seven babies at the same time. 62 .In the beginning ,many people helped them. They helped to feed,clean,and dress the babies .Every week,the septuplets used about 170 diapers(尿布)。63 . Now the children are older. The septuplets started school this year. But they go to school at home,like their big sister,Mikayla. When Mikayla was ready for school ,Kenny and Bobbi decided to teach her at home. 64 . Now Bobbi is the teacher for all eight of her children. A. They drank a lot of milk ,too. B. Because they were born together. C. Last year,Bobbi was Mikayla‟s teacher. D. Kenny and Bobbi are interested in cooking. E. But Kenny and Bobbi didn‘t look after them alone. 六 Time to Dance Are you the kind of person who likes to move with music? It‟s a natural thing to do. Even little children start jumping up and down when they hear music. Scientists say that animals dance, too_____60______ . The “dances” of animals send messages to other animals. But when people dance, they express feelings about life and love, or about these very human experiences. Dances are good for you in many ways. For one thing, dancing is good for you physically. It makes your heart work and makes you breathe fast. _____61______. If you go dancing often, you can keep physically fit. You may feel very tired after dancing, but you‟ll probably also feel relaxed and happy. This is another important point about dancing. It gives you a chance to express your feelings and feel better about yourself_____62______, dancing helps those feelings go away. _____63______ Some dances are for couples and some are for groups. But all kinds of dances give you a chance to meet new people or to do something enjoyable with friends. 3 A. But their dancing is different B. And finally, it‟s a social activity C. If people like dancing very much D. If you are angry or upset about something E. It also makes you use your arms and your legs 七、阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。
选项中有一项为多余选项。 One day, the father of a very rich family took his son on a trip to the countryside. He wanted to show his son how poor people lived. _____60______.On their return from their trip, the father asked his son, “How was the trip?” “_______61______.” “Did you see how poor people live?” the father asked. “Oh yeah,” said the son. “So, tell me, what did you learn from the trip?” asked the father. The son answered, “We have one dog and they have four. We have a pool that reaches to the middle of our garden and they have a river that has no end.____62_____. We have a small piece of land to live on and they have fields that go beyond our sight. We have servants who serve us, but they serve others. We buy our food, but they grow theirs. We have walls around our garden to protect us, but they have friends to protect them.” The boy's father was speechless. Then his son added, '' ___63________.” A We have beautiful lanterns in our garden and they have the stars at night B They spent a couple of days and nights on the farm C Thanks Dad for showing me how poor we are D They found the food was tasty there E It was great, Dad 八 阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余项 When I just moved to Los Angeles, I didn’t have a car. 60 , but I wanted to prove them wrong. I asked my neighbor, Mrs. White, to take me to the bus station in the center of the city so I could try taking the bus home.61 . When I got there, I went inside and got a bus timetable. I looked at the map and worked out that I needed to take three buses to get home. I bought the tickets and went outside to wait at the bus stop for the Number 8 bus. Soon it came and I got on. I gave my ticket to the bus driver and took a seat. At the right stop, I rang the bell and got off. 62 .I waited and waited. A man who was also waiting for the Number 14 bus said that it wasn’t unusual for the bus to be late. Half an hour later, it finally came. To make the matter worse, the third bus broke down halfway and the driver had to fix it. 63 . So when I finally got home, I was very tired. Maybe getting a car in L.A. wasn’t such a bad idea。 A. It wasted half an hour B. I would take buses in L.A. again C. Then I waited for the next bus D. She thought I was crazy but gave me a ride E. Everyone said that I couldn’t get around without one 4 阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。
选项中有一项为多余选项。(共8分,每小题2分) Students these days often have a lot of worries. Sometimes they have problems with their schoolwork, and sometimes with their friends. Some people think the worst thing is to do nothing. Laura Mills, a teenager from Washington, agrees. “Problems and worries are normal in life,” says Laura. “But I think talking to someone helps a lot. 60 , we’ll certainly feel worse.” Laura once lost her purse, and worried for days. She was afraid to tell her parents about it. She even walked three miles to school each day because she didn’t have any money. She just kept thinking. “ 61 , they’ll be angry。” But in the end, she talked to her parents and they were really understanding. Her dad said he sometimes made careless mistakes himself. 62 and asked her to be more careful. “I will always remember to share my problems in the future。” Laura says. Robert Hunt feels the same way as Laura. “It is best not to avoid our problems. We should always try to solve them.” He thinks that you can first find someone to talk to. 63 . Students often forget that their parents have more experience than them, and are always there to help them. A. If I tell my parents B. This person can help you C. They got her a new purse D. If we don’t talk to someone E. This person doesn’t need to be an expert DACE 35. D 36. B 37. C 38. A 39. C 40. B 41. A 42. D 43. B 44. A 45. C 46. D 68. have 69. time 70. time 71. sea 72. like 73. cool 74. and 61. A 62. D 63. C 64. E 五61-64 BEAC 六AEDB 七BEAC 八EDCA 5 五选五阅读初中试题。
小学语文教学叙事, 泰安英雄山中学, 如东中学, 东林中学, 福州金桥高级中学, 天津复兴中学, 云阳凤鸣中学, 高中化学公式,

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/43776.html
  • 站长推荐
热门标签