九年级英语阅读竞赛试卷及答案 英语竞赛初中试题及答案_教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」



主页 > 初中 > 初二 > 正文 手机版

九年级英语阅读竞赛试卷及答案 英语竞赛初中试题及答案

教学资源|题库|学习文库-「普洱教育」来源: https://www.puerjy.cn 2020-02-06 07:58初二 404 ℃
英语竞赛初中试题及答案
九年级英语阅读竞赛试卷 一、根据句意及所给首字母,写出完整正确的单词 (共5小题;每小题2分,满分10分) Mr. O’Malley became unhappy after he moved to the new house in town with us. He had been (1) u_________ to running free on my grandpa’s farm. But in the new house, he was chained (拴住) in the backyard. Mr. O’Malley looked sad and lonely all day long, so we decided to take Mr. O’Malley back to the farm. (2) A_________ all, what he wanted to do was just run happily. After nearly two hours’ drive, we arrived at grandpa’s farm. It was (3) e__________ to see grandpa again, but the greatest thing was to watch Mr. O’Malley run free on the farm. He was so happy. Two days later, it was time for mum and me to leave. Mr. O’Malley looked at me with a very sad (4) e__________. As we drove down the road, I found Mr. O’Malley following us behind. I asked mum to stop the car and got out of it. “I’ll miss you,” I hugged Mr. O’Malley. “Now, go home, Mr. O’Malley。” Mr. O’Malley turned around. He rushed (5) t__________ grandpa’s farm. I didn’t want to give up Mr. O’Malley, but I hoped to see his happy face. 二、完形填空 (共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 “Charlie, do your homework now。” his mother said to him. Charlie thought, “Well, mum doesn’t have to do it. It’s so 6 .” He spent hours with his books, hoping that it would soon be time for 7 . Suddenly some little elves (精灵) 8 by the window. “Good evening, young man, can we play with your homework?” asked one of the elves. It 9 so strange that Charlie asked, “How will you play with my homework? It’s the most boring thing… Go on, 10 it.” Charlie was surprised to see what they did. 11 a minute, they had formed teams and were busy playing with the pen, the eraser and the book. They had races to see 12 could do the sums (算术) fastest. They were 13 funny while learning to read—they sang well-known songs 14 learnt the words to them. Time passed quickly and 15 his mother was calling him for meal. “Oh, what a 16 。
This is so much fun,” he said. “Of course it’s fun。 Why don’t you try it 17 ?” one of the elves said. So every evening, Charlie started playing with his homework, 18 new ways to make it more fun. Neither Charlie’s parents nor anyone in the school could understand the great 19 in him. His mother told him how 20 she was at seeing him work so hard. But Charlie said to himself, “Well, she doesn’t have to do it. It’s fun。” ( )6. A. interesting B. easy C. boring D. difficult ( )7. A. breakfast B. lunch C. supper D. bed ( )8. A. appeared B. traveled C. searched D. lived ( )9. A. looked B. sounded C. smelt D. tasted ( )10. A. buy B. leave C. lose D. take ( )11. A. For B. In C. Before D. With ( )12. A. who B. when C. how D. what ( )13. A. only B. even C. still D. also ( )14. A. and B. for C. but D. so ( )15. A. certainly B. suddenly C. probably D. recently ( )16. A. chance B. pain C. pity D. view ( )17. A. myself B. yourself C. himself D. itself 第 1 页 共 6 页 ( )18. A. getting into B. giving up C. telling about ( )19. A. change B. experience C. advantage ( )20. A. afraid B. proud C. angry 三、阅读理解(共15小题;每小题3分,满分45分) 阅读下文, 从所给的四个选项中选出一个最佳答案。 A D. thinking of D. pressure D. worried The Brighton Santa Dash is on Saturday 7th December at
10:30 am. It is raising money for Passing It On. The charity helps to build schools in Africa. What we can do is to put on a Santa suit, run 5km and raise some money. 15 to enter this event and that includes your race entry, your Santa suit and Cost It costs £your medal. And every Santa has to raise at least £20 for it. Course The Santa Dash start and finish line is 500 metres up from the Peace Statue (雕像). The course heads west up to the Seafront Hotel for 2.5km. Once you get there, you turn around and go back to the start / finish line. Toilets As well as the toilets at the start line, there are also four other toilet stop opportunities on the course at 200m, 1.5km, 3.5km and 4.5km. Parking There are three car parks on West Street, Russell Square and Churchill Square. There is also hourly parking on the Kings Road. ( )21. The Brighton Santa Dash is an event for __________. A. fun B. charity C. art D. business ( )22. If you want to take part in this event, you have to raise at least __________ for it. A. £40 B. £35 C. £20 D. £10 ( )23. When you get