河南省郑州一中2019-2020学年高二上学期期中考试英语试题及答案 英语竞赛初中试题及答案_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」



主页 > 初中 > 英语 > 正文 手机版

河南省郑州一中2019-2020学年高二上学期期中考试英语试题及答案 英语竞赛初中试题及答案

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-06 08:01英语 193 ℃
英语竞赛初中试题及答案
2019—2020学年上期中考 21届高二英语试题 说明:1 .本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)满分150分,考试时间 120分钟。 2.将第I卷的答案代表字母填(涂)在第II卷的答题表(答题卡)中。 第Ⅰ卷 第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分:满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 出最佳选项。
听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。
does the conversation take place? school. B. At home. C. At a shop. 5s the season now? . B. Fall. C. Winter does the man want to go to the library? A. On Saturday B. On Sunday, C, On Monday. does the woman suggest the man do? up the gas in the fireplace. some more wood from outside, the wood bum a bit more. didn't Mary sleep well? A. She had a headache. B. She was troubled by noise. C. She had a stomachache, 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。
听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟;听 1 完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第

6、7题。 will the man do on Saturday night? up the woman's sister. a DVD. to a club. day is it today? A. Friday. B. Saturday. C. Sunday. 听第7段材料,回答第

8、9题。
8. Where does the woman plan to go? A, San Francisco. B. Sacramento. C Los Angeles. 9. What's the best way to see California according to the man? A. Go there by plane. the train along the coast. through the center of California. 听第8段材料,回答第10至12题。 does the man like to go listening to music? make new friends. B. To kill time. C. To learn from others. hobby do the speakers share? to concerts. g musical instruments. ing to pop music. will the speakers improve their theory of music? turning to the man's uncle for advice. practicing playing music every day. exchanging experience with each other. 听第9段材料,回答第13至16题。 13. How did the woman get the computer? ordered it. B. She borrowed it. C. She got it as a gift. 2 surprises the man about the computer? size. B. The price. C. The color. did the woman do in the cafe today? talked with a friend. worked on her resume. looked for a job there. 16. How does the woman feel about noisy cafes? dislikes the noise. ignores the noise. is inspired by the noise. 听第10段材料,回答第17至20题。
the talk mainly about? A.A history of electronics. g loss caused by loud music. ent ways to listen to music. 18. How many students involved in the study probably set no limit on their listening time? A. Over 150. B. About 120. C. Around 300. was asked about their use of music players? A. Only students. B. Only adults. C. Both students and adults. do studies show about hearing loss? happens very quickly. will last throughout your life. is caused by noise below level 90. 第二部分阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 A A CV is a sales document; it conveys the information of what you are looking for and why. Why 3 you are qualified for such work, covering your previous work experience, education, qualification and interests, so effort should be made to make CV as clear as possible in order to sell you most effectively for the post which you are applying for. Profile The profile should be a short sentence stating clearly: •What work you are looking for • What you have to offer ((Why you are qualified)) I believe in starting the CV with a profile. This explains to the employer what you are looking for and summarizes all of the attributes (特质)that can be found in detail on the rest of your CV. The employer knows what they are looking for. If your profile states this in summary, then you are making their job a lot easier and they are more likely to put you in the “yes" pile, as they quickly check a large volume of CVs. Work Experience Work experience should come directly after the profile in reverse chronological (反向时间 顺序)order. The first thing an employer will look at is the last job you have had and if you had the relevant experience or achieved something relevant to the job you are applying for in previous roles. Education Education should be also in reverse chronological order. Other Qualifications If you have attended any training courses or have industrial qualifications they should be entered here. Remember this is a sales document―list everything you have done here—sell yourself。 