2018新目标人教版八年级英语竞赛试题 英语竞赛初中试题及答案_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」



主页 > 初中 > 正文 手机版

2018新目标人教版八年级英语竞赛试题 英语竞赛初中试题及答案

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-06 08:00初中 237 ℃
英语竞赛初中试题及答案
试卷教案 2018//学校八年级英语知识竞赛试卷 (考试时间:90分钟, 满分:100分) 一..单项选择,从四个选项中选择最佳的一个选项。(每题1分,共20分) ( ) hours______ not a long time. We can wait till they come. 密 封 线 内 不 准 答 卷 A. were B. are C. was D. is ( ) 2. The teacher comes in. The students stop ________ . A. talk B. to talk C. talking D. to talking ( ) 3. The Greens often ______ dinner at six o’clock. A. is eating B. are eating C. eat D. eats ( ) 4. Wei Hua with her sisters often ______ to the zoo on Sunday. A. go B. goes C. is going D. are going ( ) 5. _____ a cold winter morning, I meet one of my friends. A. In B. On C. At D. with ( ) 6. He tries ________ English and he practises ______ Engish every day. A. to learn; speak B. learning; speaking C. to learn; speaking D. learning; to speak ( ) 7.________ to get good grades. A. Study hard B. Studying hard C. To study hard d hard ( ) 8. It’s very kind ______ him _______ help me. A. for; to B. of; to C. to; for D. of; for ( ) 9. Can you give some _______ on his illness。
A. advice B. advices C. advise D. suggestion ( ) 10. Is there ________ today’s newspaper? A. something important on B. something important in C. important something on D. anything important in ( ) is going ________ December, and she’s staying _______three weeks. A. on; for B. in; for in D. in; on ( ) he thinking _________ a long vacation. A. take B. of take C. about taking D. to take 班级:________ 姓名:________ 座号:________ ( ) 13. We _______ the date when we are leaving . 试卷教案 A. decide on B. depend on C. look on D. put on ( ) 14. Traveling by ship is ______ than taking a bus. A. a lot of fun B. much fun C.a lot more fun D. a lot much fun ( ) _______ a large number of books in our school library. ______ number of the books is 100000. A. has; A B. have;The C. are; A D. are; The ( ) 16. He does better _______ English than me. A. in B. at C. for D. on ( ) 17. Tom spent the _____ day ______ with his grandpa. A. all; fishing B. all; to fish C. whole; fishing D. whole; to fish ( ) 18. The room with four windows _______ our classroom. A. are B. is C. do ( ) 19. I don’t want this jacket. Please show me ________. A. others B. the other r D. the others ( ) 20. Of the two toys, the child chose _____________. A. the one most expensive B. the least expensive C. the less expensive D. most expensive 二.阅读下列短文,并做每篇短文后的题目,从各题A、B、C、D中选出回答所提问题或完成句子的最佳答案。
(共15小题,计30分) (A) Born in a rich family, Florence. Nightingale took 1essons in music and drawing and read great books when she was young. As a child. she felt that visiting sick people was both a duty and a pleasure. She enjoyed helping them. So she decided to be a nurse, but her father was strongly against her decision. She went to learn nursing in Germany and Franco. When she returned to England. she started a nursing home for woman. During the Crimean War in l854, Florence went to the front hospital. She used her own money to buy beds, clothes and food for the wounded (受伤的) soldier. Her only pay was the smiles from the lips (嘴唇 ) of dying soldiers. After she returned to England. she was praised (赞扬 ) for her work by Queen Victoria. But she said that her work had just begun. She raised (筹款 ) money to build the Nightingale Home for Nurses in London. She also wrote a book on public health. ( ) 2 l. When she was a child, Florence______. A. was born in a poor family B. taught music and drawing C. loved to help those sick people ( ) 22. What made Florence decide to be a nurse? 试卷教案 A. She read great books. B. Her own wish to help the sick. C. Her father's wish. ( ) 23. In l854. when Florence worked in front hospital, ______. A. she received no money at all B. she got a large sum of money C. the working conditions (环境 ) were very good ( ) 24. Why was Florence praised by Queen Victoria? A. She did a lot of work during the Crimean War. B. She wrote a book on public health. C. She built the Nightingale Home for Nurses. ( ) 25. The word "Home" in "Nightingale Home for Nurses" means_______ A. family B. house C. school (B) In the old days in Europe, people believed that trees were embodiment(化身) of powerful beings. In the sixteen century, German families began to bring green trees into their homes during the Christmas seasons. By the seventeenth century, they cut the tops of evergreens and hung upside down in a living-room corner. And then they decorated them with fruits, candies, cookies and candles. The first Christmas trees in America were set up by German immigrants(移民) in the 1820s. Now at Christmas time decorated trees stand in about two thirds of American homes. The modern American tree is usually covered with colored balls and strings of colored lights. ( ) 26. The passage is mainly about ______. A. how people in the past enjoyed Christmas people began to enjoy Christmas C. Christmas trees D. Christmas history ( ) 27. When and where were Christmas trees first used in the world? A. In the sixteenth century in Germany B. In the seventeenth century in Germany the eighteenth century in America the nineteenth century in America ( ) 28. What does the underlined word “evergreens” mean? A.圣诞树 B.落叶树 C.常青树 D.杨树 ( ) 29. People in the old days used Christmas trees during Christmas seasons because_______. A. they liked to use it to decorate the house B. they thought green trees were powerful C. they wanted to put little presents on the trees D. they wanted to have a party around the trees ( )30. Which of the following is true according to this passage? A. People now decorate the Christmas trees with the same things as they did in the old days. B. We may call a Christmas tree “evergreens” now. C. Christmas trees have power. D. Germans people brought the custom of using Christmas to America. (C) One day an American went to a small town in South America for his holidays. Few people went there because it was far away front the cities. He fell all and wanted very much to see a doctor. The American wanted to find out a fine doctor there. A man told him, “That’s very easy. If there is a patient that a doctor can’t cure(治愈),the doctor has to put a balloon(气球) over his clinic(诊所). The American thought, “The less balloons are, the better the doctor is.” He began to look for the best doctor along the street. First he found a clinic. There were 20 balloons. After a few minutes he found another one, which had 30 balloons. He thought neither doctor was fine. 试卷教案 At last he found the third clinic that was very new, and only 5 balloons were there. He was very happy and went in. “Wait a minute,” said the doctor. “I’m too busy, you know. I have to put some balloons,” The American looked at the new clinic and asked, “When did you open yours?” The doctor answered, “It was only yesterday。” The American was very much surprised and said to himself, “Where can’t I find the best doctor?” ( )31. _______ went to the small town for their holidays. A. Many people B. Some people C. Most people D. A lot of people ( )32. The American wanted to see a doctor because ______. A. he didn’t feel well B. he was very happy C. he was very tired D. he was a doctor, too ( )33. It was ______ to find a fine doctor in the town. A. easy B. not hard C. dangerous D. difficult ( )34. If the three doctors opened their clinics at the same time, which one do you think is the best? A. The first one B. The second one C. The third one D. I’m not sure ( )35. The third clinic was ______. A. a new one B. an old one C. the best D. the worst 第Ⅱ卷(非选择题 共50分) 三、单词拼写(本大题共10分,每小题1分) (A)根据句意和汉语注释,写出单词的正确形式。
government has done a lot to _______ (减少) the water pollution in Wuxi. 37. Stop to have a rest. Overwork will do _______ (伤害) to your health. you tell me the time of their _______ (到达) ? Christmas Day, all of us _______ (简直) can’t wait to open the presents. are fewer _______ (工厂) in the city center than there used to be. (B)根据句意,用括号内所给单词的适当形式填空。 41. The book shows the _______ (develop) of those small villages in mountain areas. 42. The way is so long and the trip seems to be _______ (end). these colorful bags those _______ (lady)。 44.-It’s so cold today。
-So it is. I’m afraid the temperature will be much _______ (low) tomorrow. 45.-Does the singer sing _______ (nice)? -Yes,no one sings better. 四、看图填词(每空1分,共10分) I.根据图画内容,在下面空格内填入适当的单词,使短文完整、正确,首字母已给出。 This (46) h_ _ __ on a bus. An uncle got on as soon as the bus (47) s_ _ __. I saw him tired with a bag on his back. “Will you please (48) t_ _ __ my seat, Uncle?” I said. The uncle replied, “No, thanks.” “Please sit here, I’m very young, and you are (49) m_ _ __ older,” I said in 试卷教案 a (50) l _ __voice. So the man sat down. He told me to sit (51) o_ _ __ his knees. At that moment, an old grandfather in (52) f_ _ __of us (53) t_ _ __ around, and said to the man, “He’s a good boy. It’s good manners (行为) to give one’s (54) s_ _ __ to the old.” He (55) s_ _ __ at these words. 五.IQ(智力测试)(共5小题;每小题2分,计10分)Answer the following questions .(回答下列各题。
) 56. Change the first word into the last word by changing one letter at a time and making a new,different word in the middle. Example: MIX·FIX FOX SON______ BUN POT______ PEN 57. Fin the letter which will end the first word and start the second. Example: peac(h) ome car( )ive pla( )ice