to __________, you have covered half of the whole course. A. the Peace Statue B. the Seafront Hotel C. Russell Square D. Churchill Square B Shirley Temple is considered to be the most famous child star in history. She was born on April 23, 1928, in California. Her father was a banker and her mother was a housewife. Shirley had two brothers. Her mother took her to dancing classes when she was three years old. Temple began her film career in 1932. She was known for her dancing skills as well as acting. In 1934, she became popular around the world because of the movie Bright Eyes, a film designed specifically for her talents. Temple acted in more than 40 movies in the 1930s. However, as she grew up, Temple became less and less popular with the public. She retired from films at the age of 22 and then began to do some political work. In 1974, Temple served as the US Ambassador to Ghana (加纳) in Africa. And she became the first woman to do this job. In 1988, she wrote her own autobiography (自传) “Child Star”, which won a number of awards. Shirley Temple died on February 10, 2014, at the age of 85. We have to remember that there will never be another Shirley Temple. She will always live in people’s minds. ( )24. There’re ________ people in Shirley Temple’s family. A. three B. four C. five D. six ( )25. What does the second paragraph mainly tell us? A. Shirley Temple’s talents. B. Shirley Temple’s family. C. Shirley Temple’s books. D. Shirley Temple’s early years. ( )26. What does the underlined word “political” mean in Chinese? A. 文学的 B. 政治的 C. 经济的 D. 艺术的 ( )27. What is the right order about Shirley Temple’s life? 第 2 页 共 6 页 ①Wrote a book ②Became an actress ③Took dancing classes ④Worked as a diplomat (外交官) A. ②③①④ B. ②③④① C. ③②①④ D. ③②④① C During the Winter Olympics in Sochi, 25,000 volunteers from Russia and other countries provided services for athletes and guests. The student Oksana Verkholyak helped translate Russian into English and Korean at the Games. She told us about their usual day. “We get up at
7:30 in the morning. Then we have breakfast. Usually we have porridge for breakfast. There is always tea, coffee, bread and pies. After breakfast, we head for a bus stop and get on a bus which runs to the media centre. It takes us 30 minutes to get there,” she said. When volunteers arrived there, they went through the security (安全) check point. They couldn’t bring water or food with them. “Security guards check our bags. We are not allowed to have things made of metals. They check phones, video cameras, electric equipment and computers,” Oksana added. In the evening volunteers got back to the apartment buildings. All of them were like one big family. They lived together and got some rest together—after dinner they went to the beach to watch the sunset. Besides the students, there were many so-called silver volunteers who retired but didn’t lose interest in sports. Some of the volunteers had an experience of working at the Olympic Games in other countries and even at the Moscow Olympics in 1980. ( )28. How many foreign languages did Oksana Verkholyak use at the Games? A. One. B. Two. C. Three. D. Four. ( )29. Where did the volunteers go first after breakfast? A. To the apartment buildings. B. To the security check point. C. To a bus stop. D. To the beach. ( )30. What couldn’t the volunteers take into the media centre? A. Water and computers. B. Video cameras and phones. C. Knives and hamburgers. D. Electric equipment. ( )31. What is the best title for this passage? A. A volunteer’s day at Sochi Olympics B. 2014 Sochi Winter Olympics C. Different jobs for volunteers D. How to be a volunteer at Sochi Olympics D When we want to find out what the weather will be like tomorrow, we usually turn on the radio or TV. But in the time before radio and TV, people needed to forecast (预测) the weather. How did they do it? Let’s learn about two weather rhymes (押韵的诗) together. Red sky at night, Sailor’s delight。