Interests Qualify you hobbies and interests. Do not mention a thing like "I like to go running" without your profile states your attributes in summary, you'll , your job a lot easier sure to persuade the employer more likely to get the job to pass the interview write a good CV, you have to . everything you've experienced in detail the Profile after the Work Experience only short sentences to express yourself 4 t the relevant facts to the employers is the most concerned by the possible employer? interests. last job. training courses. background. B Six years ago. something unforgettable happened. My wife, Liz, and I celebrated our 50th wedding anniversary that year. It was a lovely event hosted by our sons for us. Many wonderful friends from the past surprised us with presents and congratulations. Our gift to each other was a driving trip out west. We drove from Ontario into Alberta, then southward into Glacier National Park in Montana, and continued to Yellowstone National Park. It was a cold spring day, and the Beartooth Highway had opened for the season just days before. Alongside the road, there was still a great amount of snow remaining. The seenery was so impressive that we made numerous stops to record memories with my camera. At roughly the highest point of the highway, I stopped at a lookout to catch the amazing views, with my wife in the center of my camera lens. There were not many vehicles on the road. Occasionally, cars with energetic young tourists passed by. And then we heard a motorcycle in the distance. The driver of the motorcycle, in rags, parked behind our car. As he approached us, his only words were, “Give me your camera and get over there with your wife. " I must admit I felt nervous that we might be robbed where we just created some beautiful memories. Surprisingly, he just took a picture of us, handed back my camera and rode off before we could express our gratitude. The photo he took is one of the most cherished and prized of our trip. I learned my lesson somewhere I least expected it. God judges us just by our heart, so we should never judge a man by his appearance. If the motorcycle driver reads this story and remembers the situation, we would like to say "thank you" to him. ing to the passage, the trip was . 5 A.a gift for their wedding anniversary B.a suggestion from their friends late autumn six year ago by train to the west of the following can conclude the passage? is no best, only bette. 't judge a book by its cover. yourself in others' shoes. D.A contented mind is an everlasting feast. author was nervous when the motorcyclist offered to take a picture because . motorcyclist would break the camera could have lost the camera with memories motorcyclist might not be good at taking pictures wife might not be satisfied with the view there of the following best describes the driver of the motorcycle? and straightforward us and admirable and skeptical ve and tolerant C A group of young adults are building wooden boats, serving as workers in a boat building program sponsored by the Alexandria Seaport Foundation to be taught skills, self- confidence and discipline to change their lives for the better. The young workers learn their craft at the foundation's seaport center, a floating wooden house on the banks of the Potomac River in Alexandria, once a busy seaport town in America. The yearlong program teaches small groups of young adults from 18 to 22 years old how to build small wooden sailboats. The program pays them a small wage. A number of the young adults have not finished high school, and the foundation works to help 6 them pass their GED, a high school equivalency. Those who do not have adequate math skills receive tutoring from a volunteer. One of the young workers, Chris, said he was a good student but had to drop out of high school to work due to his family situation. The program manager, once a role model of the group, remarked: “ They know I'm living proof of what hard work and dedication gets you to. " Now more than halfway through his apprenticeship, Chris said he feels better about himself. When the wooden boats are finished, they will be sold. Chris said he will be sad to see them go5 but knows that, like life, they are meant to sail forward. "There is so much creativity that gets into making them. They're beautiful on the water. I'm delighted they're going to be a good home." is the boat building program intended to do? boats to companies that need them. boats to the poor community nearby. more people learn about the history of boats. a better life for those young adults in trouble. 29. What can those young workers learn in this program? learn how to manage a program. learn how to build up confidence. learn how to build boats and sell them. learn how to teach others math problems. can we infer from the text? boats built are meant for tourism. dropped out of school for poor marks. C. The young workers are all taught by volunteers. D. Participants of the program are not all teenagers. is this article mainly about? work is what leads to success. art of building boats is hard to learn. future of the youth lies in themselves. ng boats improves the young's lives. 