58、Practice makes perfect . 是什么意思。 ____________________________ 59.A clock works well. How many times do the short hand and the long one cover each other completely(彻底)。
____________________________________________ 60.-Look。 What a nice watch. -Yeah. But it costs an arm and a leg. So, forget it. Question: What does "it costs an arm and a leg" mean? You can answer either in Chinese or in English 六.书面表达(10分) 你的朋友Lily打算从北京来济南看望你,根据图示内容写一封信,告诉她如何到你家。开头已给出。
词数不少80词。 Beijing train My home No. 15 bus Railway Station Jiefang Road on foot Jinan 30 minutes Bus station Dear Lily, I’m very glad you are coming to visit me.____________________________________ 试卷教案 2018//学校 八年级英语知识竞赛答案 一、单项选择 (20分) 1 2 C 17 C 3 C 18 B 4 B 19 C 5 B 20 C 6 C 7 A 8 B 9 A 10 D 11 B 12 C 13 A 14 C 15 D 密 封 线 内 不 准 答 卷 班级:________ 姓名:________ 座号:________ D 16 A 二、阅读理解(30分) 21 (A) C (C) 31 B B 32 A A 33 D A 34 A C 35 D 22 23 24 25 (B) C A C B D 26 27 28 29 30 三、单词拼写(10分) l ’ ies pment s 四、看图填词(每空1分,共10分) 根据图画内容,在下面空格内填入适当的单词,首字母已给出。 ed d 五.IQ(智力测试)(共5小题;每小题2分,计10分) 56. __sun_____ ____pet_____ 57 __d______ ____n_____ 58.___熟能生巧。_________________________________ 59.___None._______________________________ 60___Expensive.`________________________________ 六. 书面表达。(20分) 试卷教案 ___________________________________________________________________________ ____________________________________________________________________ . __________________________________________________________________________________ 英语竞赛初中试题及答案。

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/17821.html
  • 站长推荐
热门标签