Red sky in the morning, Sailors take warning。 This weather rhyme was written a long time ago, but it still works today. As the sun is setting, a red sky at night usually means there are no clouds coming in from the west, a sign of good weather for tomorrow. But a red sky in the morning always means drier air is moving away to the east and moister air is moving in from the west. The moist air could bring clouds, rain and stormy weather. When leaves show their undersides (底部), Be very certain, rain betides. The rhyme shows us how trees forecast the weather. Tree leaves turn upside down just before it rains. In the period before a storm, strong winds can lift the leaves and show their undersides. Animals, insects and plants are natural forecasters. When a summer storm is coming, you may notice that dogs, cows, horses, and geese grow restless (不安的) and frogs come out of their hiding places. These animals don’t have some sixth sense. Scientists think the animals can hear the low frequency (频率) sound waves made by thunderstorms many miles away. 第 3 页 共 6 页 Get outside and observe nature carefully, and soon you’ll be your own weather forecaster. ( )32. The underlined word “moist” can be replaced by the word “_______”. A. wet B. Cold C. warm D. clean ( )33. What is helpful for some animals to forecast the stormy weather? A. Their sense of sight. B. Their sense of hearing. C. Their sense of smell. D. Their sense of touching. ( )34. Which of the following is TRUE? A. The two rhymes are both about winter weather. B. When leaves show their undersides, it will be fine. C. If you see a red sky in the morning, you can travel outside. D. If you see a frog come out of its hiding place, you’d better stay at home. ( )35. What’s the writer’s main purpose in writing this passage? A. To introduce two famous weather rhymes to us. B. To tell us we should read as many rhymes as possible. C. To show us the way to observe different animals. D. To encourage us to get close to nature and observe the weather on our own. 四、任务型阅读 (共5小题;每小题3分,满分15分) 请阅读下面短文,在短文后表格中的空白处填上适当的单词 (注意:每空1个单词)。
We all know that recycling rubbish is very important. But sometimes it is not so convenient (方便的) when we can’t find a recycling bin anywhere. Now a team of middle school students from North Dakota, US has solved that problem by designing the Recycling Bin app (应用程序). This app encourages people to recycle. It provides users with a map of local recycling centres, and it allows them to save locations as favourites. Besides, this app also reminds users to recycle. The group of nine sixth-graders is from STEM Centre Middle School. They came up with the idea as part of a school project for the Verizon Innovative App Challenge. Their school provided professional app training. It held a contest and gave Samsung tablets (三星平板电脑) as prizes. The contest aims to develop interest in science, technology, engineering and Maths. In this contest, students present an app design that could solve a problem in their school or community. The nine students came up with the idea for the Recycling Bin when they saw a need for more recycling. “We thought that this would really help a lot of people,” Jaden Hilkemann, 12, told Time For Kids. They kept their design simple so that anyone could use it. Now the free Recycling Bin app has been put into use in the Google Play app store for Android phones or tablets. “I was so excited when it showed up at the app store,” Seralyn Blake, 12, said. “A lot of people downloaded the app. It was pretty cool.” App helps to recycle (36)__________ It is (37)__________ by a team of middle school students. The app It encourages and (38)__________ people to recycle. It is (39)__________, so anyone can use it. The aim of the To make students become (40)__________ in science, technology, engineering and contest Maths. 第 4 页 共 6 页 ……………………… … … … 线 … … … … … …号…学… … … … … … … 封 … … … … …名…姓… … … … … … … … 密 … … …级…班…………………………… … 九年级英语阅读竞赛试卷答题纸 一、根据句意及所给首字母,写出完整正确的单词 (共5小题;每小题2分,满分10分) 1. ____________________ 2. ____________________ 3. ____________________ 4. ____________________ 5. ____________________ 二、完形填空 (共15小题;每小题2分,满分30分) 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 三、阅读理解(共15小题;每小题3分,满分45分) 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 四、任务型阅读 (共5小题;每小题3分,满分15分) 36. ____________________ 37. ____________________ 38. ____________________ 39. ____________________ 40. ____________________ 第 5 页 共 6 页 九年级英语阅读竞赛试卷答案 一、根据句意及所给首字母,写出完整正确的单词 (共5小题;每小题2分,满分10分) 1. used 2. After 3. exciting 4. expression 5. towards 二、完形填空 (共15小题;每小题2分,满分30分) 6 C 7 C 8 A 9 B 10 D 11 B 12 A 13 D 14 A 15 B 16 C 17 B 18 D 19 A 20 B 三、阅读理解(共15小题;每小题3分,满分45分) 21 B 22 C 23 B 24 C 25 D 26 B 27 D 28 B 29 C 30 C 31 A 32 A 33 B 34 D 35 D 四、任务型阅读 (共5小题;每小题3分,满分15分) 36. rubbish 37. designed 38. reminds 39. simple 40. interested 第 6 页 共 6 页 英语竞赛初中试题及答案。

Tags:

本文章来自网友上传,不代表本网站立场,转载请注明出处:https://www.puerjy.cn/17784.html
  • 站长推荐
热门标签