7 D When Pope Francis recently told a reporter that he stopped watching television 25 years ago, it reminded me that several of my friends had gone TV-free as well. They had really quit TV? It seemed fairly unlikely. And so it was. It turned out that most Americans who "cut the cord " are not getting rid of their TV sets. What they're doing, like my friends, is canceling their cable or satellite TV contracts. Not such a major move, but nice cost savings. You can still watch lots of TV programming these days on your computer or TV by subscribing to an online streaming service. Netflix is currently the most popular of those. There is, however, a small group of the population that has adopted a true zero-tolerance policy when it comes to television. Listen to what was said about TV by none other than Randy Pausch, the Carnegie Mellon professor In 2010 following his terminal cancer diagnosis, he called out TV as the enemy of productivity. "If you really want to have time back in your life," he said, "unplug you TV and put it in a closet and put a blanket over it." My friend Laura Schiff, a former journalist, appreciates that point all too well. "Television always felt like a waste of time," she told me the other day. When her old TV failed, she decided not to replace it. "No regrets. Without TV I get a much deeper understanding of the world and what's going on around us." The amazing irony (讽刺):Schiff's late father, Arthur Schiff was the genius behind such memorable TV marketing catchphrases (广告语)as "Act now and you'll also receive ..and "But wait, there's more。" For some Americans, there is no "more". There is already too, too much一too much stupid programming, too much commercials for products no one needs. Most of all, “TV robs us of our precious time," as author Joshua Fields Millbum said in his book, Everything That Remains. learn from paragraph 2 that most Americans who cut the cord watching TV completely rid of their TV sets ing their TV contracts to save money watch lots of programs through cable TV 8 ing to the passage, Netflix is probably . A.a popular online streaming service B.a satellite TV station C.a new brand of TV sets D.a most popular TV program currently was Randy Pausch against television? was a waste of money. had little time to spare for it. was a waste of productive time. suffered from headaches because of it. can infer from the last paragraph that some Americans changes in television never believe TV catchphrases more time watching TV never watch TV 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选岀能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为 多余选项。
Dear Readers, Medical related emergencies are on the rise with more old people living alone. More seniors are looking for an independent lifestyle and better quality of life. More than 1 in 3 people over the age of 64 will fall this year. 36. A medical emergency can lead to a disaster when a person is not given timely support. 37 . Our solution is highly suggested by doctors, health care professionals and hospitals. We are offering a FREE Medical Alert System to seniors or their loved ones who call now. 3 8 . And our system can detect falls automatically. Call Toll-Free 1-800-360-0405 and gain peace of mind. There's no long-term contract. Our medical alert professionals can walk you through everything over the phone. 9 . The first 100 callers to order will receive: *39 . *24 Hours a Day / 7 Days a Week LIVE Monitoring and Support. *Free Necklace Pendant(挂坠). *No Long-term Contract. *Free Shipping (Mention Reader's Digest). 40 . Don't wait until after a fall to give us a call. Call now Toll-Free 1-800-231-0167 of them are slightly injured. necklace pendant can travel with you. Medical Alert System ($$ 300 value). system is top-ranked and easy-to-use. half will not be able to get up without support. advantage of this special offer now to protect yourself or a loved one. r, it can be prevented with our 24-hour emergency response system. 第三部分英语知识运用(共两节满分45分) 第一节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入 空白处的最佳选项。 It was the men's skating finals of the Winter Olympics when I was 16. Someday I'd be in the Olympics. 41 , it was my dream. That night I lay on our living room floor excitedly watching the 42 . between the Brians: American Brian Boitano facing Brian Orser in Canada. Both of them had been world champions. Both of them 43. to win. Naturally I was for Brian Boitano, a northern Californian like me. We had skated 44 . the same ice. I held my breath in o 45. ____ successfully. The gold medal。 I jumped in the 46 .when his score went up. But what happened next is what I'll never forget. Brian Boitano sat in front of the camera with his coach, 47. _____ by a group of journalists. He was talking about his career and his medal, talking to the whole world. A terrible 48 . feeling went through me. I could never be in the Olympics, I 10 thought. I could not talk in public like that. Just the idea of a press conference 49 . me. I loved skating partly because I didn't have to talk. 1 could 50. ___ myself with my jumps and dances better. I didn't have to stand up and give a speech like some teachers expected. I could feel the blood 51 . to my face if I thought a teacher was going to call me. I 52 . at my shoes. I was sure I'd make a(n) 53. of myself. The next day I was at the rink (溜冰场)as usual. I was practicing a combination of jumps that had once seemed 54. . I worked very hard the next few years, on the ice and especially off. After journalists talked to me and although my heart 55. ___ every time I spoke to them, I got to know them. They became 56. 57. came four years after Brian's, I was ready. Sometimes I think my biggest accomplishment was not winning the gold 58 __ _ talking to the press afterwards. When you do the thing you iear most, you put an end to fear. Fear can stop you dead in your tracks. Fear can 59 . a dream. What are you afraid of?What scares you more than anything else? This year, walk 60 . up to it and conquer it,step by step. 4A. In fact 4A. case 4A. 4A. on 4A. 4A, 4A. 4A. 4A. 5A. enjoy attracted 5A. flow 5A. stared 5A. guest 5A. 5A. thrilling 5A. 5A. enthusiastic 5A. or 5A, 6A. very 第Ⅱ卷 11 faces. And they got to know me. So when my big 9. 2. 4. 6. B. As a C. Ahead B. appointment C. battle B. attended C. B. for B, performed C. B. air C. B. treated C. assisted B. delighted C. B. impressed C. B. express C. clarify terrified B. pour C. slide B. glared C. B. victim C. fool concentrated B. complex C. d C. settled impossible B. greedy C. eager B. ceremony C. B. also C, but C. blame B. away C. from D. As well D. conflict D. deserved D. in D. approved D. photograph D. surrounded D. willing D. updated D. adjust D. rush D. polished D. amateur D. splendid D. broke D. familiar D. D. and D. lack D. right 0. 第三部分英语知识运用(共两节,满分45分) 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Roald Dahl was bom in Wales, in 1916. He was an unhappy schoolboy, so after 61. (graduate) from school he decided to look for adventure. He first worked for the Shell Company in East Africa, where he lived in the jungle, and then he joined the Royal Air Force, as a pilot, when the Second World War broke out. He 62. (injure) while flying, so in1942 he went to Washington, where he started his career 63 a writer. 64. ___ (published) in 1943, Dahl's first children's book, The gremlins, was followed by many others. They were all very 65. (success) because he really connected with the children^ interests. He later admitted he couldn't have written children's stories 66. he hadn9t had children of his own. 67. (actual), his books are based on bedtime stories he made up for his own children. As for his family life, he married Patricia Neal, 68. actress, and they had five children. However, they were not happy. Patricia suffered a stroke but later recovered. Their 69. (marry) ended in divorce. Dahl died in Oxford in 1990. He, 70. always donated money to those in need, was a generous man. He was awarded several important prizes. His secret of becoming a good writer is a lively imagination and hard work. 第四部分写作(共两节,满分35分) 第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。
文 中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或 修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧) ),并在其下面写岀该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词; 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
With our city's first subway comes into use, great changes have been taken place recently. Many people preferred to take the subway instead of driving cars, because it's fastly and eco-friendly. Under the help of the subway network, traffic jams and road accidents have declined sharply, making 12 that convenient for people to travel. In the meantime, we can enjoy clean airs and see a blue sky. Dear Charles, I haven't seen you for over three weeks. Yours truly, Li Hua Living in the present city, I can feel the strong sense of happiness. Beside, what makes us excited is it has connected the city with the towns nearby. I wish our city would be better and better. 第二节书面表达(满分25分) 假如你是高二学生李华,你班交换生Charles即将结束假期从美国返回,你想委托他 为你代购一个剃须刀,作为生日礼物送给爸爸。请按以下要求给他写--封电子邮件。
1.品牌:Gillette; 2,价格:30美元左右 参考词汇:剃须刀shaver 要求:1.可以适当增加细节,以使行文连贯; 2. 词数:100词左右; 3.开头和结尾已经给岀,不计入总词数。 13 第一部分听力 I.A 2. B 3. C 4. 6. C 7. A 8. C 9. 11. B 12. A 2019—2020学年上期中考21届高二英语答案 B 5. B B 10. C 13. C 14. A 15. B 14 16. C 17. B 18. A 19. C 20. B 第二部分阅读理解 21. C 26. B 31. C 36. E 22. D 27. A 32. C 37. G 23. B 28. D 33. A 38. D 24. A 29. B 34. C 39. C 25. B 30. D 35. D 40. F 第三部分语言知识运用 第一节 41. A 46. B 51. D 56. D 第二节 61. graduating 62. was injured 63. as 64. Published 65. successful 66. if 67. Actually 68. an 69. marriage 第四部分写作 第一节 70. who 42. C 47. D 52. A 57. A 43. D 48. A 53. C 58. C 44. A 49. C 54. C 59. B 45. B 50. B 55. B 60. D 第二节 Dear Charles, I haven't seen you for over three weeks. How have you been doing these days? I miss you so 15 much。 But it won't be long before we meet again, isn't it? Charles, could you do me a favor, please? My father's birthday is coming, and I want to give him a shaver as a birthday gift. Just buy me a Gillette about 30 dollars. It is a very famous brand around the world. You can bring it to me when you come back, and I will pay you for that. Thank you very much. Looking forward to your coming soon. Yours, Li Hua 16 英语竞赛初中试题及答案。

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/17838.html
  • 站长推荐
热门标签